.::Rezerwa 126p::. Strona Główna .::Rezerwa 126p::.
BEZ KOMUNISTYCZNEJ ADMINISTRACJI

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumStrona główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem ze swiatlem biegu wstecznego(czujnik?)
Autor Wiadomość
oski92 

Wiek: 32
Dołączył: 13 Sty 2021
Posty: 1
Skąd: Nysa
Wysłany: 2023-11-11, 22:14   Problem ze swiatlem biegu wstecznego(czujnik?)

Witam. Jak w temacie, mam problem z lampa wstecznego. Działa swoim życiem, ogólnie świeci i pipka, ale nie zawsze. Raz wbijam wsteczny i dopiero po ruszeniu i dodaniu gazu zaczyna świecić i pikać a innym razem nic nie świeci ani nie pipka. Tak przeglądam internety za czujnikami i widzę ze maja różne długości tego bolca od 24mm do nawet 31mm, czym to sie rozni? Rok maluszka 2000r
 
     
michals 

Wiek: 45
Dołączył: 17 Lut 2015
Posty: 622
Skąd: Limanowa
Wysłany: 2023-11-18, 20:04   

Tak to może być czujnik wstecznego, ale równie często psują się (korodują) konektory. Warto je sprawdzić i ew. wymienić a może wystarczy ścisnąć nieco kombinerkami żeby nachodziły ciaśniej.

Ogólnie to panują tam przy skrzyni kiepskie warunki i przewody mogą przetrzeć się lub skorodować. Warto zrobić taki test: zewrzeć konektory przy czujniku blaszką 6,3mm i przejechać kawałek obserwując czy cofanie i ruszanie nie powoduje gaśnięcia lampy.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Rusztowania Szalunki
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 15