Rezerwa 126p - Forum miłośników Malucha Strona Główna Rezerwa 126p - Forum miłośników Malucha
BEZ KOMUNISTYCZNEJ ADMINISTRACJI

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumStrona główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Wskaznik temp oleju
Autor Wiadomość
Ziney 

Dołączył: 05 Lut 2020
Posty: 2
Skąd: Bilgoraj
Wysłany: 2020-02-07, 14:19   Wskaznik temp oleju

Witam. Problem polega na tym ze w moim maluchu jest zamontowany fabryczny wskaźnik temp oleju (taki w zegarach), jednak wskazówka wskaźnika nie porusza się. Szukałem pomocy w książce i w internecie jednak nic nie znalazłem(wiem złe szukałem) możne ktoś miał podobny problem i mógłby udzielić jakich wskazówek?


 
     
Piter7391 


Wiek: 27
Dołączył: 20 Sie 2015
Posty: 1042
Skąd: Radom
Wysłany: 2020-02-07, 14:23   

Bo nie było wskaźnika temperatury oleju w zegarach, była temperatura cieczy w Bis-ie, może masz tylko zegary z bisa bez podłączonego czujnika.
 
     
nanab 

Dołączył: 22 Gru 2015
Posty: 469
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2020-02-07, 19:03   

W kaszlu nie było nic takiego, to jest wskaźnik temperatury wody. Sprawdź czujnik temperatury, czy masz wodę w układzie czy termostat działa.
 
     
Ziney 

Dołączył: 05 Lut 2020
Posty: 2
Skąd: Bilgoraj
Wysłany: 2020-02-07, 20:20   

Ok dziękuję za pomoc prawdopodobnie jest tak jak pisze piter gdyż mam fl nie bisa
 
     
Piter7391 


Wiek: 27
Dołączył: 20 Sie 2015
Posty: 1042
Skąd: Radom
Wysłany: 2020-02-07, 20:25   

Ale jak chcesz żeby ci to działało to poszukaj na forum bo było kilka tematów i możesz sobie przybajerować FL-a i podłączyć czujnik w misce olejowej.
 
     
OLOnez 

Dołączył: 03 Mar 2019
Posty: 53
Skąd: Wawa
Wysłany: 2020-02-10, 08:54   

Albo w obudowie termostatu. Też pokazuje temp silnika :) Prościej, acz olej lepszy.
 
     
Daniel22 
Cukier 600


Dołączył: 19 Sty 2011
Posty: 169
Skąd: Puławy/Katowice
Wysłany: 2020-02-11, 11:17   

Jak już ma zegary z bisa, to tylko zdobyć z niego czujnik (pewnie typówka jak do 125p i polonezów) i pożenić z miską ;) . Albo dać trójnik jak było w borewiczu (nie wiem, czy w maluchu jest miejsce, bo nie pamiętam, gdzie on siedzi) na czujnik temperatury i kontrolkę ciśnienia oleju.
_________________
 
 
     
Piter7391 


Wiek: 27
Dołączył: 20 Sie 2015
Posty: 1042
Skąd: Radom
Wysłany: 2020-02-11, 11:20   

Daniel22 napisał/a:
Jak już ma zegary z bisa, to tylko zdobyć z niego czujnik (pewnie typówka jak do 125p i polonezów) i pożenić z miską ;) . Albo dać trójnik jak było w borewiczu (nie wiem, czy w maluchu jest miejsce, bo nie pamiętam, gdzie on siedzi) na czujnik temperatury i kontrolkę ciśnienia oleju.

Jest miejsce, ale trojniki dostepne na allegro mają m12 x1,5 i 1/8npt
Ale chyba na 1/8npt można też czujnik temp. Kupić nie tylko ciśnienia.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Rusztowania Szalunki
Strona wygenerowana w 0,91 sekundy. Zapytań do SQL: 15