.::Rezerwa 126p::. Strona Główna .::Rezerwa 126p::.
BEZ KOMUNISTYCZNEJ ADMINISTRACJI

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumStrona główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Seat Leon
Autor Wiadomość
lussi 
mała mi

Wysłany: 2015-12-15, 22:54   Seat Leon

No i mam nowe dziecko :mrgreen:

Leonik 1.9 TDI 110KM, aczkolwiek te małe stadko to on ma tylko w dowodzie :)
Wersja sport, skóra, klimatronik, etc.
Świetnie się prowadzi, jest wygodny, cichy, no i audio w końcu porządne. Trzeba tylko uważać, bo droga z punktu A-B jakoś tak szybko mija.
Jak na razie jestem zadowolona.

Taki niepozorny jest bardzo 8)

Miało być E36, ale wyszło jak zwykle ;) Nawet oglądaliśmy jedną, ale cena vs stan = nope. Mały mi służył tymczasowo jako dupowóz, a szkoda go bardzo (toteż nie chciałam czekać na dupowóz miesiącami), niemniej w piątek sigo pobawił się w zakładanie zimówek, bo pewnie będą potrzebne. Spoko, będą - na przegląd w styczniu! Tego samego dnia obejrzeliśmy Leonka, ale bez założenia "kupię". Po wstępnym obejrzeniu i przejażdżce była dodatkowo diagnostyka na stacji, a następnie już herbatka z byłym właścicielem Seata i papierki :P

Tak lwiątko wygląda:

Po dwóch dniach można powiedzieć, że zaczęłam nim jeździć, ponieważ jak już zauważyłam na początku - auto zostało przejęte. No, ale szofer zawsze spoko. Fajne auto ci kupiłam, nie, sigo? Się wypowiedz teraz :P

P.S. https://www.youtube.com/watch?v=crWCwoVXc0s

:)

sigo 
Weteran
Poldolovers

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2015-12-15, 23:16   

W założeniu to mocno nakręcałem na E36 :P ale fakt faktem, nie ma nic konkretnego, pojechaliśmy obejrzeć najdroższą E36 w okolicy i była poklejonym taśmą, typowym Januszowym jeździdłem. O ile przebieg może miała faktycznie dość realny, to "tylko leje i jeźdzę" biło od tego auta z każdej strony. Inne opcje o dziwo od razu zgodnie, Octaviusz albo Toledo. Pojawił się Leon w dziwnie fajnym wyposażeniu. Pojechaliśmy obejrzeć, no obejrzeć można a i tak ją nakręcę na BMW :P
No ale nie dało się przejść obojętnie. Na podjeździe stał sobie Leon w wersji Sport FR, czyli TDI z czerwonym "i" = 110km. Trochę jaśków ma, climatronic, skóry o dziwo w niemal doskonałej kondycji. Przebieg zdawał się coraz bardziej realny, wnętrze ma fajne i nie wyciorane.

Jedzie to to tak, że pierwsza przejażdżka z właścicielem i takie o :shock:
Wyszedłem z zakrętu, depnąłem lekko, patrzę budzik - :shock:
Dawaj go w zakręt, po bandzie, zawieszenie Leona odpowiedziało na to coś na zasadzie "to ma być zakręt? pff." Więc zebrałem cały ładunek powściągliwości i podejrzliwości ale generalnie było tak = :shock: :mrgreen:

No dobra, nie da się go olać i pojechać oglądać czegoś innego, zwłaszcza że typ odbierał telefon za telefonem. Potrzepałem go na parkingu jak tylko się dało. Kurde, fajny.
Dobra, na stację diagnostyczną dawaj. W sumie jedyne do czego można się doczepić to odwrotnie wsadzone żarówki i spocona odma. Miał jakieś puk, ale nic nie naciągane, nic nie pogięte, nie kombinowane, nie spawane. Papierki i wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazywały na to że w Polsce miał jednego właściciela i 2 w Niemczech, raporty serwisowe też potwierdzają przebiegi więc wyglądało że daje radę.

No to nie pozostało nic innego jak "delikatne" negocjacje cenowe i tak się dziwnie jakoś spontanicznie zanabyło Leonidasa w dobrych piniądzach, nie dało się tego nie łyknąć :mrgreen:

Rocky 

Wysłany: 2015-12-22, 21:50   

Fajne są te Leonidasy :) Kolega z klasy ma takiego,tylko 1.6 b+g. I nawet to mu starcza do odpychania się. Oczywiście namawia mnie do kupna czegoś podobnego zamiast Poloneza(zresztą,kto mnie do tego nie namawia :lol2: )

Polski Fiat 126p '79 "kundel"
ZRR Komar 2330 '71
Fiat 126el'96 "Elefant"
FSO Polonez Caro Plus 1.4 GTI 16v'97
Toyota Corolla E12 1.8 T-Sport '02 "Karolina"

Były:
Fiat Uno 1.4'92 "Funiak" vel. "Łunolot"
VW Passat B3 Variant 1.8'89 R.I.P.

"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta

lussi 
mała mi

Wysłany: 2015-12-22, 22:31   

Z dnia na dzień coraz bardziej się do niego przekonuję :)
Chociaż potrzeba się ogarnąć, bo czasem jak pomyślę co właśnie zrobiłam i w jaki sposób to dochodzę do wniosku, że powinnam faktycznie jeździć jakimś mułem...

Jak na razie sigo pobawił się w wymianę czujnika i termostatu, wskazówka temp. w odpowiednim momencie stoi jak po braveranie, wcześniej jakiś taki był nie teges ten mój Leoś, teraz jest Leonidasem :>

Po świętach też parę rzeczy do zrobienia, ale tfu tfu nic nie zapowiada katastrofy jaką była audica.. :) z tymże też "chucham, dmucham i zarządzam świniaeksmisję", jak dbasz tak masz itp, no i auto jest pożyczalne tylko jednemu człowiekowi, bo dobrze się sprawuje w roli prywatnego szofera :P

Delmut 
ziomy rezerwy
Mr Żółte tablice

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2015-12-23, 09:30   

lussi napisał/a:
Z dnia na dzień coraz bardziej się do niego przekonuję :)
Chociaż potrzeba się ogarnąć, bo czasem jak pomyślę co właśnie zrobiłam i w jaki sposób to dochodzę do wniosku, że powinnam faktycznie jeździć jakimś mułem...

Jak na razie sigo pobawił się w wymianę czujnika i termostatu, wskazówka temp. w odpowiednim momencie stoi jak po braveranie, wcześniej jakiś taki był nie teges ten mój Leoś, teraz jest Leonidasem :>

Po świętach też parę rzeczy do zrobienia, ale tfu tfu nic nie zapowiada katastrofy jaką była audica.. :) z tymże też "chucham, dmucham i zarządzam świniaeksmisję", jak dbasz tak masz itp, no i auto jest pożyczalne tylko jednemu człowiekowi, bo dobrze się sprawuje w roli prywatnego szofera :P

Taka dobra rada... Niech Ci mąż założy ukryty włącznik, jakieś odcięcie paliwa tudzież inne, proste zabezpieczenie.
Seaty, zwłaszcza Leony jedynki, lubią zmieniać właścicieli. Niestety :(

lussi 
mała mi

Wysłany: 2015-12-23, 23:07   

Mąż :lol2:

Takie zabezpieczenie jest w planie:)

Odpowiedz do tematu