.::Rezerwa 126p::. Strona Główna .::Rezerwa 126p::.
BEZ KOMUNISTYCZNEJ ADMINISTRACJI

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumStrona główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Zlot węgry 126 beach 2016
Autor Wiadomość
Majonez 

Wysłany: 2016-07-28, 20:35   

4,5l nieźle :) . Jestem skłonny uwierzyć, maluchy w górach mniej palą :E jak 2 lata temu też jechaliśmy z bratem na Węgry to spalanie wyszło nam 4,8 , gdzie zrobiliśmy rekordowe 440km na jednym baku do zgaśniecia od tankowania we Wrocławiu aż do Słowacji prawie pod węgierską granicą :) .

Krzysztof0430 

Wysłany: 2016-07-28, 21:15   

Raz maluch po górach spalił mi 4.2 l/100 km. 8) Wtedy myślałem, że niżej ze spalaniem w jakiejkolwiek jeździe niżej nie zejdę, aż do niedawna.

Pan_Waclaw 

Wysłany: 2016-07-28, 23:36   

Mnie normalnie po płaskim spalił kiedyś 4,3l/100km, ale nie przekraczałem licznikowych 80km/h (dziadek style). A tak to na trasie jak normalne lecę 90-100 licznikowe + sporadycznie jakieś wyprzedzanie itd. to łyknie 5,2l/100km. Także spalanie Olszy jak najbardziej realne dla mnie.

Chyba za rok też wybiorę się na Węgry :D :D

Krzysztof0430 

Wysłany: 2016-07-28, 23:50   

Pan_Waclaw napisał/a:
A tak to na trasie jak normalne lecę 90-100 licznikowe + sporadycznie jakieś wyprzedzanie itd. to łyknie 5,2l/100km
takie spalanie przy takiej prędkości to trochę dużo dla mnie.

olsza 
Vel TYGRYS

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2016-07-29, 00:34   

Spalanie spalaneim, ale mnie zniszczyli węgrzy. Podchodzą do mojego malucha, pokazują nalepkę rezerwy coś gadając między sobą. Zobaczyli mnie i pytają ty rezerwa ja odparłem że tak, jak usłyszeli że jestem z rezerwy z bananem od ucha do ucha zaczeli śpiewać "Konia wal Konia wal Konia wal". Mina reszty zlotowiczów była bezcenna.

Pan_Waclaw 

Wysłany: 2016-07-29, 07:41   

Krzysztof0430 napisał/a:
takie spalanie przy takiej prędkości to trochę dużo dla mnie.

Fakt może mógłby trochę mniej, ale kopa ma dobrego :P

Natan 

Wysłany: 2016-08-09, 18:41   

A nam Wartburg spalił za 160 zł na łebka. Nie wiem nawet ile kilometrów tam było?...😕

synchro 
ziomy rezerwy

Wysłany: 2016-08-09, 18:45   

olsza napisał/a:
Spalanie spalaneim, ale mnie zniszczyli węgrzy. Podchodzą do mojego malucha, pokazują nalepkę rezerwy coś gadając między sobą. Zobaczyli mnie i pytają ty rezerwa ja odparłem że tak, jak usłyszeli że jestem z rezerwy z bananem od ucha do ucha zaczeli śpiewać "Konia wal Konia wal Konia wal". Mina reszty zlotowiczów była bezcenna.

:lol2: :lol2: :lol2: /3 Beskidzki - pewno byli/
No chyba się nie zawstydziłeś??? :E

Krzysztof0430, 4 lata temu, na ogólnopolski do Torunia ile km zrobiliśmy? pamiętasz trasę, którędy jechaliśmy?

.

Krzysztof0430 

Wysłany: 2016-08-09, 20:43   

synchro, coś około 370 km chyba było. Pamiętam, że jechaliśmy przez centrum Łodzi. Przed Łodzą był zaliczony Tuszyn. Za Łodzą był Zgierz, Łęczyca i dziurawy jak skurwysyn Włocławek. :D Pamiętam, że po wyjeździe z Włocławka za jakiś czas jechało się równolegle do budowanej jeszcze wtedy A1.

Trasa chyba tak wyglądała. https://goo.gl/maps/qiCN87ksfkH2

Jedynie nie pamiętam jak wyglądała trasa na śląsku z Chorzowa w kierunku Częstochowy i jej przebiegu na śląskim odcinku nie modyfikowałem.

Michu 
Moderator

Wysłany: 2016-08-09, 21:26   

Na pewno w kierunku Cz-wy były jakieś znaki kierujące na Pyrzowice :)

synchro 
ziomy rezerwy

Wysłany: 2016-08-09, 22:15   

Krzysztof0430 napisał/a:
Synchro, coś około 370 km chyba było. Pamiętam, że jechaliśmy przez centrum Łodzi. Przed Łodzą był zaliczony Tuszyn. Za Łodzą był Zgierz, Łęczyca i dziurawy jak skurwysyn Włocławek. :D Pamiętam, że po wyjeździe z Włocławka za jakiś czas jechało się równolegle do budowanej jeszcze wtedy A1.

Trasa chyba tak wyglądała. https://goo.gl/maps/qiCN87ksfkH2

Jedynie nie pamiętam jak wyglądała trasa na śląsku z Chorzowa w kierunku Częstochowy i jej przebiegu na śląskim odcinku nie modyfikowałem.

Michu napisał/a:
Na pewno w kierunku Cz-wy były jakieś znaki kierujące na Pyrzowice

Do Auchan w Chorzowie mam 17km, stamtąd ruszaliśmy. Do Czw-y jechaliśmy jakimiś opłotkami i potem nie dało się wjechać na gierkówkę, bo był straszny korek przez przebudowę pasów w centrum. Potem jechaliśmy bokiem, aż do Łodzi, a dalej, to tak jak zaznaczyłeś na mapie. Jechaliśmy dość wolno, nie spiesząc się, poza tym jeden maluch szwankował. Pamiętam, że zrobiliśmy ponad 400km i cieszyłem się, że na 1 baku. Do tego jeszcze jeździliśmy po Toruniu. Właśnie nie pamiętam dokładnie ile. To była moja, chyba, najekonomiczniejsza podróż. Nigdy żaden z moich wcześniejszych 126p nie spalił tak mało. Przed wyjazdem dopiero zatankowałem go do pełna. W drodze powrotnej staliśmy w tym korku w Cz-wie i tu mu dolewałem z kanistra, bo miałem mało. Tak, że powrotnie więcej poszło.
Może Ktoś z nas jadących wtedy razem pamięta dokładnie ile wtedy przejechaliśmy w drodze na zlot?

Może,w przyszłym roku uda mi się w końcu zebrać w sobie i pojechać na Węgry. Ciekawe ile wtedy wyjdzie spalanie. Wiadomo, to trasa nie do porównania, bo przez góry :)

olsza 
Vel TYGRYS

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2016-08-10, 23:11   

synchro, a niby czemu miałem się zawstydzić ??

Ogólnie sam zlot mega, polecam każdemu kto jeszcze nie był, jeżeli za rok się odbędzie ja jadę na 200%

Odpowiedz do tematu