Rezerwa 126p - Forum miłośników Malucha Strona Główna Rezerwa 126p - Forum miłośników Malucha
BEZ KOMUNISTYCZNEJ ADMINISTRACJI

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumStrona główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Pytanie apropos rezerwy
Autor Wiadomość
norek 


Dołączył: 19 Wrz 2010
Posty: 626
Skąd: src
Wysłany: 2017-04-18, 22:41   

Zbiornik powinien mieć kontakt z masą ,Jedną nakrętkę wykręć ,wymyj gwinty i trochę blachę zbiornika i dobrze dokręć .
_________________

 
     
fakir 


Dołączył: 15 Mar 2017
Posty: 70
Skąd: Poznań
Wysłany: 2017-04-22, 20:56   

Dzięki Panowie, temat opanowany.
Wystarczyło odkręcić jedną nakrętkę i dać podkładkę z ząbkami żeby poprawić kontakt z masą.
Rezerwa już świeci prawidłowo
 
     
max1975 
Max

Wiek: 44
Dołączył: 11 Wrz 2014
Posty: 2
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-12-16, 09:31   

A może ktoś wie jaką oporność ma plywak na pełnym wychyleniu, czyli pełny bak i odwrotnie na pustym?
 
     
norek 


Dołączył: 19 Wrz 2010
Posty: 626
Skąd: src
Wysłany: 2017-12-16, 10:52   

Bogumił Kalinowski w swojej książce napisał "0" omów przy pełnym baku i około 1 kiloom przy pustym .
Przy kłopotach ze wskaźnikiem najpierw sprawdź czy bak ma dobrą masę .
_________________

 
     
max1975 
Max

Wiek: 44
Dołączył: 11 Wrz 2014
Posty: 2
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-12-17, 01:19   

norek napisał/a:
Bogumił Kalinowski w swojej książce napisał "0" omów przy pełnym baku i około 1 kiloom przy pustym .
Przy kłopotach ze wskaźnikiem najpierw sprawdź czy bak ma dobrą masę .

Dzięki, sprawdzę na pewno.
 
     
Homer6000 

Dołączył: 05 Paź 2016
Posty: 51
Skąd: Bytom
Wysłany: 2019-03-15, 15:54   

Paniowie, u mnie pokazywało rezerwe w zaleznosci od skrętu (mrugała) zatankowałem do pełna, wsiadam do auta i dalej to samo wskazanie, czyli tak jakbym w ogóle nie dolewał.
Wskazówka pokazuje jakis poziom paliwa, czyli cos tam działa. Pływak?
 
     
damiancn 
damiancn

Wiek: 45
Dołączył: 19 Lis 2017
Posty: 295
Skąd: cieszyn
Wysłany: 2019-03-15, 16:26   

ja raz dlugo jezdzilem na rezerwie i czujnik sie na niej zacial,potem jak zatankowalem do pelna to i tak pokazywalo rezerwe,tym sie nie przejmuj,powinno sie samo naprawic,a jak nie to rozebrac i przeczyscic plywak
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Rusztowania Szalunki
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 14