|
Światła nie gasną |
| Autor |
Wiadomość |
adriannowicki
|
Wysłany: 2020-07-23, 22:07 Światła nie gasną
|
|
|
| Witam wszystkich, mam problem a w zasadzie pytanie. Ostatnio kupiłem Malucha z 1984r i tu pojawia się moje putanie, czy po zgaszeniu auta światła powinny gasnąć? W FL tak miałem, a tu jak się klawiszem nie wyłączy to cały czas świecą. Z góry dziękuję za odpowiedź. |
|
|
|
 |
Kubica
ziomy rezerwy Carus kierownicy

Wiek: 32 Dołączył: 01 Wrz 2014 Posty: 566 Skąd: Puławy/Wrocław
|
Wysłany: 2020-07-23, 22:44
|
|
|
| Tak, kostka stacyjki posiada oddzielny styk do załączania świateł. U ciebie być może zostało to zwarte na krótko. |
_________________ Nie musi być szybko, najważniejsze żeby było niewygodnie.
Był: Z(Ł)OMO `88
Jest:Waldemar Wielki `88, Skoda Favorit `91 Marmolada |
|
|
|
 |
OLOnez
|
Wysłany: 2020-07-24, 09:15
|
|
|
W 84 powinien być już układ wł główny - klawisz 3 pozycyjny, przełacznik pod kierownicą 2 pozycyjny i stacyjka dostosowana do tego, ale mozę masz jakiś miks?
Ostatnio w składanym '80 założyłem zamiast oryginalnej stacyjki (650S - z blokadą ale bez rozrusznika) nowszą, bo też mi światła jakoś nie gasły. ZTCP na zapłonie świeciły, po wyłączeniu zapłonu gasły (można wyjąć kluczyk), a jak się kluczyk przekręciło w skrajną pozycję (normalnie 0) to zapalały sie z powrotem i trzeba bylo wyłaćzyć je klawiszem Jakieś popieprzone.
Więc:
- Kostka stacyjki Ci się skleiła i po wyłączeniu kluczyka światłą sącały czas zasilane, albo
- masz taką stacyjkę, która pozwala na zostawienie fury na światłach i wyjęcie kluczyka. |
|
|
|
 |
|
|