Rezerwa 126p - Forum miłośników Malucha Strona Główna Rezerwa 126p - Forum miłośników Malucha
BEZ KOMUNISTYCZNEJ ADMINISTRACJI

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumStrona główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Fiat 126p 650Sport by Piter7391
Autor Wiadomość
grzesiol 
126BIS


Wiek: 26
Dołączył: 08 Maj 2012
Posty: 992
Skąd: Kraków
Wysłany: 2018-02-01, 17:45   

Jestem bardzo ciekaw jak siądzie na tych sprężynach. :) Jaka jest wysokość tego resoru? Te tylne KYB rozumiem, że są przeznaczone do montażu na przód? :D
 
     
Piter7391 


Wiek: 27
Dołączył: 20 Sie 2015
Posty: 1029
Skąd: Radom
Wysłany: 2018-02-01, 18:17   

grzesiol napisał/a:
Jestem bardzo ciekaw jak siądzie na tych sprężynach. :) Jaka jest wysokość tego resoru? Te tylne KYB rozumiem, że są przeznaczone do montażu na przód? :D


Też jestem ciekaw i strasznie mnie korci już poskładać to do kupy :twisted:
Resor z 6 piórem mam sklepany na 9cm, a tylne amorki tak jak sama nazwa wskazuje przeznaczone są na przód :E
Mam jeszcze plan zamówić włoski resor od śnieżki też z 6 piórem ale klepany na 12,5 - 13cm z tym że na mojej liście modów na ten rok są jeszcze 3, jak się uda 4 rzeczy które mają w tej chwili pierwszeństwo.
 
     
Piter7391 


Wiek: 27
Dołączył: 20 Sie 2015
Posty: 1029
Skąd: Radom
Wysłany: 2018-02-06, 19:21   

Dzisiaj dotarła do mnie kolejna część układanki, jest to konsola środkowa pod radio do St, od razu chcę wszystkich uspokoić ;) nie będzie tam zamontowane żadne radio :twisted:
Konsola jest w spoko stanie boki skajkowe ładne, muszę tylko odmalować przedni panel.
Standardowo poniżej fotka zakupu plus profesjonalna wizualizacja mojego pomysłu na konsole wykonana w paincie :lol2: :lol2: :lol2:

 
     
MajkelMoto 


Wiek: 21
Dołączył: 20 Lip 2015
Posty: 320
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2018-02-06, 20:25   

Chcesz to mam na sprzedaz wskaznik temperatury ze skody 105 :)
 
     
Piter7391 


Wiek: 27
Dołączył: 20 Sie 2015
Posty: 1029
Skąd: Radom
Wysłany: 2018-02-06, 20:30   

Dzięki ;) , ale kupie cały zestaw VDO żeby nie było różnic w czcionkach itp.
Ale za to poszukuje trójnika na czujniki ciśnienia oleju od łady albo poloneza.
 
     
giannini 
126GPS Replika


Dołączył: 22 Sty 2015
Posty: 215
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-02-06, 23:11   

Jak chcesz mam kpl od Łady , ale musisz go sobie przerobić , bo jest M12. Podeślę Ci jutro zdjęcia.
 
     
Piter7391 


Wiek: 27
Dołączył: 20 Sie 2015
Posty: 1029
Skąd: Radom
Wysłany: 2018-02-27, 18:10   

Z Chin doleciał kolejny fant do mojego bolidu, teraz tylko czeka mnie przeróbka pokrywy rozrządu, kupno chłodnicy i zakucie przewodów olejowych.
średnica wewnętrzna tych mufek z podstawy filtra ma 12 mm, średnica przewodów olejowych też ma być taka czy lepiej dać 10 mm?
Pokrywę chcę przerobić tak jak robiło się to kiedyś, pytanie tylko czy najpierw wywiercić otwór, wkręcić trochę redukcje a potem całą wystającą resztę ob spawać, czy nadlać ok 2 cm w górę materiału i dopiero wiercić i gwintować?

 
     
Piter7391 


Wiek: 27
Dołączył: 20 Sie 2015
Posty: 1029
Skąd: Radom
Wysłany: 2018-03-13, 21:20   

UP

A więc pokrywa rozrządu już przerobiona, mufki i filtr oleju także, zostało dokupić chłodnicę i zakuć przewody. Mam jeszcze pytania do wielkości chłodnicy, ale to już w tym temacie:
http://forum.rezerwa126p....ghlight=#498372
Doleciał też kolejny oryginalny :lol2: fancik z chin, pasek do holowania formy OMP :D
Fotki :)



 
     
zolo 


Wiek: 35
Dołączył: 18 Mar 2010
Posty: 1208
Skąd: Kraśnik
Wysłany: 2018-03-13, 21:28   

Fajnie, fajnie. Podoba mi się.
_________________
YouTube
Fiat 126p Biała Padaka
Nowe białe szaleństwo
 
 
     
rychoo 


Wiek: 40
Dołączył: 24 Lis 2016
Posty: 185
Skąd: Kraków
Wysłany: 2018-03-14, 12:46   

Pasek gdzie będzie przykręcony?
Pzdr.
_________________
126p '92 Rosso Racing
Pony 301 '88
Pony M1 '79
Kobuz '79
 
     
Piter7391 


Wiek: 27
Dołączył: 20 Sie 2015
Posty: 1029
Skąd: Radom
Wysłany: 2018-03-14, 12:56   

zolo napisał/a:
Fajnie, fajnie. Podoba mi się.

A dziekuje, dziekuje ;)

rychoo napisał/a:
Pasek gdzie będzie przykręcony?
Pzdr.

Pasek bedzie przykrecony pod prawym mocowaniem zderzaka ale dopiero w komplecie z dokladka z golfa gti.
 
     
Piter7391 


Wiek: 27
Dołączył: 20 Sie 2015
Posty: 1029
Skąd: Radom
Wysłany: 2018-03-24, 12:12   

Ostatnie elementy związane z chłodnicą już na miejscu, zostało tylko zamówić jednolity trójnik ciśnienia oleju bo niestety u mnie nigdzie nie mają gotowego tylko trzeba go sobie skręcać z miliona różnych mufek i przejściówek, co zajmuje dużo miejsca jest brzydkie i na 100% było by nieszczelne.

Chłodnica oleju 9-cio rzędowa TurboWorks, oraz 3 wskaźniki VDO look

Także przejdźmy do fotek:



 
     
buczek21 

Wiek: 38
Dołączył: 05 Lip 2016
Posty: 221
Skąd: Bytom
Wysłany: 2018-03-24, 13:37   

Piter7391,
Pytanie...Czym będziesz łączył chłodnice z resztą?
Dajesz do zakucia przewody,czy bedziesz się bawił z tych skręcanych koncówek+przewodów na metry?
Bo sam mam rozterki..A Ty jesteś zdecydowanie do przodu z robotą 8)
 
     
Piter7391 


Wiek: 27
Dołączył: 20 Sie 2015
Posty: 1029
Skąd: Radom
Wysłany: 2018-03-24, 15:12   

buczek21 napisał/a:
Piter7391,
Pytanie...Czym będziesz łączył chłodnice z resztą?
Dajesz do zakucia przewody,czy bedziesz się bawił z tych skręcanych koncówek+przewodów na metry?
Bo sam mam rozterki..A Ty jesteś zdecydowanie do przodu z robotą 8)


Przewody bede zakowal, nie mam zaufania do skrecanych koncowek po za tym nawet w chinach te koncowki an10 sa drogie u siebie potrzebuje az 6ciu gdzie w polsce jedno takie gowienko to 40zl, w sklepie rolniczym zakowki w zaleznosci czy zwykle calowe czy po stozku to koszt od 5-10zl, przewody nie sa w oplocie stalowym ale hydrauliczne wzmacniane wewnatrz ktore spokojnie wytrzymoja 10bar i do 130 czy 150 stopni.
Ale przewodow narazie nie mam bo teraz musze znalezc odpowiednie miejsce na filtr i chlodnice.
 
     
giannini 
126GPS Replika


Dołączył: 22 Sty 2015
Posty: 215
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-03-24, 16:04   

Piter7391 napisał/a:
buczek21 napisał/a:
Piter7391,
Pytanie...Czym będziesz łączył chłodnice z resztą?
Dajesz do zakucia przewody,czy bedziesz się bawił z tych skręcanych koncówek+przewodów na metry?
Bo sam mam rozterki..A Ty jesteś zdecydowanie do przodu z robotą 8)


Przewody bede zakowal, nie mam zaufania do skrecanych koncowek po za tym nawet w chinach te koncowki an10 sa drogie u siebie potrzebuje az 6ciu gdzie w polsce jedno takie gowienko to 40zl, w sklepie rolniczym zakowki w zaleznosci czy zwykle calowe czy po stozku to koszt od 5-10zl, przewody nie sa w oplocie stalowym ale hydrauliczne wzmacniane wewnatrz ktore spokojnie wytrzymoja 10bar i do 130 czy 150 stopni.
Ale przewodow narazie nie mam bo teraz musze znalezc odpowiednie miejsce na filtr i chlodnice.


Sprawdź dobrze charakterystykę węży o których piszesz. Taki , który wytrzymuje 10 bar , to nadaje się do podlewania ogródka. Typowe węże do hydrauliki siłowej wytrzymują 200 , a lepsze do 400 bar , ale... Większość z nich jest przystosowana do pracy ciągłej z płynami o temperatury max 90-100 stopni. Tu musisz rzczej zastosować węże , do nisko i średnio ciśnieniowych systemów , ale takie , które parametrowo muszą wytrzymać min 135- 150 stopni przy pracy ciągłej. Np:

węże
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Rusztowania Szalunki
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 14