|
Skoda Superb II Combi 2.0TDI Laurin & Klement |
| Autor |
Wiadomość |
Delmut
ziomy rezerwy Mr Żółte tablice

|
Wysłany: 2015-12-16, 11:35
|
|
|
| ATi napisał/a: | Delmut, 12 tysięcy to niezła kwota
Ile kosztuje wydłużona gwarancja, bo chyba się opłacało? |
Wydłużona gwarancja bez wyłączeń (pojęcie klucz, bo tańsze opcje obejmują niewiele) kosztowała 4000zł.
Jest to cena dodatkowej, pełnej ochrony (jak w przypadku gwarancji fabrycznej) samochodu na dodatkowe 3 lata, czyli w praktyce auto jest chronione przez 5 lat.
Gwarancję brałem na wypadek awarii 2.0TDI lub DSG, a przydała się do DVD |
_________________ Szajn brajt lajk dajmont |
|
|
|
 |
Maverin21
|
Wysłany: 2015-12-16, 23:18
|
|
|
Delmut, Gdybyś miał jakiś problem ze skodą to chętnie pomoge pracuje w ASO tej marki |
|
|
|
 |
Delmut

|
Wysłany: 2015-12-16, 23:26
|
|
|
| Maverin21 napisał/a: | Delmut, Gdybyś miał jakiś problem ze skodą to chętnie pomoge pracuje w ASO tej marki |
Gdzie?? |
|
|
|
 |
Maverin21
|
Wysłany: 2015-12-17, 22:19
|
|
|
PRiv |
|
|
|
 |
Delmut

|
Wysłany: 2016-04-29, 14:08
|
|
|
Kolejna awaria zdarzyła się jakiś czas temu. Przeguby wew. półosi napędowych powiedziały papa, a koło dwumasowe powoli zakładało płaszcz do wyjścia. To wszystko przy przebiegu ok. 100kkm, co nie najlepiej świadczy trwałości tych elementów
Wymiana na przedłużonej gwarancji więc bezkosztowo
Kilka dni temu wyskoczyła kontrolka poduszki i zaczął charczeć głośnik.
Zgłoszenie
Zażenowany pracownik podsyła zapytanie od ubezpieczyciela (gwaranta):
| Cytat: | | Panie Adamie proszę o przesłanie formularza zgłoszenia awarii uzupełnionego o informacje: gdzie i w jaki sposób pojazd był użytkowany (np. rodzaje nawierzchni, warunki atmosferyczne, itp.), w jakich okolicznościach doszło do uszkodzenia – opis zdarzenia, kiedy powzięto informację o awarii, czy pojazd był unieruchomiony przez długi czas, jakie paliwo było używane. |
Zachodziłem w głowę jak im opisać okoliczności zapalenia się kontrolki i za cholerę nie mogę pojąć związku między uszkodzonym głośnikiem, a tankowanym paliwem
Zakładam, że takiej odpowiedzi się nie spodziewają:
| Cytat: | Jeśli chodzi o okoliczności zdarzenia, to było to tak: wstałem rano. Wypiłem poranną kawę, następnie wziąłem prysznic. Ubrałem się. Zabrałem kluczyki z blatu, sprawdziłem w telefonie czy w międzyczasie nie miałem nieodebranych połączeń. Nie było takich więc ubrałem buty i poszedłem do samochodu. Otworzyłem drzwi, usiadłem w fotelu, zamknąłem drzwi. Wcisnąłem przycisk zapłonu. Odczekałem kilka sekund, aż fotel zajął właściwą pozycję. Uruchomiłem silnik. Przejechałem przez bramę wjazdową posesji i zamknąłem ją pilotem. Wyjechałem na ulicę i zwiększyłem prędkość jazdy. W radiu leciał akurat program Konrada Piaseckiego na RMF FM. Wtedy jeszcze nie przeczuwałem tego co miało nadejść. Spokojnie jechałem w kierunku firmy. W międzyczasie program na RMF FM się skończył i puścili muzykę. Leciała akurat piosenka Sandry Lyng, a że wpada w ucho, to delikatnie zgłośniłem odbiornik. I wtedy z głośnika wydobyło się to okropne charczenie.
Informuję również, że nie mam z zwyczaju tankować ani poduszek powietrznych, ani tym bardziej głośników. Do samochodu natomiast, tankowane jest tylko i wyłącznie paliwo VERVA ON na stacjach ORLEN (firma posiada karty paliwowego w tej sieci)
|
|
|
|
|
 |
ATi
Moderator Bis 714

|
Wysłany: 2016-04-29, 17:33
|