Przesunięty przez: Michu 2012-08-02, 21:55 |
Iskrzenie z pod gaźnika |
| Autor |
Wiadomość |
dam01ian
|
Wysłany: 2010-11-09, 20:13 Iskrzenie z pod gaźnika
|
|
|
Witam, mam maluszka FL 1986r jeżdżę nim niewiele i ostatnio zauważyłem takowy problem:
Podczas szybszego dodawania gazu iskrzy z pod gaźnika tak jakby go coś przytykało i zaczyna gasnąc gdy zdejmę nogę z gazu to kreci z powrotem, zaś podczas powolnego wkręcania go na obroty wszystko jest ok. Następnym problemem (nie wiem czy to jest spowodowane tym samym co pierwsze) jest znaczny spadek mocy, strasznie słabiutko ciągnie i rozpędza się nawet przy wysokich obrotach, mówiąc krótko strasznie zamula:/ Proszę o poradę co to możne być? Dodam tylko ze czyściłem calutki gaźnik i przedmuchiwałem jednak zauważyłem że uszczelka która znajduje się pod gaźnikiem a nad ta białą plastikowa podstawką jest uszkodzona od wewnątrz, tzn. jest oderwany kawałeczek. Z góry dzięki. Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
Domage
ziomy rezerwy buh

Wiek: 115 Dołączył: 08 Lis 2009 Posty: 3198 Skąd: Sosnowiec
|
Wysłany: 2010-11-09, 20:21
|
|
|
Jeśli iskrzy to masz do wymiany przewody Wysokiego Napięcia, ewentualnie, a najlepiej w komplecie ze Świecami. Sprawdź jeszcze mase silnika.
I tą uszczelke wymien koniecznie, bo może łapać lewe powietrze. |
|
 |
banasiewicz02
ziomy rezerwy Towarzysz Bananov :]

Wiek: 39 Dołączył: 10 Lis 2009 Posty: 1626 Skąd: Goleniów
|
Wysłany: 2010-11-11, 13:36
|
|
|
| uszczelka pod gaźnikiem do wymiany,tam musi być wszystko szczelne,druga sprawa to zapłon wyregulować,bo jak iskrzy pod gaźnikiem to znaczy że zapłon zły i wali w dolot ogniem. |
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny |
|
|
|
 |
|
|