Rezerwa 126p - Forum miłośników Malucha Strona Główna Rezerwa 126p - Forum miłośników Malucha
BEZ KOMUNISTYCZNEJ ADMINISTRACJI

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumStrona główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Wersje wyposażeniowe Bisa
Autor Wiadomość
Delmut 
ziomy rezerwy
Mr Żółte tablice


Wiek: 37
Dołączył: 02 Sty 2012
Posty: 3601
Skąd: Zabrze
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2014-01-25, 11:07   

Anzel napisał/a:
Co do wentylatora,to wydaje mi się że został wymieniony.Jaki byłby sens pakowania dwubiegunowego klawisza,jeśli dmuchawa byłaby zwykła? :)

Rozważam tą opcją, jak również opcję wymiany samego przełącznik...
_________________
Szajn brajt lajk dajmont :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
 
 
     
grzesiol 
126BIS


Wiek: 27
Dołączył: 08 Maj 2012
Posty: 992
Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-01-25, 13:50   

Delmut napisał/a:
Anzel napisał/a:
Co do wentylatora,to wydaje mi się że został wymieniony.Jaki byłby sens pakowania dwubiegunowego klawisza,jeśli dmuchawa byłaby zwykła? :)

Rozważam tą opcją, jak również opcję wymiany samego przełącznik...


Na wentylatorze powinien być wybity rok jego produkcji. Może to rozjaśni jakoś tę niepewność. ;)
 
     
Adi. 


Wiek: 22
Dołączył: 10 Sie 2012
Posty: 2545
Skąd: Łęknica
Wysłany: 2014-01-25, 19:38   

A wiązka jest przystosowana do dmuchamy 2 biegowej?
_________________
126p FL in Progress
 
 
     
kleznswp 
126p BIS r.89

Wiek: 34
Dołączył: 27 Sty 2011
Posty: 23
Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 2014-01-26, 08:44   

ja mam 89
vin ZFA126A
korek na ten sam kluczyk co drzwi i klapa tylna
wycieraczka tył
uchylne tylne szyby
zapalniczkę
dmuchawa dwu biegunowa
po włączeniu guzika grzania tylnej szyby włącza mi się wentylator chłodnicy
pierwszy właściciel zmienił przednie fotele na "giełdówki"
:D
_________________
http://images46.fotosik.p...32ea72e2med.jpg
 
 
     
ATi 
Moderator
Bis 714


Wiek: 26
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1669
Skąd: Żory
Wysłany: 2014-01-26, 11:31   

kleznswp napisał/a:
po włączeniu guzika grzania tylnej szyby włącza mi się wentylator chłodnicy
:D

Trochę bezsensu, ogrzewanie tylnej szyby zazwyczaj włącza się na początku, gdy jeszcze silnik jest zimny.
 
     
kleznswp 
126p BIS r.89

Wiek: 34
Dołączył: 27 Sty 2011
Posty: 23
Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 2014-01-26, 11:41   

ale moja tylna szyba niema ogrzewania ;) po prostu ktoś pewnie miał problemy z czujnikiem wentylatora i zamiast dorabiać dodatkowy guzik użył i tak nieużywany od tylnej szyby
_________________
http://images46.fotosik.p...32ea72e2med.jpg
 
 
     
Anzel 
Krakoski szpejorz


Wiek: 31
Dołączył: 09 Gru 2011
Posty: 2580
Skąd: Karków
Wysłany: 2014-01-26, 12:55   

Najprościej doprowadzić kable do kabiny od przekaźnika wentylatora,jeśli Twoja szyba wogóle nie była grzana,to zapewne tak masz zmodyfikowany włącznik.
_________________
'72 ZAZ Zaporożec 966 #1
'73 ZAZ Zaporożec 968A #2
'89 FSM 126p Zomo
'92 Peugeot 205 1.4 Roland Garros
'93 FSM Fiat Cinquecento 700
'94 Citroen BX 14TGE
'95 Fiat Cinquecento 900 Suite
'96 Fiat Cinquecento Sporting 1.2 8v
'96 Fiat Cinquecento Sporting 1.1 Giallo
'98 Fiat Barchetta
'98 Mazda MX-5 Miata
'00 Fiat Multipla 1.6 16V BiPower
'02 Alfa Romeo 156 Sportwagon 2.4JTD

Centoventisei-używki do FSO/FSM:

https://www.facebook.com/12sei/
 
 
     
pyros 


Dołączył: 19 Sty 2013
Posty: 78
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-01-26, 13:28   

W obu moich BIS'ach posiadam korek wlewu paliwa na kluczyk. Taki jak w FL'u. I nie sądze,żeby były wymieniane przez poprzednich właścicieli. Kluczyk jest ten sam co do drzwi i tylnej klapy.
 
     
.Adam 

Wiek: 30
Dołączył: 01 Mar 2015
Posty: 52
Skąd: Jasło
Wysłany: 2015-03-01, 12:37   

Mój Bis:
Rok produkcji 1989
Vin: ZFA126A0003138466
Kolor biały
korek wlewu paliwa taki jak w FL (ten sam kluczyk co w tylnej klapie)
brak ogrzewanej tylnej szyby
brak tylnej wycieraczki
brak uchylanych tylnych szyb
brak radia
brak zapalniczki
brak zagłówków
brak regulacji oparcia foteli
przełącznik dmuchawy dwustopniowy
posiada lusterko prawe lecz było za dopłatą
Na koniec dodam że samochód nigdy nie przechodził jakichkolwiek przeróbek i nieoryginalne ma tylko opony i akumulator.
 
     
lukasz_bis 


Wiek: 28
Dołączył: 07 Lut 2010
Posty: 350
Skąd: siedlce
Wysłany: 2015-04-05, 13:44   

.Adam, jaka masz date 1 rejestracji? :P
Bo u mnie jest 1 marca.

Moj bialy byl full wypasem, mial nawet pstryczek od zapalania swiatla w prawym slupku.

Co do szarego: oba lusterka, dmuchowa dwustopniowa, korek jak w el, fotele nie wiem bo mial gieldowki, brak radia i zapalniczki, brak uchylek i tylnej wycieraczki, grzana tylna.
_________________
126 bis "biały" 2006 - 2014
126 bis "groszek" 2014 - ?
 
     
marconi 
FIAT 126 BIS '91


Dołączył: 07 Gru 2014
Posty: 11
Skąd: Piaseczno
Wysłany: 2016-03-22, 12:33   

orientujecie się czy radio było w BISie oryginalnie montowane?
Jeśli tak to jakie?
 
 
     
Adi. 


Wiek: 22
Dołączył: 10 Sie 2012
Posty: 2545
Skąd: Łęknica
Wysłany: 2016-03-22, 20:29   

Fabrycznie radio nie było montowane do żadnego malucha.
_________________
126p FL in Progress
 
 
     
marconi 
FIAT 126 BIS '91


Dołączył: 07 Gru 2014
Posty: 11
Skąd: Piaseczno
Wysłany: 2016-03-30, 10:01   

A jakie radio proponujecie wsadzić do BISa żeby pasowało "wiekiem i charakterem"?
 
 
     
Adi. 


Wiek: 22
Dołączył: 10 Sie 2012
Posty: 2545
Skąd: Łęknica
Wysłany: 2016-03-30, 15:55   

Ja miałem radyjko blaupunkta z lat 90 i w sumie nie było złe ;) Zobacz sobie w moim temacie.
_________________
126p FL in Progress
 
 
     
marconi 
FIAT 126 BIS '91


Dołączył: 07 Gru 2014
Posty: 11
Skąd: Piaseczno
Wysłany: 2016-04-01, 12:32   

fakt było spoko ale ja wolałbym jednak Unitrę. Ktoś się orientuje czy tamte radia po przestrojeniu odbierają dzisiejsze sygnały radiowe?
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Rusztowania Szalunki
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 15