|
.::Rezerwa 126p::.
BEZ KOMUNISTYCZNEJ ADMINISTRACJI
|
|
Seat Leon |
| Autor |
Wiadomość |
lussi
mała mi

|
Wysłany: 2015-12-15, 22:54 Seat Leon
|
|
|
No i mam nowe dziecko
Leonik 1.9 TDI 110KM, aczkolwiek te małe stadko to on ma tylko w dowodzie
Wersja sport, skóra, klimatronik, etc.
Świetnie się prowadzi, jest wygodny, cichy, no i audio w końcu porządne. Trzeba tylko uważać, bo droga z punktu A-B jakoś tak szybko mija.
Jak na razie jestem zadowolona.
Taki niepozorny jest bardzo
Miało być E36, ale wyszło jak zwykle Nawet oglądaliśmy jedną, ale cena vs stan = nope. Mały mi służył tymczasowo jako dupowóz, a szkoda go bardzo (toteż nie chciałam czekać na dupowóz miesiącami), niemniej w piątek sigo pobawił się w zakładanie zimówek, bo pewnie będą potrzebne. Spoko, będą - na przegląd w styczniu! Tego samego dnia obejrzeliśmy Leonka, ale bez założenia "kupię". Po wstępnym obejrzeniu i przejażdżce była dodatkowo diagnostyka na stacji, a następnie już herbatka z byłym właścicielem Seata i papierki
Tak lwiątko wygląda:
Po dwóch dniach można powiedzieć, że zaczęłam nim jeździć, ponieważ jak już zauważyłam na początku - auto zostało przejęte. No, ale szofer zawsze spoko. Fajne auto ci kupiłam, nie, sigo? Się wypowiedz teraz
P.S. https://www.youtube.com/watch?v=crWCwoVXc0s
|
|
|
|
 |
sigo
Weteran Poldolovers

|
Wysłany: 2015-12-15, 23:16
|
|
|
W założeniu to mocno nakręcałem na E36 ale fakt faktem, nie ma nic konkretnego, pojechaliśmy obejrzeć najdroższą E36 w okolicy i była poklejonym taśmą, typowym Januszowym jeździdłem. O ile przebieg może miała faktycznie dość realny, to "tylko leje i jeźdzę" biło od tego auta z każdej strony. Inne opcje o dziwo od razu zgodnie, Octaviusz albo Toledo. Pojawił się Leon w dziwnie fajnym wyposażeniu. Pojechaliśmy obejrzeć, no obejrzeć można a i tak ją nakręcę na BMW
No ale nie dało się przejść obojętnie. Na podjeździe stał sobie Leon w wersji Sport FR, czyli TDI z czerwonym "i" = 110km. Trochę jaśków ma, climatronic, skóry o dziwo w niemal doskonałej kondycji. Przebieg zdawał się coraz bardziej realny, wnętrze ma fajne i nie wyciorane.
Jedzie to to tak, że pierwsza przejażdżka z właścicielem i takie o
Wyszedłem z zakrętu, depnąłem lekko, patrzę budzik -
Dawaj go w zakręt, po bandzie, zawieszenie Leona odpowiedziało na to coś na zasadzie "to ma być zakręt? pff." Więc zebrałem cały ładunek powściągliwości i podejrzliwości ale generalnie było tak =
No dobra, nie da się go olać i pojechać oglądać czegoś innego, zwłaszcza że typ odbierał telefon za telefonem. Potrzepałem go na parkingu jak tylko się dało. Kurde, fajny.
Dobra, na stację diagnostyczną dawaj. W sumie jedyne do czego można się doczepić to odwrotnie wsadzone żarówki i spocona odma. Miał jakieś puk, ale nic nie naciągane, nic nie pogięte, nie kombinowane, nie spawane. Papierki i wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazywały na to że w Polsce miał jednego właściciela i 2 w Niemczech, raporty serwisowe też potwierdzają przebiegi więc wyglądało że daje radę.
No to nie pozostało nic innego jak "delikatne" negocjacje cenowe i tak się dziwnie jakoś spontanicznie zanabyło Leonidasa w dobrych piniądzach, nie dało się tego nie łyknąć |
_________________ http://heyyeyaaeyaaaeyaeyaa.com/ |
|
|
|
 |
Rocky

|
Wysłany: 2015-12-22, 21:50
|
|
|
Fajne są te Leonidasy Kolega z klasy ma takiego,tylko 1.6 b+g. I nawet to mu starcza do odpychania się. Oczywiście namawia mnie do kupna czegoś podobnego zamiast Poloneza(zresztą,kto mnie do tego nie namawia ) |
_________________ Rocky Garage(Facebook) Zapraszam
Polski Fiat 126p '79 "kundel"
ZRR Komar 2330 '71
Fiat 126el'96 "Elefant"
FSO Polonez Caro Plus 1.4 GTI 16v'97
Toyota Corolla E12 1.8 T-Sport '02 "Karolina"
Były:
Fiat Uno 1.4'92 "Funiak" vel. "Łunolot"
VW Passat B3 Variant 1.8'89 R.I.P.
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
|
|
|
 |
lussi
mała mi

|
Wysłany: 2015-12-22, 22:31
|
|
|
Z dnia na dzień coraz bardziej się do niego przekonuję
Chociaż potrzeba się ogarnąć, bo czasem jak pomyślę co właśnie zrobiłam i w jaki sposób to dochodzę do wniosku, że powinnam faktycznie jeździć jakimś mułem...
Jak na razie sigo pobawił się w wymianę czujnika i termostatu, wskazówka temp. w odpowiednim momencie stoi jak po braveranie, wcześniej jakiś taki był nie teges ten mój Leoś, teraz jest Leonidasem
Po świętach też parę rzeczy do zrobienia, ale tfu tfu nic nie zapowiada katastrofy jaką była audica.. z tymże też "chucham, dmucham i zarządzam świniaeksmisję", jak dbasz tak masz itp, no i auto jest pożyczalne tylko jednemu człowiekowi, bo dobrze się sprawuje w roli prywatnego szofera |
|
|
|
 |
Delmut
ziomy rezerwy Mr Żółte tablice

|
Wysłany: 2015-12-23, 09:30
|
|
|
| lussi napisał/a: | Z dnia na dzień coraz bardziej się do niego przekonuję
Chociaż potrzeba się ogarnąć, bo czasem jak pomyślę co właśnie zrobiłam i w jaki sposób to dochodzę do wniosku, że powinnam faktycznie jeździć jakimś mułem...
Jak na razie sigo pobawił się w wymianę czujnika i termostatu, wskazówka temp. w odpowiednim momencie stoi jak po braveranie, wcześniej jakiś taki był nie teges ten mój Leoś, teraz jest Leonidasem
Po świętach też parę rzeczy do zrobienia, ale tfu tfu nic nie zapowiada katastrofy jaką była audica.. z tymże też "chucham, dmucham i zarządzam świniaeksmisję", jak dbasz tak masz itp, no i auto jest pożyczalne tylko jednemu człowiekowi, bo dobrze się sprawuje w roli prywatnego szofera |
Taka dobra rada... Niech Ci mąż założy ukryty włącznik, jakieś odcięcie paliwa tudzież inne, proste zabezpieczenie.
Seaty, zwłaszcza Leony jedynki, lubią zmieniać właścicieli. Niestety |
_________________ Szajn brajt lajk dajmont |
|
|
|
 |
lussi
mała mi

|
Wysłany: 2015-12-23, 23:07
|
|