|
Oklejenie budy |
| Autor |
Wiadomość |
Nick [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-05-16, 11:57 Oklejenie budy
|
|
|
Siemka
Zastanawiam się czy zamiast malować auto okleić go folią.
Wiecie może ile m2 potrzeba na oklejenie malucha tylko z zewnątrz ?
I czy bardziej się opłaca cenowo oklejać czy jednak malować ? |
|
|
|
 |
Domage
ziomy rezerwy buh

Wiek: 115 Dołączył: 08 Lis 2009 Posty: 3198 Skąd: Sosnowiec
|
Wysłany: 2012-05-16, 13:02
|
|
|
malować...
za profesjonalne oklejenie samochodu liczą od 2,5 tysi w góre.
Nie radzę robić tego samemu, bo się tylko nawkurwiasz, a na koniec nie zniszczone kawałki folii wykorzystasz do przyklejenia najbliższej osoby do sufitu |
|
 |
Mateusz23maw
Ziomy rezerwy

Wiek: 35 Dołączył: 27 Gru 2009 Posty: 3102 Skąd: Zamość [LZ 10846]
|
Wysłany: 2012-05-16, 13:03
|
|
|
Zależy gdzie będziesz malował i gdzie oklejał. Ja bym wolał mimo wszystko malować. Przypuśćmy że zadrzesz folie i co potem? Musisz cały element oklejać, a na lakierze masz jakieś pole do popisu żeby to naprawić małym kosztem |
|
 |
Nick [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-05-16, 19:30
|
|
|
Przy oklejaniu to tylko koszt folii bo mam znajomego, który się tym zajmował.
A wiecie ile mniej więcej by kosztowało malowanie z zewnątrz (tylko to co widoczne )w Warszawie ? Bo chyba jednak farba do mnie bardziej przemawia.
| Domage napisał/a: | nie zniszczone kawałki folii wykorzystasz do przyklejenia najbliższej osoby do sufitu | Widzę, że nie tylko ja mam takie "niedojrzałe" pomysły |
|
|
|
 |
Domage
ziomy rezerwy buh

Wiek: 115 Dołączył: 08 Lis 2009 Posty: 3198 Skąd: Sosnowiec
|
Wysłany: 2012-05-16, 20:37
|
|
|
Nick, Zawsze chciałem to zrobić
W Warszawie ? O ile ktoś będzie chciał się zabrać za malucha, to pewno koło 2tyś z przygotowaniem. |
|
 |
Nick [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-05-16, 20:47
|
|
|
Osz ty w morde Idę po "szpreje" i chyba tak to się skończy
Oczywiście powierzchni malucha w m2 nikt nie zna ? |
|
|
|
 |
jasiu_
długa droga do ...

Wiek: 43 Dołączył: 02 Sty 2011 Posty: 184 Skąd: Gdańsk/Borkowo
|
Wysłany: 2012-05-16, 21:01
|
|
|
NIe baw się w spraye, to się nie opłaca, na malca potrzeba ok 2l lakieru ( pod pistolet - nie sprayu ).
Po puszkowym malowaniu maluch wygląda koszmarnie, a pozatym spray jest o wiele bardziej mięki, niż normalna powłoka. Odłóz kasę, daj ofertę na oferia.pl, i zobacz ile będą krzyczeć, można już za 1200zł pomalować pewnie gdzieś pod warszawa, o ile nie jest do spawania. |
_________________ Fiat 126p FL 1991 24KM - reaktywacja w toku
Niewiadów N 250C - pod kolor, pod malucha, pod wszystko
VOLVO V70III - fuck hybrid, go diesel
Citroen C-Elysee, ... jako FAMILYTAXI
Polonez C+ niby plus, a tyle minusów. |
|
|
|
 |
Nick [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-05-16, 23:13
|
|
|
Blacharsko jest w świetnym stanie, jedynie na masce mała plamka rdzy którą mogę sam usunąć.
Spraye to taki żart był bo dodając do nich moje umiejętności malarskie to by wyszła ładna kupa
Z tą stronką oferia.pl oblukam o co biega i jak skończę drobne naprawy maluszka, to pomyśle nad złożeniem tam oferty.
Dzięki wielkie za rady i pozdrawiam. |
|
|
|
 |
stico80
El Prezesso
Wiek: 45 Dołączył: 15 Lis 2012 Posty: 7 Skąd: Jabłonna Druga
|
Wysłany: 2012-11-22, 23:09
|
|
|
| I jak się zakończył temat nie wiadomo. Ja tak w ramach odświeżenia w sprawie oklejania, oklejenie malucha tzn szybka zmiana koloru wyszło mnie 700 zł. |
_________________ http://www.strefa.mozello.pl |
|
|
|
 |
Pieki

Wiek: 36 Dołączył: 23 Lis 2011 Posty: 244 Skąd: Nowy Sącz
|
Wysłany: 2012-11-22, 23:19
|
|
|
| Podpinam sie do tematu panowie, stan blacharsko okej lakier tragedia. Co muszę zrobić zęby nie bylo problemów z oklejeniem.Chodzi tutaj o rajdowke |
|
|
|
 |
szopen_84
szopen_84

|
Wysłany: 2013-01-31, 12:46
|
|
|
podkład akrylowy, lakier akrylowy i lakier bezbarwny
lakier bezbarwny nakładaj na mokry akryl (odczekaj kilka minut, żeby akryl trochę odparował i bezbarwny) |
_________________ http://rezerwa126p.pl/for...light=szopen_84
Takich trzech co nas dwóch to nie ma ani jednego. |
|
|
|
 |
rafał
ziomy rezerwy rafał
Wiek: 62 Dołączył: 20 Lip 2012 Posty: 1036 Skąd: szczecin
|
Wysłany: 2013-01-31, 16:21
|
|
|
| Profesjonalne oklejenie dobrą folią, w dobrym zakładzie będzie droższe niż lakierowanie. Nieprofesjonalnie zrobione wygląda jeszcze gorzej niż złe lakierowanie. Lakierowanie sprayem to szczyt druciarstwa i żal patrzeć potem na takie auta. Trzeba poczekać, nazbierać kasy i zrobić to jak trzeba. Nie ma taniej drogi na skróty, chyba, że jesteś fachowcem i masz sprzęt i odp. miejsce... |
_________________ Paprykarz Szczeciński
 |
|
|
|
 |
Nick [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-02-22, 23:37
|
|
|
W moim przypadku temat utknął w miejscu niestety
Pojawiły się niespodziewane wydatki związane z innymi pojazdami a na maluszka nie starczyło czasu ani funduszy
Mało tego niebawem prawdopodobnie wstawię ogłoszenie na forum o sprzedaży tego narodowego cudu motoryzacji ponieważ dalej nie mam czasu ani kasy na dalsze jego utrzymywanie. (Jak ktoś byłby już zainteresowany to zapraszam na pw. ) |
|
|
|
 |
|
|