|
Brak odpływu paliwa |
| Autor |
Wiadomość |
jasso
|
Wysłany: 2013-04-13, 10:14 Brak odpływu paliwa
|
|
|
Otóż wczoraj postanowiłem wyczyścić gaźnik i powymieniać uszczelki w moim elegancie i po zdjęciu dekla gaźnika stwierdziłem, że króciec powrotu paliwa z gaźnika jest nie drożny, a po dogłębnym sprawdzeniu okazało się że nie jest zatkany, tylko po prostu nie ma otworu.
I stąd moje pytanie, czy jest to normalne, czy to jakaś wada produkcyjna?
Nadmienię iż na króciec był założony wężyk itd. |
|
|
|
 |
bombel126
Wiek: 36 Dołączył: 30 Sty 2010 Posty: 336 Skąd: Wejherowo
|
Wysłany: 2013-04-13, 12:44
|
|
|
nie mozliwe gdyby nie mial otworu to mialbys fontanne paliwa z gaznika pokaz jakies foto bo niechce mi sie wierzyc. |
|
|
|
 |
syngrabarza
syngrabarza

Wiek: 33 Dołączył: 12 Mar 2013 Posty: 90 Skąd: Jedlicze/Wysoka Str
|
Wysłany: 2013-04-13, 14:18
|
|
|
jasso, Tam gdzie jest króciec powrotny od gaźnika jest tam taka mała dziurka Odkręć filtr przy gaźniku kluczem ( do kół) i ukaże Ci sie to pieroństwo . Tak jak pisał bombel126, to nie możliwe żeby powrotu nie było... Ogłądnij jeszcze raz wszystko dokładnie i przedmuchaj ten króciec |
|
|
|
 |
jasso
|
Wysłany: 2013-04-13, 14:27
|
|
|
| Odkręcałem filterek i jest tylko otwór którym paliwo wpływa do komory pływaka, a już nie jeden gaźnik wcześniej rozebrałem i nie było takich jajec i przewód powrotny paliwa jest cały czas pusty i suchy. Później będę w garażu to postaram się fotkę zrobić. |
|
|
|
 |
banasiewicz02
ziomy rezerwy Towarzysz Bananov :]

Wiek: 39 Dołączył: 10 Lis 2009 Posty: 1626 Skąd: Goleniów
|
Wysłany: 2013-04-13, 15:45
|
|
|
| normalne,hujowy odlew pokrywy gaźnika i nie ma otworku powrotnego,no co nic się wielkiego nie dzieje poza tym że większe ciśnienie działa na zawór iglicowy i jest większy poziom paliwa w komorze pływakowej. |
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny |
|
|
|
 |
jasso
|
Wysłany: 2013-04-14, 00:29
|
|
|
| banasiewicz02 napisał/a: | | normalne,hujowy odlew pokrywy gaźnika i nie ma otworku powrotnego,no co nic się wielkiego nie dzieje poza tym że większe ciśnienie działa na zawór iglicowy i jest większy poziom paliwa w komorze pływakowej. |
Przez co w komorze jest większe ciśnienie i paliwo jest wciskane do silnika i pali więcej
Już to rozwierciłem, wyregulowałem gaźnik i jakby lepiej się zbiera |
|
|
|
 |
|
|