|
.::Rezerwa 126p::.
BEZ KOMUNISTYCZNEJ ADMINISTRACJI
|
Przesunięty przez: Michu 2012-05-07, 11:17 |
czarny dym z tlumika, gasnie , strzela |
| Autor |
Wiadomość |
Arturos88

|
Wysłany: 2010-11-11, 20:15 czarny dym z tlumika, gasnie , strzela
|
|
|
Witam. Mam malucha po gruntownej naprawie, rozebrałem go do ostatniej śruby i przerobiłem od podstaw. Silnik wyciągłem, jednak nic przy nim nie robiłem. Założyłem nową podłogę, omalowałem, stuningowałem zderzaki i wiele innych rzeczy. Wsadziłem silnik i pojeździłem 2 dni, było wszystko ok, ale później silnik zaczął dziwnie pracować, jak traktor że tak to ujmę, wydaje dziwny odgłos i z wydechu wylatuje czarny dym. W jednej świecy jest duża iskra, a w drugiej mała, czasem w obydwóch duża. Cewka jest dobra, bo wymieniłem na inną, jak i również gaźnik i pompkę. Nie ma żadnych przebić i auto nie ma kopa, bo jest taki efekt, jakby chodził na jeden cylinder. Gdy włączę ssanie to auto gaśnie, bo zalewa szybko świecę. Kieruje się do Was z pytaniem, co może być nie tak, w czym doszukiwać przyczyny. Byłbym wdzięczny za pomoc, za jakiekolwiek wskazówki, bo jestem już bezradny.
Druga sprawa, z którą się do Was zwracam dotyczy skrzyni biegów. Była wyciągana podczas remontu, teraz gdy jest założona, wyskakuje 1 i 3 bieg. Gumy pod skrzynią nowe.
Czekam na Wasze odpowiedzi.
Pozdrawiam |
| Ostatnio zmieniony przez 2010-11-12, 20:21, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
Quick07
ziomy rezerwy jestę dymurę

Wiek: 35 Dołączył: 08 Gru 2009 Posty: 1848 Skąd: kLiKa$h mIsIaCzKó ?
|
Wysłany: 2010-11-12, 00:33
|
|
|
Sprawdź pływak w gaźniku.
U mnie było tak że nie chciał się zebrać na obroty i gasł po dodaniu gazu lub na ssaniu,
okazało się że pływak się zablokował. |
|
 |
LOBUZ88
ziomy rezerwy OlewamLubieTeRobote

Wiek: 37 Dołączył: 09 Lis 2009 Posty: 2596 Skąd: Sosnowiec
|
Wysłany: 2010-11-12, 11:00
|
|
|
Więc tak :
W sprawie biegu I i III - musisz wyregulować lewarek w tunelu - musisz odchylić wykładzinę (czyli dla wygody wyciągasz sobie fotel pasażera) i na tunelu środkowym po prawej stronie (od pasażera właśnie) zobaczysz dwie śluby na tunelu...popuszczasz je i lewarek delikatnie z wyczuciem podsuń w przód. Skręć i sprawdź czy wchodzą i nie wyskakują biegi, jeżeli dalej wyskakują to znowu delikatnie w przód i tak aż do skutku
Co do zalewania - jeżeli nie zmieniałeś to spróbuj zmienić świecę oraz kable . Potem jeżeli dalej to samo, rozbierz gaźnik ,przedmuchaj i wyczyść, wyreguluj pływak i potem na aucie sam gaźnik, złóż dokładnie na nowych uszczelkach, sprawdź podstawkę czy nie ma gdzieś pęknięcia i czy dobrze przylega (chodzi o to czy nie ciągnie lewego powietrza)
Od razu jak będziesz wyciągał gaźnik czy tak czy tak ściągasz pokrywę zaworów wiec wyreguluj od razu zawory.
Jeżeli to nie da skutku trzeba będzie szukać dalej ale póki co zrób to i napisz jakie efekty |
|
 |
Arturos88

|
Wysłany: 2010-11-12, 19:36
|
|
|
| A skąd ten hałas dududu i właśnie źle spala to widać ale to dziwne bo dwa dni jeździłem i autko chodziło super dym prawidłowy praca silnika w porządku i nie wiadomo co jest nie tak w końcu tyle co miałem wcześniej to to ze nie dochodziło czasem paliwo bo wracało do baku a to przez to ze pompka była uszkodzona ale kupiłem nową i tu jest super to teraz nagle zaczęło robić dududu i czarny dym z wydechu |
|
|
|
 |
Ginal88
|
Wysłany: 2010-12-03, 23:08
|
|
|
| Kuzyn miał tak w lagunie 1,8 benzyna. Uszczelniacze zaworów do wymiany były. Auto chodziło jak diesel. Dymiło niemiłosiernie. Olej był jak woda. Żeby chodziła na 4 cylindry jakoś luzował kable na świecach i do mechanika dojechał |
|
|
|
 |
|
|
Rusztowania
Szalunki
|