.::Rezerwa 126p::. Strona Główna .::Rezerwa 126p::.
BEZ KOMUNISTYCZNEJ ADMINISTRACJI

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumStrona główna

Poprzedni temat «» Następny temat
VW 1302 70r
Autor Wiadomość
Kubson
[Usunięty]

Wysłany: 2010-09-16, 21:25   VW 1302 70r

No tego tutaj jeszcze nie pokazywałem, moje pierwsze autko, zakupione od trzeciego właściciela przejechane 60.000km (pewne inf. bo od dwudziestu lat bez mała stoi w wiecznym remoncie z rąk do rąk), teraz wygląda tak jak na zdjeciach bo niestety prace przy nim zatrzymał strup Kapeć... Silnik 1.3AB (głowice na podwójnym dolocie, cylindry i tłoki 1.3, blok 1.6 z powiększonymi kanałami olejowymi). Kolor Czerwony, teraz w podkładzie.

Zdjęcia, przed zakupem:

Zdjęcia po przywiezieniu:

Początek odczyszczania i wybebeszania z elementów i tak nie potrzebnych i zniszczonych, w między czasie zrywałem spękane szpachle po dwuletnim staniu pod samym podkładem na powietrzu, i miejsca gdzie pojawiły się żółtawe wykwity (ani chybi rdza), niestety jak kupowałem to robiłem to pod wpływem impulsu... i nie wiedziałem że Garbus ma oddzielane nadwozie od płyty, co się skończyło tym że kupiłem autko o konstrukcji samonośnej ze zespawanym nadwoziem z podłogą... na szczęście wszystko co było zgnite zostało wymienione na nowe.

Czytałem sporo o garbach i wiem sporo i o ich tuningu, Cal-Look, German itd... wiem co mam i cieszę się z tego, ale ten osobnik kwalifikuje się na RAT-Looka (Nie mylić z ROST) i tak też skończy, o ile nie zmieni właściciela.

franeeek 
ziomy rezerwy
etatowy pijak :P

Wysłany: 2010-09-16, 21:45   

powodzenia bo sporo pracy jeszcze przed tobą :)

CZESIO1958 
ziomy rezerwy

Wysłany: 2010-09-16, 21:52   

franeeek napisał/a:
powodzenia bo sporo pracy jeszcze przed tobą :)

I niech MOC będzie z Tobą :D

Kubson
[Usunięty]

Wysłany: 2010-09-16, 21:55   

franeeek, Nie koniecznie, z blacharki zostało wykończenie i polakierowanie. A problemem jest mechanika (mam sprężyny nowe, amortyzatory i inne duperele) wszystkie łożyska są w idealnym stanie problem jest jedynie z hamulcami. Auto jest kompletne, brak tylko tapicerek i wykładzin, oraz wiązki elektrycznej i silnika ale to są mniejsze problemy bo dawce do modyfikacji silnika mam (silnik oryginalny) a do jazdy na początek dorwę zwykłę 1.2 byle było serce w budzie. Samo autko matowy wojskowy lakier i pełna prostota... taki militarno sportowy styl.

franeeek 
ziomy rezerwy

Wysłany: 2010-09-16, 22:18   

a jak z dostepnoscia czesci do tego???

Kubson
[Usunięty]

Wysłany: 2010-09-16, 22:38   

franeeek, wszystko czego dusza zaparagnie... każda rzecz jest dostępna niemal od ręki albo max po trzech dniach. Ceny są wyższe sporo niż części do malców ale na normalnym poziomie. To na szczęście jest popularny model z końcowych lat produkcji (mowa o Niemczech). A sporo części jest wciąż produkowana.

franeeek 
ziomy rezerwy

Wysłany: 2010-09-16, 22:44   

no tak mi się wydawało, w mexico był długo produkowany

Kubson
[Usunięty]

Wysłany: 2010-09-16, 22:59   

franeeek, z mexico to tylko silnikowe elementy część wyposażenia wnętrza oraz tylne amortyzatory pasują do mojego (Nawet tylne błotniki mają minimalnie inne krzywizny i otwory na światła... zmian i różnic miedzy modelami było więcej niż w Malcach, znaaacznie więcej.

Kubson
[Usunięty]

Wysłany: 2010-10-31, 02:20   

Tak nawiasem to idzie na sprzedaż, nie daje w ogłoszeniach bo mi się nie śpieszy. Cena 1000zł.
Ostatnio zmieniony przez Kubson 2010-10-31, 13:35, w całości zmieniany 1 raz  

Aron 

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2010-10-31, 10:03   

Garbi napisał/a:
idzie na sprzedasz

vwsokol 

Wysłany: 2010-11-19, 16:12   

sprzedales?

Ołtaż 

Wysłany: 2010-11-19, 23:43