.::Rezerwa 126p::. Strona Główna .::Rezerwa 126p::.
BEZ KOMUNISTYCZNEJ ADMINISTRACJI

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumStrona główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Kontrolka ładowania nie zawsze się zapala
Autor Wiadomość
oscik89 

Wysłany: 2010-03-09, 15:24   Kontrolka ładowania nie zawsze się zapala

Witam po raz pierwszy :)
po wymianie alternatora ( drugi raz w ciagu miesiaca ) zauwazyłem coś co mnie zdziwiło, czyli brak ładowania (kontrolka nie świeciła się po przekręceniu kluczyka jeden raz ). Dostrzegłem problem po powrocie od dziewczyny, poruszałem kabelkiem ( jednym z 4 idących do szczotek ) i kontrolka zaświeciła, a kiedy puściłem kabelek, gasła. Pomyślałem SPOKO ZROBIĘ TO RANO, ale kiedy rano usiadłem za kółkiem, ładowanie było ( kontrolka sie zaświeciła ) więc pojechałem do szkoły, ale gdy dojechałem to już ładowania nie było. po kilku godzinach w szkole znowu kontrolka sie zaświeciła na zapłonie, a gdy dojechałem do domu znowu ładowania BRAK. po jakimś czasie poszedłem do auta żeby zobaczyć co i jak, i ładowanie znowu było, lecz gdy odpaliłem silnik i zgasiłem, NIE BYŁO :D no jak dla mnie to jest jakaś magia po prostu, więc jeżeli macie jakieś pomysły co to moze być, to prosze o odpowiedzi :)
Ostatnio zmieniony przez xemup 2010-03-10, 10:29, w całości zmieniany 1 raz  

xemup 
Admin
FL

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2010-03-09, 15:31   

Musi nie stykać któryś z kabli, prawdopodobnie tych którymi poruszałeś ;) Obejrzyj je dokładnie, wyczyść styki.

Zmień nazwę tematu na taką, która opisuje problem :>

banasiewicz02 
ziomy rezerwy
Towarzysz Bananov :]

Wysłany: 2010-03-09, 23:27   

prawdopodobnie ugniła wsuwka na końcu któregos z kabelków,lub prozaicznie nadłamał się kabelek przy tej wsuwce,proponuje obciąć i zarobić nowe wsuwki na wszystkie 3 kabelki wchodzące w szczotkotrzymacz i musi być dobrze.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

oscik89 

Wysłany: 2010-03-10, 10:28   

no problem jak na razie rozwiązany. Chyba kabelek od regulatora nie stykał, więc założyłem nowy regulator, i nowe szczotki bo też przypuszczałem że jedna szczotka może nie zawsze trzymać. Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu