|
Silnik nie odpala |
| Autor |
Wiadomość |
sandowl
|
Wysłany: 2019-03-24, 11:14 Silnik nie odpala
|
|
|
Witam
Mam problem z Maluchem ELX z 1997 roku. Po zimie stania w suchym garażu auto nie odpala.
Rozrusznik kręci, akumulator naładowany, pompa paliwo podaje. Rozrusznik kręci i po wciśnięciu pedału gazu lub odpuszczeniu tak jakby raz silnikiem zakręci ale nie odpala. Przy tym zakręceniu spaliny idą z rury wydechowej ale silnik się nie uruchamia. I tak co sekundę, dwie podczas próby zapłonu zakręci raz, spaliny z rury idą ale nie uruchamia się silnik.
Może ktoś ma pomysł co to może być? |
|
|
|
 |
Grzes

|
Wysłany: 2019-03-24, 12:56
|
|
|
| A iskra jest? Bo to ona może być przyczyną, a czemu jej niema, może czujnik położenia walu zaśniedział i nie daje sygnału? |
|
|
|
 |
sandowl
|
Wysłany: 2019-03-24, 18:33
|
|
|
| Grzes napisał/a: | | A iskra jest? Bo to ona może być przyczyną, a czemu jej niema, może czujnik położenia walu zaśniedział i nie daje sygnału? |
Gdyby nie było iskry to chyba z rury wydechowej nie kopciłby spalinami? Mam racje? Czy jednak sprawdzić? Świece powinny być ok.
A gdzie ten czujnik się znajduje? |
|
|
|
 |
sandowl
|
Wysłany: 2019-03-24, 19:04
|
|
|
| Grzes napisał/a: | | A iskra jest? Bo to ona może być przyczyną, a czemu jej niema, może czujnik położenia walu zaśniedział i nie daje sygnału? |
Dobra znalazłem. To nie to. Jakieś inne pomysły? |
|
|
|
 |
michals
|
Wysłany: 2019-03-25, 23:21
|
|
|
| sandowl napisał/a: | | Grzes napisał/a: | | A iskra jest? Bo to ona może być przyczyną, a czemu jej niema, może czujnik położenia walu zaśniedział i nie daje sygnału? |
Dobra znalazłem. To nie to. Jakieś inne pomysły? |
A ssanie jest i działa? |
|
|
|
 |
|
|