.::Rezerwa 126p::. Strona Główna .::Rezerwa 126p::.
BEZ KOMUNISTYCZNEJ ADMINISTRACJI

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumStrona główna

Poprzedni temat «» Następny temat
REKINOWÓZ 1.2 - wciągam Was wszystkich!
Autor Wiadomość
Rekin 
Weteran
Książę Ciemności

Wysłany: 2009-12-06, 18:42   REKINOWÓZ 1.2 - wciągam Was wszystkich!

Czas i pokazać moje autko :D Parę osób widziało go już nie raz nie dwa. Zakupiony w lipcu 2007 w stanie dziadkowym z przebiegiem ca. 70 tys. km. Elegant, '96 rok ;)
Zastąpił on Mechaniczną pomarańczę, którą jeździłem od 16 roku zycia, przez 2 lata, rok prod. '81:

Tak wygladał zaraz po zakupie:

Auto od razu zostało zakupione z myślą o swapie. Jednak do swapa droga jest bardzo długa (dla niektórych jeszcze dłuższa, prawda Demon :?: :mrgreen: ). Najpierw był oczywiście lakiernik, coby niektóre malutkie purchle usunąć jeszcze przed IV zlotem we Wrocku. Dostał felgi a'la BMW Rekin pomalowane na biało i dzięki namowie wyżej wspomnianego Demona, chromy walnięte w czarny mat (klapa też w czarnym macie). Tak dojeździł do zimy, po czym na wiosnę dostał glebę, tarczówki i czarno czerwoną skórzaną tapicerkę. Przyszły też dwa halogenki na przód a tablica wróciła na pierwotne miejsce. Efekt wyglądał między innymi tak (sesja z maluchem Ozzyego:

W międzyczasie była jeszcze jedna sesja zdjęciowa u Madda, koło Szklarskiej Poręby:

Później parę dni wcześniej byliśmy tym oto maluchem z Demonem na wycieczce w Radomsku u inżyniera od swapów i przywieźliśmy takie oto cuś:

I po V Zlocie w Poznaniu, na początku października '08 zaczęły się prace trwające do dziś:

Te ostatnie zdjęcia są z maja, więcej fotek niestety nie mam (może Ozzy ma?).
Na obecną chwilę auto zasuwa po mieście, silniczek chodzi jak pszczółka :D Auto w międzyczasie przeszło kompletną konserwację spodu i profili wewn., ma nowe zwrotnice, łożyska, tarcze i klocki hamulcowe, maglownicę na patencie inż. Sebcyca.

Do doprowadzenia projektu do końca zostało: lakiernik i polerka lakieru - już umówiony na czwartek, poskładanie elementów zewn. i tapicerki oraz dokończenie elektryki i kilka mniejszych pierdół. Pokazał się też wyciek ze skrzyni biegów i też za niedługo to będzie zrobione :D

Plany są jeszcze na montaż elektrycznych szyb, centralnego zamku i alarmu. Felgi przez zimę najprawdopodobniej pojadą do zakładu gdzie profesjonalnie wykonają polerkę 'na lustro'. Auto dostanie jeszcze hak holowniczy na tył, gdyż na wiosnę przewiduję zakup niewiadówki, żeby mi żadne rude mendy na zlotach do namiotu nie wchodziły z niebezpiecznymi narzędziami :mrgreen:

Póki co auto nie wygląda, powyższe fotki przedstawiają stan auta na chwilę obecną, została jeszcze cała masa roboty: lakiernik (przedni pas i błotniki, tylny błotnik, zderzaczki - tak jak przed swapem chromy w czarnym macie, poskładać wnętrze i jeszcze parę pierdół, żeby było na cacy).

Chyba tyle w temacie :mrgreen:

Bronek 
love126

Wysłany: 2009-12-06, 19:03   

To juz kawał historii;) na plastikach mu very good ;-)

Bonus 
Junior Admin
Malina Driver

Wysłany: 2009-12-06, 19:30   

E tam maluch ... lepiej powiedz jak się lata E30 :mrgreen:

Rekin 
Weteran
Książę Ciemności

Wysłany: 2009-12-06, 20:24   

Wujo napisał/a:
czysta robota ;)

Najlepsze jest to, że 80% prac było prowadzonych wyłącznie pod blokiem na parkingu (jedynie wspawywanie belki i lakierowanie komory silnika odbył osię na garażu) :mrgreen: Więc niech mi nikt nie pierdoli, że jak nie ma garażu to się nie da :D
Cały czas podkreślam, że to dopiero może 60% projektu, do końca zostało jeszcze wiele, ale jakąś namiastkę całości już widać. No i nieźle to zapierdala :D

Jeśli chodzi o felgi, to efektu w tej chwili wogóle nie ma. Były malowane po 6 żubrach w piwnicy sprejem :/ Środki pędzelkiem na czarno po kolejnych dwóch żubrach :D Nie prezentuje się to źle, ale nie ma tego, co ma być... ;) Wizja co do kółek wygląda tak, że czarne wstawki zostaną, reszta będzie piaskowana i polerowana na lustro (mam już namierzonego magika, co za jedyne 400 zł zrobi mi efekt lustra).

Bonusiku, E30 jeździ całkiem nieźle, idzie polatać bokiem, mimo ze ma to tylko 100 koni (mniej więcej tyle, co maluch) :P Mało pali ( w korkach około 10/100, w trasie nie mierzyłem jeszcze). Kupione za grosze od dziadka, serwisowane w serwisie BMW zarówno w Deutschlandzie jak i tu. Ma swoje wady, była uderzona w tył lekutko, sam ją klepałem, bo trza było szybko mieć coś do jezdzenia (po tym jak klęknął Poldek nie miałem auta i maluch robił miesiąc za dupowoza). Jak skończe projekt malucha, zajmę się E30stką, trzeba polakierować tylną klapę, wymienić tylny pas, odświeżyć felgę i obszyć siedzenie kierowcy. No i umyć i wypolerować. Po tych zabiegach będzie wyglądała jak nówka sztuka, bo wogóle nie jest nadgryziona zębem czasu :D

Bonus 
Junior Admin
Malina Driver

Wysłany: 2009-12-06, 20:39   

Powiem że na prawdę miałeś szczęście trafić taki egzemplarz . Porobić co trzeba a potem posadzić ją tak żeby dorównywała maluchowi to będzie tłusto . Sam bym chętnie taką dopieścił ;)

Rekin 
Weteran
Książę Ciemności

Wysłany: 2009-12-06, 21:09   

W zasadzie to tego auta nie było w planie, nie spodziewałem się, że kupie sobie BMW :mrgreen: Mam co prawda kilku kumpli pasjonatów od beemek i to w sumie oni zaszczepili u mnie małą słabość do tej marki ;) A jeszcze gdy się ta kutwa trafiła to już było oczywiste, co brać.
Był Polonez. '94, jak na tamte lata full opcja z centralnym, miękkimi siedzeniami, el. szybami i alarmem, na szerokim moście. Poldek był też dziadkowy, lecz niestety. Kupiłem go, gdy miał przejechane niecałe 100 000 km (w tym tylko 6 000 na podtlenku LPG), w ciągu niecałego roku Poldzio zrobił prawie 40 000 km i wtedy wyszło: zgnite podłużnice, wyrąbane panewki, rozrusznik rozpieprzony, hamulce w opłakanym stanie. Fakt nie psuł się był jak złoto przez ten czas, parę rzeczy mu zrobiłem ale w sumie pierdoły, spisywałsię dzielnie (nie ma lepszego auta, w 4 osoby + instrumenty bez problemu jeździliśmy na koncerty, raz jechaliśmy w czwórkę + gitary + dwa piece + perkusja przez ponad 100 km, ale to był hardkor :D ). Ale ze względu na stan blacharki plany z poldkiem szlag trafił. miła być Swap na 2.0 DOHC z mirafiori i parę innych modów. Lecz Poldzio trafił na złom...

Mam nadzieję, że Beemka godnie zastąpi Poldka w roli rodzinnego dupowoza, jak się spisze i będą fundusze, to zrobię z niej kawał dobrego Germanosa, bez większych modów, ale 100% oryginał będzie ;)
Tyle o dupowozach, to temat o Swapie :P

Aron 

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2009-12-07, 00:22   

Rekin, przeca ten poldek wyglądał na zajebistego zdrowego caroska...

LOBUZ88 
ziomy rezerwy
OlewamLubieTeRobote

Wysłany: 2009-12-07, 11:00   

bo Poldki mają to do siebie że często wyglądają a są truchłem od spodu :-P z kilkoma takimi egzemplarzami sie spotykałem . Mój z kolei był odwrotnością , z zewnątrz kapiszon deczko a spód cycuś ;-)
Co do bawarki..upalałem taką z elektroszperą...może i koni mało ale i tak frajda z jazdy ogromna :-P

Żeby nie oftopowac to malec glanc - felgi zajebiście z pomysłem zrobione :-) całokształt bardzo smaczny ;-)

kitogsm2 
Blue Devil 126p

Ostrzeżeń:
 888/3/6
Wysłany: 2009-12-07, 11:29   

zacny maluch super się prezentuje chciałbym go w realu widzieć,i nawet te czarne chromy fajnie pasują do niego poldek tez super sie prezentował no ale niestety nic nie jest wieczne :roll:

Rekin 
Weteran
Książę Ciemności

Wysłany: 2010-05-06, 16:46   

UP UP :!:

Sesja zdjęciowa mojego zdechlaka z Bronkowym cudeńkiem:

Oraz album ze zdjęciami ze zlotu we Wolsztynie, na którym zostało uznane za najładniejszego maluszka zlotu ;)

http://picasaweb.google.p...at=embedwebsite

Rekin 
Weteran
Książę Ciemności

Wysłany: 2010-09-15, 21:39   

Parę najświeższych fotek z bardzo udanego zlotu w Przybrodzinie:

Ze zlotu przywiozłem 1 miejsce z próby sprawnościowej ;) :P

kapsel 
Admin
cremowa skura

Wysłany: 2010-09-15, 21:49   

panie, miniaturki koniecznie! ;)
nyssan '74
lolvo s70 '00

były:
rover lover '94
grigo oslo '90
saab 900ng 2.0i '97
lisek '83

Kubson
[Usunięty]

Wysłany: 2010-09-15, 21:52   

Właśnie miałem napisać że duże w h.. te zdjecia i forum rozdupcają.

Ale ładne zdjęcia i z ładnym autkiem :D PS. Rekin ty żyjesz :lol:

Odpowiedz do tematu