|
Zmiana lewarka w elegancie |
| Autor |
Wiadomość |
hulkpll007
|
|
|
|
 |
Trefl

Wiek: 27 Dołączył: 15 Maj 2016 Posty: 330 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: 2021-12-31, 13:23 Re: Zmiana lewarka w elegancie
|
|
|
To co jest na Twoim zdjęciu to przeróbka elegantowskiego lewarka
Spróbuj to odkręcić bo może ktoś tam dorobił gwint na twoją gałkę. Starsze wersje malucha FL i ST miały gwint na metalowym pręcie lewarka. Elegant niestety go nie posiada. Pręt jest zatopiony w gumowej obudowie. trzeba tą gumową część ciąć żeby zdjąć, ewentualnie można podgrzać i wyszarpać. |
|
|
|
 |
hulkpll007
|
Wysłany: 2021-12-31, 18:00
|
|
|
Podniosłem tą gumę co zasłania dół lewarka i pokazało się takie coś:
https://drive.google.com/file/d/1QT4_VO_vUhus7pCtCo3xZul6aywPoT3F/view?usp=sharing
Przy próbie kręcenia lewarkiem nie ma żadnego oporu czy to w lewo czy to w prawo (zrobiłem ze 20 obrotów). Wyjść z podłogi nie chce do góry też nie da się wyciągnąć siedzi jak siedziało. Ma ktoś może wiedzę co należy odkręcić/poluzować aby dźwignia lewarka wyszła i dało się zamontować tą z pierwszego posta? |
|
|
|
 |
Hanss
Jo je stela

|
Wysłany: 2021-12-31, 18:11
|
|
|
Demontujesz cały tunel (plastik, wykładzina i metalowa część przykręcana na dwie śruby do podłogi),wchodzisz pod auto i odkrecasz lewarek od lizaka,przechodzisz do środka i na tunelu na wysokości fotela pasażera są dwie śruby na klucz 13,odkręcasz i wysuwasz cały mechanizm do przodu. Zestaw na stół a już będziesz wiedział o co biega,na aucie pręta nie zmienisz. Najszybciej to rozciąć tą gumopodobną gałkę i nagwintować,przy okazji można skrócić sam lewarek przez co skok będzie mniejszy |
_________________ Ja wohl herr general !
 |
|
|
|
 |
|
|