|
Oznaczenie cylindrów. |
| Autor |
Wiadomość |
Slavko79
Maluszek 84

|
Wysłany: 2019-10-07, 20:16 Oznaczenie cylindrów.
|
|
|
Cześć,
Kolejne moje pytanie dotyczy oznaczenia cylindrów.
Jestem przed generalnym remontem swojego Maluszka i dostałem w spadku cylinder nominał ale oczywiście potrzebuje dokupić drugi. Znalazłem taki cylinder przy czyn są na nim wybite dwa oznaczenia. Jedno oznaczenie to 7 cyfr (i te się zgadzają) i następnie jest wybite na moim cylindrze 1C a na tym co chce kupić 1H i teraz pytanie brzmi... Czy jest to opis cylindra który dyskwalifikuje montaż ich razem? Czy nie jest to istotne? Dodam że na tłokach mam wybite 77,0 i literkę B.
Jak zawsze dziękuję za podzielenie się swoją wiedzą. |
_________________ Pzdr.
Sławko79 |
|
|
|
 |
norek

|
Wysłany: 2019-10-07, 21:04
|
|
|
Litera B po 77.0 to selekcja rozmiarów ,Trzeba dopasować tłoki z takiej samej selekcji B. Fabrycznie były 3 seldkcje A<B<C .Moim zdaniem powinieneś kupić zestaw cylindrów i tłoków z jednej selekcji . |
|
 |
Slavko79
Maluszek 84

|
Wysłany: 2019-10-10, 22:05
|
|
|
| norek napisał/a: | Litera B po 77.0 to selekcja rozmiarów ,Trzeba dopasować tłoki z takiej samej selekcji B. Fabrycznie były 3 seldkcje A<B<C .Moim zdaniem powinieneś kupić zestaw cylindrów i tłoków z jednej selekcji . |
Dziękuję za odp.
Tak też zrobiłem choć łatwo i tanio wbrew pozorom nie było.... Ale jak zrobić to porządnie (jak to mój tata mówi) |
_________________ Pzdr.
Sławko79 |
|
|
|
 |
|
|