Rezerwa 126p - Forum miłośników Malucha Strona Główna Rezerwa 126p - Forum miłośników Malucha
BEZ KOMUNISTYCZNEJ ADMINISTRACJI

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumStrona główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Wspólczesne zbiorniki paliwa
Autor Wiadomość
Bronek 
love126


Wiek: 32
Dołączył: 25 Lis 2009
Posty: 199
Skąd: FSM
Wysłany: 2020-03-16, 10:32   Wspólczesne zbiorniki paliwa

Witam, jak w temacie, kupował ktoś ostatnio i jest w stanie polecić coś co nie wymaga dopasowywania itp?
_________________
Klasyk i Elegant- prawie jak ojciec i syn ze starszym bratem FL-em :D
 
 
     
Jareg 
Moderator
Sherlock Holmes


Wiek: 22
Dołączył: 21 Lis 2013
Posty: 1139
Skąd: Kraków/Krzeszowice
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2020-03-16, 16:51   

Z mojego doświadczenia wynika tak, że na pewno zamienniki trzeba malować bo są ledwo opryskane :D
Po drugie niektóre są tak wykonane że będą zahaczać o wahacz podczas pracy zawieszenia, trzeba wtedy podgiąć rant i jest spoko :E
Jakbyś chciał to mam bak wyjęty z bisa bez czujnika, chyba da się go jeszcze uratować :E
_________________
:arrow: 126p ST '80
:arrow: Bora Bora '99
:arrow: FSM Cinquecento '91
:arrow: Peugeot 205 GRD '91
 
     
michals 

Wiek: 41
Dołączył: 17 Lut 2015
Posty: 430
Skąd: Limanowa
Wysłany: 2020-03-16, 19:33   

Rok temu wymieniałem i bez uwag; pasował bez problemu i ogólnie wyglądał jak oryginał.
 
     
bolec92 

Dołączył: 05 Paź 2012
Posty: 3
Skąd: Lubań
Wysłany: 2020-03-22, 21:38   

dokładnie jak kolega wyżej pisał, wymieniałem zbiornik w zeszłym roku u siebie i rantem haczył o wahacz i napęd szybkościomierza w skrzyni
 
     
Piter7391 


Wiek: 27
Dołączył: 20 Sie 2015
Posty: 1039
Skąd: Radom
Wysłany: 2020-03-23, 07:45   

Ja robiłem to ze 3 lata temu, o wahacz nie chaczył ale jak chciałem wyjąć skrzynię to wadził mi o zbiornik napęd prędkościomierza.
Poprostu najpierw trzeba go spasować, trochę podocinać a dopiero później montować na stałe.
 
     
sr99 
Weteran


Wiek: 33
Dołączył: 15 Gru 2009
Posty: 193
Skąd: PSR
Wysłany: 2020-03-28, 20:07   

Dokładnie tak jak wyżej nie jest już to samo co kiedyś. Sam musiałem bak wymienić ze względu na rdzę po kilku latach postoju, i trzeba było go trochę dociąć. To samo tyczy się nowych wskaźników paliwa które również idealnie nie "leżą".
 
     
Bronek 
love126


Wiek: 32
Dołączył: 25 Lis 2009
Posty: 199
Skąd: FSM
Wysłany: 2020-03-28, 21:52   

Kupiłem już nowy, doszlifowałem na zgrzewach i zobaczymy, jak wymienię to napiszę co i jak ;)
_________________
Klasyk i Elegant- prawie jak ojciec i syn ze starszym bratem FL-em :D
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Rusztowania Szalunki
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 14