.::Rezerwa 126p::. Strona Główna .::Rezerwa 126p::.
BEZ KOMUNISTYCZNEJ ADMINISTRACJI

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumStrona główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: xemup
2010-06-28, 13:33
uratowany przed śmiercią... BOSMAL KROPKA
Autor Wiadomość
Kropek 
adi

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2010-05-29, 08:11   uratowany przed śmiercią... BOSMAL KROPKA

witam no dziś mam zaszczyt zaprezentować mój drugi egzemplarz fiata 126p BOSMAL CABRIO zabawka kolekcjonerska :)

Rok: 1995
Przebieg: 63 tyś
Kolor: czerwony
Plany: doprowadzić go do 100% oryginału
Modyfikacje: radio i 2 głośniki (nic więcej)
Stan: po wyczyszczeniu 5- :)

na początku był chaos mętlik w głowie rezygnacje napady chęci kupna itd aż w pewnym momencie trafił mnie ten impuls że muszę go mieć bez względu na wszystko... cała noc dyskusji itd z czego 7 rano pojawiliśmy się u właściciela z akumulatorem bańką paliwa i pieniędzmi było gadanie bla bla bla okazało się że pojazd ma być jutro czyli 29:05:2010 spalony w 40 urodziny właściciela... powód? była żona która pozostawiła go z długami uciekła za granicę... złe wspomnienia itd pojazd stał już ponad 5 lat w dokumentach nababrane wielka kicha na kółkach ale ja się uparłem że jednak będę miał dokumenty sprawa została odwleczona z godziny 7 na godzinę 13:30 pojawiliśmy się ponownie... po 20 min przyjechał właściciel z dokumentami... zaczęła się woja słowna ile kasy w jakim to stanie po co dla czego jak... po godzinie spisano umowę jeszcze mnie poproszono abym zabrał stos kół do malucha oraz forda załadowałem wszystko na powóz... i ruszyłem z eskortą matki do domu... auto oczywiście miało też te swoje wady skubany nie chciał nabrać mocy ja mu pedał w podłogę a on zero siły i na miękkim piachu na 1 biegu ledwo przejechałem obstawiam że to turbinka mi takie coś załatwiła więc ją chyba wyjmę. kolejna sprawa... zaniedbany obrzygany obsrany przez ptaki i tak długo mogę wymieniać 1.5h zajęło mi doprowadzenie wnętrza do porządku a i tak musiałem mu jeszcze inne siedzenia dać bo tamte są do kompleksowego wyprania oraz plandeka do prania i wiele innych kolejna sprawa pierwszy właściciel chciał zrobić tuning i poleciało mu trochę blachy ryftowanej co wygląda ochydnie :shock: niektóre elementy mam by go nawrócić na oryginał ale co nie co bd musiał kupić ale założenie jest jedno... zrobię go jak by go fabryka puściła :D 1 wzmianka z NIE ORYGINAŁU z mojej strony to 2 głośniki z przodu i fajne radio bo to u mnie podstawa reszta typowy BOSS

PS: niektóre części typu siedzenia już nie są oryginalne ale tamte wrócą tylko je upiorę elementy skompletuje na oryginały bo teraz się nie nadawały do użytku

plusy auta:
jak na swoje lata i traktowanie nie jest zdekompletowany i dobrze uchowany
nowe felgi z oponami
nowy układ hamulcowy
maglownica bis
silnik igła (na zimnym pali na pierwszy strzał bez ssania) można też usłyszeć całkiem inny pomruk silnika niż przeciętne maluchy

alarm
blokada skrzyni biegów
webasto
centralny zamek
w 90% uchowany w oryginale
hamulce żyleta łącznie z ręcznym

minusy auta:
badziewne próby tuningu które zostaną usunięte
brak mocy przez turbinkę
rozbebrana instalacja elektryczna
zniszczona tylna kanapa
brak pilota do alarmu

dziś pojazd był przez 4 godziny doprowadzany do stanu używalności i nie zostało to skończone ale już się ładnie prezentuje :D pojazd nie na sprzedaż ... on będzie do weekendowych wypadów zlotów i po to by się popatrzeć na niego... udało mi się go uratować przed spaleniem i jestem bardzo szczęśliwy zakupu mimo to że matka będzie miała w ch*j prostowania sprawy z dokumentami nie wiem jak ona to zrobi ale wiem że jej się uda...

Pierwszy wjazd na podwórko po sprowadzeniu go od właściciela:

oraz pierwsze sprzątanie ... syf niemiłosierny aż sam nie wiedziałem za co mam się zabrać:

no i mała sesja po wyczyszczeniu go z tego całego syfu... nareszcie przypominał normalne auto :D

SPŁUKAŁEM SIĘ DOSZCZĘTNIE nie mam już nawet kasy na zapłacenie reszty za prawo jazdy ani kasy na lalunie... ale wiem jedno nie żałuję tego i wiem że jakoś sobie poradzę bo było warto

mike8 

Wysłany: 2010-05-29, 08:32   

Niezły zakup ;) Ale koniecznie wywal te rury z przodu

Kropek 
adi

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2010-05-29, 08:36   

właśnie o rurach już myślałem i chciałem dać do chromowania bo dodaje mu to takiego małego uroku taki masywniejszy się robi a patrząc z przodu nie widząc że to cabrio to już się wyróżnia od innych malców tymi rurami ale jak dostanie nowy czerwony lakier to się zobaczy co z nim będzie

Dzepet 

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2010-05-29, 09:59   

kurwa Kropek czy ty jesteś pojebany? Chcesz z niego robić oryginał a podoba Ci się orurowanie które wygląda jak kolczyk u nosa krowy! Takie gówno jakich mało, a wiesz co może zostawisz naklejki w szachownice bo też mu dodaja takiego agresywnego wyglądu :) a był bym zapomniał z przodu w masce dają takie fajne wloty z poloneza... dobrze chłodzi mięso świniaka w bagażniku.

kapsel 
Admin
cremowa skura

Wysłany: 2010-05-29, 10:01   

Dzepet napisał/a:
kurwa Kropek czy ty jesteś pojebany? Chcesz z niego robić oryginał a podoba Ci się orurowanie które wygląda jak kolczyk u nosa krowy!

joł!
nyssan '74
lolvo s70 '00

były:
rover lover '94
grigo oslo '90
saab 900ng 2.0i '97
lisek '83

Klakier 
ziomy rezerwy

Wysłany: 2010-05-29, 10:07   

amen.

Tomash85 
Kabooom!!!

Wysłany: 2010-05-29, 10:57   

Kropek napisał/a:
SPŁUKAŁEM SIĘ DOSZCZĘTNIE nie mam już nawet kasy na zapłacenie reszty za prawo jazdy ani kasy na lalunie... ale wiem jedno nie żałuję tego i wiem że jakoś sobie poradzę bo było warto
Bo wiesz...Jeden projekt się kończy a potem się myśli i oblicza koszty i czy wystarczy kasy :>

Powiem tak...Na mnie i jak widzę na innych nie zrobiłeś wrażenia ;)

I jeszcze nie wyskakuj mi z zazdrością :lol:

Dzepet 

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2010-05-29, 11:01   

tomash85 jest czego zazdrościć to fakt... ale co on nam pokazał? Umył go i nic więcej, ja myślałem że jakieś postępy poszły i poodklejał te dziadowskie naklejki, orurowanie wyjebał jak najdalej się da etc. bo np. zegary mógł by zmienić na normalne, boczki wymienić. Przecież jedziesz na szrot i potrzebne Ci rzeczy kupujesz za 10zł i nie mów mi że spłukałeś się bo chyba niewiesz co mówisz.

xemup 
Admin
FL

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2010-05-29, 11:04   

Ludzie, nie przeginacie troche? Kupił go wczoraj, inaczej z tego auta zrobiliby ognisko, więc nie ma za co go krytykować, ani czepiać się że nie pobiegł od razu na szrot po części :?
Tomash85 napisał/a:
Bo wiesz...Jeden projekt się kończy a potem się myśli i oblicza koszty i czy wystarczy kasy

Jakby czekał, to auto by poszło na przetop.

Tomash85 
Kabooom!!!

Wysłany: 2010-05-29, 11:06   

Dzepet napisał/a:
tomash85 jest czego zazdrościć to fakt...
Nie no zgadzam się.Ale ja mam inny tok rozumowanie...Nie zazdroszczę rzeczy których nie miałbym gdzie trzymać itp.

A z resztą sie z tobą zgodzę...Mógł pokazać ze zrobił coś a tu tylko "picowanie" :oops:

Dzepet 

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2010-05-29, 11:21   

pumex czasami warto się zastanowić 1001 razy niż kupić pod wpływem chwili i potem żałowac. Ja mu nie mówie żeby odrazu leciał na szrot tylko niech nie narzeka na to że kasy nie ma bo większość osób z forum jest uczniami/studentami. Jak nie umiesz zarabiać to nie miej żalu do siebie że kasy nie masz bo jak chcesz to możesz mieć jej dużo uwierz :) . Może coś zrobisz obrego z bosmala. Ale zastanów się, co pierwsze zaczęty elegant? czy niezaczęty bosmal? bo rozbierzesz i to i to i nic z tego Ci nie wyjdzie.

pumex ludzie nie są głupi i takich maluchów na przetop już nie dają :) wiedzą z reguły co maja pamiętaj :D

xemup 
Admin
FL

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2010-05-29, 11:29   

Wszyscy na początku wątpiliśmy czy Kropek uratuje eleganta i jak widać robi dokładnie to co zamierzał. Więc nie widzę sensu żeby go krytykować, nawet jeśli teraz to Cabrio będzie stało trochę czasu i czekało na swoją kolej to wiem że trafiło w dobre ręce.

A co do tego co trafia na przetop... to Wujo uratował swojego Gierka '74 właśnie od złomu.

CZESIO1958 
ziomy rezerwy

Wysłany: 2010-05-29, 11:34   

Bosmal w rekach Kropaka ma przyszlość i tyle :mrgreen:
Gratki :lol:

Tomash85 
Kabooom!!!

Wysłany: 2010-05-29, 11:36   

pumex napisał/a:
A co do tego co trafia na przetop... to Wujo uratował swojego Gierka '74 właśnie od złomu.
Porównujesz kropka do Wuja... Został w końcu ten alkohol etylowy :lol:

xemup 
Admin
FL

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2010-05-29, 11:37   

Yyyy pokazuje że zdarzają się sytuacje w której rzadko spotykane auta idą na przetop?

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi