.::Rezerwa 126p::. Strona Główna .::Rezerwa 126p::.
BEZ KOMUNISTYCZNEJ ADMINISTRACJI

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumStrona główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: głodny
2012-11-15, 23:48
Trójka ciężko wchodzi, problemy z biegami
Autor Wiadomość
MiSiEkONE 

Wysłany: 2009-11-13, 14:19   Trójka ciężko wchodzi, problemy z biegami

Witam, panowie mam problem ze skrzynia biegow, otoż bardzo ciezko jest wrzucic 3 bieg, odrazu mowie ze lizak i plyn w skrzyni biegow wymienione. Przez pewien czas bylo ok, problem pojawil sie niedawno, co moze byc przyczyna?

MiSiEkONE 

Wysłany: 2009-11-13, 14:28   

nie zgrzyta poprostu tak jak by sie blokowala i trzeba sie z nia trochu posilowac no i wkoncu wskakuje ten 3 bieg

xemup 
Admin
FL

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2009-11-13, 14:30   

poduchy?

MiSiEkONE 

Wysłany: 2009-11-13, 14:48   

czasami jeszcze jak na 3 nie chce wejsc to z 4 tez jest problem... moze lizak cos jest zle ustawiony? no nie mam pojecia

MiSiEkONE 

Wysłany: 2009-11-13, 14:52   

macie jakies pomysly?

MiSiEkONE 

Wysłany: 2009-11-13, 15:06   

lizak byl zakladany jakis czas temu i nie bylo problemow wszytsko dzialalo tak jak powinno, no chyba ze teraz sie cos stalo... zreszta po czym poznac ze lizak jest zle zalozony?

banasiewicz02 
ziomy rezerwy
Towarzysz Bananov :]

Wysłany: 2009-11-13, 19:16   

Może musisz troszke podgiąć lizaka,czasem się tam to wszystko wykopyrtnie i po założeniu nowego lizaka biegi się troche przesuwają w którąś stronę,zobacz czy ci zamiast wstecznego wchodzi 4 pod różnymi kątami próbuj,jak za którymś razem wbijesz 4 zamiast wsteka,to masz przesuniętą skrzynię na prawą stronę,lub przekrzywiony lizak.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

Kropek 
adi

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2009-11-16, 17:24   

broń boże nie giąć lizaka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie!!!!!!!!!!!!! mógł sie poluzować jak sie poluzował to skć go i dodaj jeszcze po jednej śrubie nie ma bata potem zeby sie odkręcił... kolejna impreza lizak działa głownie na 1i 3 bieg... akurat u mnie sie lizak juz zwalił ale i tak robie generalny remont więc dostanie nowy... poduszki to w kit mogą być i tak będzie chodzić... jedynie będziesz słyszał czasem drgania itp... ja stawiam na skrzynie biegów... miała prawo sie wykończyć... CHCESZ TO MAM DO SPRZEDANIA SPRAWNĄ SKRZYNIE Z EL jeszcze na niej przyjechałem do domu... potem cały silnik wyjełem skrzynia nie kszyczała mi a zebatki eleganckie... wracając do twojej skrzynki to sprawdź czy lizak sie nie poluzował a także czy lewarek ci sie nie zużył aleja stawiam że skrzynia bekneła...

banasiewicz02 
ziomy rezerwy
Towarzysz Bananov :]

Wysłany: 2009-11-17, 22:33   

... napisał/a:
broń boże nie giąć lizaka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie!!!!!!!!!!!!! mógł sie poluzować jak sie poluzował to skć go i dodaj jeszcze po jednej śrubie nie ma bata potem zeby sie odkręcił... kolejna impreza lizak działa głownie na 1i 3 bieg... akurat u mnie sie lizak juz zwalił ale i tak robie generalny remont więc dostanie nowy... poduszki to w kit mogą być i tak będzie chodzić... jedynie będziesz słyszał czasem drgania itp... ja stawiam na skrzynie biegów... miała prawo sie wykończyć... CHCESZ TO MAM DO SPRZEDANIA SPRAWNĄ SKRZYNIE Z EL jeszcze na niej przyjechałem do domu... potem cały silnik wyjełem skrzynia nie kszyczała mi a zebatki eleganckie... wracając do twojej skrzynki to sprawdź czy lizak sie nie poluzował a także czy lewarek ci sie nie zużył aleja stawiam że skrzynia bekneła...

czasem wszystko inne jest wygięte,i jedyny sposób to gięcie lizaka :mrgreen: jak umiejętnie się to zrobi to nic się nie zepsuje :-P
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

Kropek 
adi

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2009-11-18, 18:05   

jak każdą żecz sie będzie robić tak o dupe potłuc pogiąc spasowac to nic nie będzie dobre ... żeczy powinny być cacy... powinny pasować idealnie

Kropek 
adi

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2009-11-18, 20:23   

ja w pierwszych dniach jak miałem małego już to miałem dużo żeczy do wymiany z drobiazgów to siedziałe dotąd aż wpasowałem bez naginania i upychania... potem pasowało idealnie wystarczy dłuzej posiedzieć mieć sierpliwość a moze chodzić jak od nowości... u mnie kierownicą sie rusza jak na wspomaganiu aż sie mnie kumpel pytał czy nie mam wspomagania... dotknoł palcem kierownicy i nią kręcił podczas jazdy... nad układem spędziłem 2 dni i sie opłacało

Odpowiedz do tematu