|
Renault Twingo |
| Autor |
Wiadomość |
Gloq
Wiek: 34 Dołączył: 13 Mar 2012 Posty: 89 Skąd: Szczecinek
|
Wysłany: 2013-03-26, 16:50
|
|
|
Masz tu kolego w swoim Twingo silnik D7F 58km a ten co masz napisany na pierwszej stronie to D4F 75km ale Twingo jak Twingo mam kolege który jest pasjonatem więc jak widać da się lubić te auta |
|
|
|
 |
krzysztof18
Kondi13

|
Wysłany: 2013-04-25, 18:07
|
|
|
up up up
po sporej przerwie ,postanowiłem żabę jakoś podnieść na duchu i podreanimować troszkę, pierwsze co wymaga natychmiastowej interwencji to są progi.Progi nie sa w całości zzarte co mnie to miło zaskoczyło bo obejdzie się bez kupowania cały progów ,tylko przy samych nadkolach praktycznie doszczętnie po obu stronach .
no to jedziemy;)
na pierwszy ogien poszło przetarcie co nie co progu prawego (bez szlifowania tylko co zdołało odpaść pod ręką )
później trzeba było zdemontować bak z całym osprzętem ,tłumik
Stasiek... chyba ukradli nam coś spod samochodu
i na dzisiaj na tyle pracy przy aucie, dość sporo czasu mi zeszło na ocene stanu progu,spuszczenie paliwa, wyciągnięcie baku że dzisiaj musze cieszyc się tym co Twingo podarowało za zainteresowaniem sie jego progu
jutro ciąg dalszych prac |
_________________ Nie każdy zasługuje na fiata---------->małego fiata |
|
|
|
 |
Pieki

Wiek: 36 Dołączył: 23 Lis 2011 Posty: 244 Skąd: Nowy Sącz
|
Wysłany: 2013-04-25, 21:57
|
|
|
Reanimuj i nie sluchaj innych. Fajny jest tylko trzeba troche o niego zadbac |
|
|
|
 |
krzysztof18
Kondi13

|
Wysłany: 2013-04-27, 19:38
|
|
|
Próg pospawany(trochę spawareczką lipnie szło ale jakoś to złatałem i trzyma się jak durne ),profile zamknięte progu wyczyściem i poszedł na początek odrdzewiać a później konserwacja w płynnej postaci której nazwy już nie pamiętam.
pomalowałem podkładem aby przez niedziele spokojnie spać że nie rdzewieje nic mi w żabie zostało jeszcze wygładzić próg szpachlą wykończeniową, baranek, lakier i gotowe w 100%
zlokalizowałem jeszcze spore naloty delikatnej rdzy przy mocowaniach baku ,w wewnątrz błotnika i chyba tyle, po niedzieli jak zakończe sprawę z progiem to jeszcze porobie te sprawy aby było juz zrobione wszystko z tej strony |
_________________ Nie każdy zasługuje na fiata---------->małego fiata |
|
|
|
 |
seba650
ziomy rezerwy LPG.
Wiek: 33 Dołączył: 04 Sty 2010 Posty: 810 Skąd: Skierniewice
|
Wysłany: 2013-04-27, 19:45
|
|
|
| Pieki napisał/a: | Reanimuj i nie sluchaj innych. Fajny jest tylko trzeba troche o niego zadbac |
Pewnie że tak, prosty i fajny dupowozik
Ja bym się troszeczkę bardziej wysilił i go zabezpieczył na nowo |
|
 |
krzysztof18
Kondi13

|
Wysłany: 2013-05-28, 21:58
|
|
|
up up up up up renimacja grata ciąg dalszy
sprawa z prawym progiem zakończona w 100% ,zespawany ,zakonserwowany, przy okazji nadkola wyczyściłem i nowa konserwacją zarzucilem i ogolnie z tej strony jestem zadowolony;)
sprawa z lewym prgiem wygladała na tyle tragicznie,że prace nad nim przełożyłem na wakacje albo... na kiedys tam nie było sensu nawet spawać, pół centymetra szpachi i tylko polepilem to magicznym kitem dla nie poznaki na wierzch barania łąka i nawet się nie rzuca w oczy
następnym krokiem w tym aucie do roboty było wymiana starego, juz kilkakrotnie spawanego(nawet tłumik koncowy z rurą i rura na łączeniu z katalizatorem .... )
demontaż byl w h** cięzki ale udało się i siedzi juz nowy tlumik wraz z rurą i obejmami
po wymianie tłumika i obejmy jak to chyba każdy robi odpalilem auto aby posluchac efekt swoich prac... ja po odpaleniu no troszkę się zawiodlem, fakt zrobil się o niebo cichszy ,praca i reakcja na gaz zupełnia inna jak na starym tlumik lecz coś mi pierdziało jeszcze przy łączeniu, przy częsciowym zatkaniu rury wydechowej zlokalizowalem następną dziure ta dziura jest na tyle smieszna,że zrobila się tuż przy sondzie lambada, i znowu powrót do sklepu i zamawianie kolejnej części ukladanki
cdn........... |
|
|
|
 |
|
|