Rezerwa 126p - Forum miłośników Malucha Strona Główna Rezerwa 126p - Forum miłośników Malucha
BEZ KOMUNISTYCZNEJ ADMINISTRACJI

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumStrona główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Brak kierunkowskazów
Autor Wiadomość
MariuszB 

Dołączył: 23 Paź 2018
Posty: 84
Skąd: Sieradz
Wysłany: 2020-08-07, 19:28   Brak kierunkowskazów

Witam. Mam fiacika obecnie w odbudowie. Ostatnio wpiąłem przekaźniki świateł z uwagi na żarówki halogenowe. Same światła działają ale dwa dni później sprawdzałem kierunki przełącznikiem i ich nie ma. Włączając awaryjne są. Co zepsułem.?
 
     
Quake96 


Wiek: 24
Dołączył: 24 Lip 2014
Posty: 152
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2020-08-08, 12:40   

To elegant czy starszy typ? Elegant miał jeden wspólny przerywacz dla kierunków i awaryjnych a ST i FL dwa osobne. Z tego co piszesz wynika, że albo wysiadł przerywacz kierunkowskazów, albo spaliło bezpiecznik.
 
     
Hanss 
Jo je stela


Wiek: 25
Dołączył: 02 Gru 2011
Posty: 641
Skąd: Cieszyn
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2020-08-08, 19:10   

Quake96 napisał/a:
ST i FL dwa osobne
Chyba jak ktoś woził zapasowy wtedy miał dwa,przerywacz jest jeden nad nogami kierowcy. Jeśli jest butelkowy to polecam go zmienić na elektroniczny z eleganta/cinquecento,jak nie pomoże to upalony pająk ;)
_________________
Ja wohl herr general !
 
     
MariuszB 

Dołączył: 23 Paź 2018
Posty: 84
Skąd: Sieradz
Wysłany: 2020-08-08, 21:05   

Mam FL. Sprawdzę co koledzy napisali.
 
     
MariuszB 

Dołączył: 23 Paź 2018
Posty: 84
Skąd: Sieradz
Wysłany: 2020-08-08, 21:06   

Gdyby pająk to jest on do odzysku czy raczej szukać dobrego.
 
     
Quake96 


Wiek: 24
Dołączył: 24 Lip 2014
Posty: 152
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2020-08-08, 21:22   

Hanss napisał/a:
Quake96 napisał/a:
ST i FL dwa osobne
Chyba jak ktoś woził zapasowy wtedy miał dwa,przerywacz jest jeden nad nogami kierowcy. Jeśli jest butelkowy to polecam go zmienić na elektroniczny z eleganta/cinquecento,jak nie pomoże to upalony pająk ;)


Tyle że u mnie w FLu ewidentnie są dwa. Jeden pewnie gdzieś tam gdzie piszesz, a drugi ten od kierunków jest tuż za wentylatorem nawiewu. Nawet ma specjalnie przygotowane miejsce i kostkę do podpięcia. Jest to ten przerywacz z kabelkiem z masą. Nawet w instrukcji napraw jest gdzieś wspomniane o nim i o tym, że jego masę na kabelku mocuje się właśnie do szpilki wentylatora.

Ewidentnie do awaryjnych mam osobny przerywacz, bo nie dość że pracuje z inną częstotliwością, to jeszcze jego "cykanie" jest inne i dochodzi z innej części auta. Poza tym jak dobrze kojarzę, to awaryjne mają osobny od kierunków obwód i bezpiecznik, bo jeśli mnie pamięć nie myli, gdy siadał mi bezpiecznik od kierunków to awaryjne nadal działały.
  
 
     
MariuszB 

Dołączył: 23 Paź 2018
Posty: 84
Skąd: Sieradz
Wysłany: 2020-10-07, 21:16   

Cześć. Jakiś czas nie pisałem ale teraz chcę się podzielić moimi spostrzeżeniami. Po włączeniu prawego kierunku , w przyśpieszonym tempie cyka przerywacz kierunków. Z tyłu nie ma kierunku prawego a z przodu jest. Lewy kierunek pracuje normalnie z tyłu i przodu. Kupilem nowy przerywacz kierunku. Po wpięciu jest tak samo. Co może być ?
 
     
dizzyx 


Wiek: 31
Dołączył: 04 Kwi 2015
Posty: 604
Skąd: Końskie
Wysłany: 2020-10-07, 22:39   

Może po prostu żarówka? Albo przewody do tylnego kierunkowskazu?
Mruga szybciej no bo żarówka nie działa.
_________________
Zapraszam do Garażu Dziadka
 
     
synchro 
ziomy rezerwy


Dołączył: 14 Mar 2010
Posty: 2544
Skąd: SO/SK
Wysłany: 2020-10-08, 11:38   

Problem tkwi w lampie, zapewne wypalona ścieżka lub pin w kostce. Podmień płytkę na początek.




.
_________________
"Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę." K. Cobain
  
 
 
     
MariuszB 

Dołączył: 23 Paź 2018
Posty: 84
Skąd: Sieradz
Wysłany: 2020-10-12, 11:26   

Nie wiem dokładnie co było ale jest teraz ok. Wypiąłem przekaźniki lamp bo wydawało mi się że od tego się zaczęło. Następnie znalazłem urwany jeden z dwóch przewód dochodzący do pierwszego bezpiecznika od lewej. A że jest on od spodu to go nie widać.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Rusztowania Szalunki
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 15