.::Rezerwa 126p::. Strona Główna .::Rezerwa 126p::.
BEZ KOMUNISTYCZNEJ ADMINISTRACJI

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumStrona główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Montował ktoś Faltdach - Rolldach ?
Autor Wiadomość
Bercik80 
Bercik


Wiek: 41
Dołączył: 28 Lis 2016
Posty: 69
Skąd: Goczałkowice
Wysłany: 2017-06-03, 06:33   Montował ktoś Faltdach - Rolldach ?

Witajcie

Montował ktoś z was Faltdach - Rolldach z Renault twingo ? bo podobno pasuje.
 
     
Volt 

Wiek: 32
Dołączył: 19 Cze 2016
Posty: 67
Skąd: Bolesławiec
Wysłany: 2017-06-04, 09:28   

Jak bys się wysilił i poszukał na forum to byś wiedział że tak.

Wszystko jest.
 
 
     
nanab 

Dołączył: 22 Gru 2015
Posty: 490
Skąd: Bydgoszcz
Ostrzeżeń:
 3/3/6
Wysłany: 2017-06-04, 15:17   

Z twingo nie pasuje.
 
     
Szeryf-mib 


Dołączył: 11 Sie 2016
Posty: 203
Skąd: Pruszcz gdanski
Wysłany: 2017-06-04, 16:04   

Widziałem że ktoś na forum miał. Ale niewiem czy z twingo
_________________
Jezdze klasykiem gardze plastikiem
 
     
Bercik80 
Bercik


Wiek: 41
Dołączył: 28 Lis 2016
Posty: 69
Skąd: Goczałkowice
Wysłany: 2017-06-04, 22:25   

Volt napisał/a:
Jak bys się wysilił i poszukał na forum to byś wiedział że tak.

Wszystko jest.


Jak nie masz nic do powiedzenia to po co sie tutaj udzielasz ? Ucisz swoja paszcze bo az sie odechciewa na to forum wchodzic. Na kazdym temacie jakis madrala sie musi k... znalesc.
 
     
Volt 

Wiek: 32
Dołączył: 19 Cze 2016
Posty: 67
Skąd: Bolesławiec
Wysłany: 2017-06-05, 16:30   

Trochę kultury, dobrze ?

Poszukaj dobrze na forum to zobaczysz że ludzie wypowiadali się że mają takie montowane, że trzeba skracać itp, jak nie wiesz jak zamontować to wysil się i znajdź tego kto montował, może pomoże.
 
 
     
Bercik80 
Bercik


Wiek: 41
Dołączył: 28 Lis 2016
Posty: 69
Skąd: Goczałkowice
Wysłany: 2017-06-05, 19:57   

Cytat:


Wiesz co jak jestes taki madry w montowaniu faldachów podaj mi swoj numer to sobie porozmawiamy.
 
     
Grzes 


Wiek: 31
Dołączył: 11 Lis 2013
Posty: 1235
Skąd: Cieszyn
Wysłany: 2017-06-05, 20:17   

Sam montaż jest prosty wystarczy dobrze pomierzyć i wycentrować i można ciąć. Jedyny problem jest z długością i trzeba go skracać. Lepszym rozwiązaniem jest faldach z micry k11.
 
     
Bercik80 
Bercik


Wiek: 41
Dołączył: 28 Lis 2016
Posty: 69
Skąd: Goczałkowice
Wysłany: 2017-06-05, 20:33   

Grzes napisał/a:
Sam montaż jest prosty wystarczy dobrze pomierzyć i wycentrować i można ciąć. Jedyny problem jest z długością i trzeba go skracać. Lepszym rozwiązaniem jest faldach z micry k11.


Nie chodzi mi o sam, montaz , tylko o zakup najlepszego faltdachu. to wlasnie o twingo znalazlem ze trzeba skracac co wolal bym sobie darowac, ale podobno z micra nie ma lekko.
 
     
Grzes 


Wiek: 31
Dołączył: 11 Lis 2013
Posty: 1235
Skąd: Cieszyn
Wysłany: 2017-06-05, 20:44   

Podejrzewam, że jeżeli pozna się technologie w jakiej został złożony faldach, to drogą dedukcji powinno się dojść do tego jak go skrócić by dalej spełniał swoje zadanie. Na pewno się da, bo kilka osób to robiło. Nie pamiętam jak było z faldachem z seja, bo takie na początku zakładali. Musiał byś dobrze zagadać do braci Czopko z Krakowa, ale nie wiem czy będą chętni na zdradzenie tajemnicy.
 
     
Bercik80 
Bercik


Wiek: 41
Dołączył: 28 Lis 2016
Posty: 69
Skąd: Goczałkowice
Wysłany: 2017-06-12, 22:58   

Grzes napisał/a:
Sam montaż jest prosty wystarczy dobrze pomierzyć i wycentrować i można ciąć. Jedyny problem jest z długością i trzeba go skracać. Lepszym rozwiązaniem jest faldach z micry k11.


rozumiem ze jestes mega specem i montowales 100 takich dachow sadzac po twojej gadce
 
     
Grzes 


Wiek: 31
Dołączył: 11 Lis 2013
Posty: 1235
Skąd: Cieszyn
Wysłany: 2017-06-13, 18:20   

Gdybyś chciał wiedzieć to montowałem z Hansem w polonezie i uwierz jak ktoś ma głowę na karku to sobie da radę. Tam nie ma jakiejś technologi z NASA. Robiliśmy to pierwszy raz, mieliśmy tylko kawałek starego dachu w twingo żeby odrysować szablon do cięcia. 3x pomierzyliśmy i po montażu wyszło 2mm przesunięcie w prawo, co można jeszcze wyregulować na samych mocowaniach. Co do dachu z micry k11 pasuje na długość bez skracania w maluchu.
 
     
MZR 


Dołączył: 06 Paź 2015
Posty: 48
Skąd: Jarosław
Wysłany: 2017-06-14, 09:27   

Kup z Micry K11. Miesiąc temu wstawiłem taki do swojego. Pasuje idealnie na całą długość dachu... Zdjęcia masz tutaj:

http://forum.rezerwa126p....=18919&start=45
 
     
FIGO 

Wiek: 37
Dołączył: 16 Lis 2010
Posty: 180
Skąd: Szamotuły
Wysłany: 2020-11-04, 20:41   

Siema wiem.ze stare ale to odświeżę czy kolega posiada jeszcze maluszka z tym dachem ? Jakie wrażenia opłatach i jak eksploatacja wygląda ?
 
     
MZR 


Dołączył: 06 Paź 2015
Posty: 48
Skąd: Jarosław
Wysłany: 2020-11-05, 07:52   

Mam :) Jestem zadowolony, do pełni szczęścia brakuje mi tylko tej listwy (osłony) na przednią część dachu, bo troszkę dmucha do środka. Pod koniec września jechaliśmy na Bieszczadzki rajd malucha, w nocy podczas deszczu to trochę dmuchało zimnem. W zimie nim nie jeżdżę, a w lecie to w ogóle nie przeszkadza. Podczas jazdy w deszczu nic nie cieknie do wewnątrz, podczas mycia szlaufem też nie, jedynie z myjki wysokociśnieniowej troszkę wody może się dostać do środka.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Rusztowania Szalunki
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 15