.::Rezerwa 126p::. Strona Główna .::Rezerwa 126p::.
BEZ KOMUNISTYCZNEJ ADMINISTRACJI

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumStrona główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: FreddieM
2016-11-14, 12:55
Szukam malucha dziadka
Autor Wiadomość
władek 

Wysłany: 2015-09-12, 14:30   Szukam malucha dziadka

Witajcie ! :)
Temat nie pasuje za bardzo do żadnego działu i wydaje mi się, że taki się tu jeszcze nie pojawił ( jesli się mylę, będę wdzięczny za przekierowanie :) ). Od jakiegoś czasu zastanawiałem się nad odnalezieniem malucha, który należał do mojego dziadka, teraz mam na to trochę czasu i środków i chciałbym spróbować wziąć się za to na poważnie, więc tak:
Na razie jestem jeszcze w fazie zbierania informacji po rodzinie, wiem, że auto dziadkowie kupili, bo wygrali talon w pko, i było to między 1980 i 1983 rokiem, maluch był koloru szarego - od początku był zarejestrowany na mojego dziadka, w Mińsku mazowieckim tj. woj. siedleckie, aż do +/- 1992 roku, kiedy został sprzedany - próbuję dotrzeć do danych kupującego, być może za parę dni uda mi się je zdobyć, niestety póki co nie mam też numeru rejestracyjnego z tamtych lat, zastanawiam się, jak najłatwiej byłoby zdobyć informację, czy ten samochód jeszcze stoi gdzieś pod płotem, czy może został dawno zezłomowany. Byłem w mińskim wydziale komunikacji, podobno mają mozliwość sprawdzenia w papierach, czy auto zostało wyrejestrowane, ale nie mogą udzielić mi tej informacji, bo nie jestem właścicielem pojazdu. Macie jakieś pomysły, jak dotrzeć do jakiś informacji i czy w ogóle dane jakimi dysponuję są wystarczające, żeby ruszyć z punktu wyjścia? z góry dzięki za uwagę :)

Adi. 

Wysłany: 2015-09-12, 14:42   

Mieć znajomą panią w WK, oni się chyba nie muszą tłumaczyć ze sprawdzania informacji, w przeciwieństwie do policji. Ale najpierw musisz znaleźć jakieś dokumenty tego samochodu. Chociaż, nie żebym był pesymistą, ale jeżeli został sprzedany ponad 20 lat temu, to raczej już go nie znajdziesz.
Jak masz fundusze to kup egzemplarz z tego samego roku i zrób sobie takiego samego na podstawie zdjęć.

władek 

Wysłany: 2015-09-15, 20:30   

no właśnie średnio mnie interesuje robienie "repliki", jak na razie niestety dokumentów brak, mam tylko numer rejestracyjny drugiego malucha, który też był przez dłuższy czas w naszej rodzinie - SEZ4200, a może ktoś z Was ma dostęp do jakiś ogólnopolskich baz itp.?

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi