Rezerwa 126p - Forum miłośników Malucha Strona Główna Rezerwa 126p - Forum miłośników Malucha
BEZ KOMUNISTYCZNEJ ADMINISTRACJI

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumStrona główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Elektryczna pompa paliwa
Autor Wiadomość
zolo 


Wiek: 33
Dołączył: 18 Mar 2010
Posty: 1037
Skąd: Kraśnik
Wysłany: 2014-09-02, 19:41   Elektryczna pompa paliwa

Jakie polecacie elektryczne pompy paliwa do gaznnika?

Czy te najtansze z allegro daja rade np. takie: http://allegro.pl/pompa-p...4495934603.html

Ja w jednym z maluchow mialem pompe pierburg 7.21440.53.0 (dawala rade)

Szukac czegos markowego czy te chinskie pompki tez ujda.
_________________
YouTube
Fiat 126p Biała Padaka
Nowe białe szaleństwo
 
 
     
Piotrek1990 
Fiat 126p Town '98


Wiek: 28
Dołączył: 06 Cze 2010
Posty: 1520
Skąd: Opole
Wysłany: 2014-09-02, 19:46   

szukaj wydajnych pomp do 60-70 HP.
_________________
Budowa silników (weryfikacja części, pomiary, toczenie, szlifowanie, honowanie, obróbka)

Obróbka CNC + wyważenie koła zamachowego

Modyfikacje głowic, tłoków, rozrządu - odelżanie elementów

Rozwierty fabrycznych cylindrów na pojemność 700 cm na nowych tulejach- do sportu

Obróbka skrawaniem CNC

Regeneracja głowic (planowanie, wymiana prowadnic, szlifowanie gniazd, frezowanie gniazd, szlif zaworów, docieranie, obróbka)
 
 
     
zolo 


Wiek: 33
Dołączył: 18 Mar 2010
Posty: 1037
Skąd: Kraśnik
Wysłany: 2014-09-03, 19:17   

Tak przegladam pobieznie pompy paliwa niskocisnienowe i w oczy mi sie rzucily dwie pompy FACET 40106 lub 60106

Ciśnienie: ~0,43 bara
Wydajność: ~120 l/h

Ktos cos mial stycznosc z tymi pompami?

http://www.facet-purolator.com/posi-flo-pumps.php
http://www.facet-purolato...l-pump-kits.php
_________________
YouTube
Fiat 126p Biała Padaka
Nowe białe szaleństwo
 
 
     
Piotrek1990 
Fiat 126p Town '98


Wiek: 28
Dołączył: 06 Cze 2010
Posty: 1520
Skąd: Opole
Wysłany: 2014-09-03, 21:21   

ciekawa wydajność w stosunku do wydajności 40 l/h maluchowskiej mechanicznej pompy :)
_________________
Budowa silników (weryfikacja części, pomiary, toczenie, szlifowanie, honowanie, obróbka)

Obróbka CNC + wyważenie koła zamachowego

Modyfikacje głowic, tłoków, rozrządu - odelżanie elementów

Rozwierty fabrycznych cylindrów na pojemność 700 cm na nowych tulejach- do sportu

Obróbka skrawaniem CNC

Regeneracja głowic (planowanie, wymiana prowadnic, szlifowanie gniazd, frezowanie gniazd, szlif zaworów, docieranie, obróbka)
 
 
     
Depsu95 
nowy :D


Wiek: 22
Dołączył: 07 Gru 2014
Posty: 528
Skąd: Piotrków Tryb
Wysłany: 2016-09-08, 13:40   

Panowie tez chcialbym zmienic pompke na elektryczną, pytanie moje czy wystarczy zaslepic otwór w bloku i na przewodzie paliwowym zalozyc nowa pompke, czy jeszcze coś bedzie mi potrzebne ?
_________________
Maluch :
http://rezerwa126p.pl/for...p=416866#416866

Mazda :
http://rezerwa126p.pl/for...p=421680#421680

Mercedes :
http://rezerwa126p.pl/for...der=asc&start=0

 
 
     
mikkke 

Wiek: 30
Dołączył: 08 Sty 2016
Posty: 34
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-09-08, 14:38   

Najlepiej zostawić pompkę tylko wyjąć popychacz.
 
     
Depsu95 
nowy :D


Wiek: 22
Dołączył: 07 Gru 2014
Posty: 528
Skąd: Piotrków Tryb
Wysłany: 2016-09-08, 14:44   

ale chodzi tez o estetyke, dorobilbym kawalek aluminium i najchetniej bym to przykrecil żeby nie bylo mechanicznej pompki
_________________
Maluch :
http://rezerwa126p.pl/for...p=416866#416866

Mazda :
http://rezerwa126p.pl/for...p=421680#421680

Mercedes :
http://rezerwa126p.pl/for...der=asc&start=0

 
 
     
Depsu95 
nowy :D


Wiek: 22
Dołączył: 07 Gru 2014
Posty: 528
Skąd: Piotrków Tryb
Wysłany: 2016-09-08, 17:56   

a jeszcze chcialem zapytać jak z pradem, bo na fb czytalem ze musi być jakiś przekaźnik, ze nie dać bezpośrednio + po zapłonie
_________________
Maluch :
http://rezerwa126p.pl/for...p=416866#416866

Mazda :
http://rezerwa126p.pl/for...p=421680#421680

Mercedes :
http://rezerwa126p.pl/for...der=asc&start=0

 
 
     
Adi. 


Wiek: 19
Dołączył: 10 Sie 2012
Posty: 2538
Skąd: Łęknica
Wysłany: 2016-09-08, 18:11   

To na pewno, bo inaczej wypalisz styki w kostce pod stacyjką.
_________________
126p FL in Progress
 
 
     
Depsu95 
nowy :D


Wiek: 22
Dołączył: 07 Gru 2014
Posty: 528
Skąd: Piotrków Tryb
Wysłany: 2016-09-08, 19:20   

czyli daje do przekaznika gruby plus z aku, gruba mase, i plus po stacyjce tak ? ten plus po stacyjce bedzie jako wzbudzenie tak ?
_________________
Maluch :
http://rezerwa126p.pl/for...p=416866#416866

Mazda :
http://rezerwa126p.pl/for...p=421680#421680

Mercedes :
http://rezerwa126p.pl/for...der=asc&start=0

 
 
     
Adi. 


Wiek: 19
Dołączył: 10 Sie 2012
Posty: 2538
Skąd: Łęknica
Wysłany: 2016-09-08, 19:28   

Tak
_________________
126p FL in Progress
 
 
     
Depsu95 
nowy :D


Wiek: 22
Dołączył: 07 Gru 2014
Posty: 528
Skąd: Piotrków Tryb
Wysłany: 2016-09-08, 20:15   

ok dzięki, a w sklepie powiedziec przekaznik i jakies ma miec wartości czy jak ?
przekazniki diody prostownicze itp to dla mnie obcy temat

a i tak mysle ze gruby plus do przekaznika moge dac np z rozrusznika zeby nie ciagnac kabla przez cale auto,a po zaplonie z nano dpbrze mysle ?
_________________
Maluch :
http://rezerwa126p.pl/for...p=416866#416866

Mazda :
http://rezerwa126p.pl/for...p=421680#421680

Mercedes :
http://rezerwa126p.pl/for...der=asc&start=0

 
 
     
norek 


Dołączył: 19 Wrz 2010
Posty: 583
Skąd: src

Wysłany: 2016-09-08, 21:03   

Przekażnik samochodowy 30A z czterema lub 5 nóżkami .
_________________

 
     
buczek21 

Wiek: 36
Dołączył: 05 Lip 2016
Posty: 160
Skąd: Bytom
Wysłany: 2016-09-08, 21:17   

Pomiędzy bak a pompę warto dać jeszcze zaworek jednokierunkowy...żeby pompa była cały czas zalana...paliwo nie spieprzało z układu do baku po postoju..koszt +- 14-18zł
 
     
Depsu95 
nowy :D


Wiek: 22
Dołączył: 07 Gru 2014
Posty: 528
Skąd: Piotrków Tryb
Wysłany: 2016-09-08, 21:23   

to z zaworkiem tez dobry pomysl, a ten przewod ktory idzie juz po przekazniku na pompke, to jak gruby musi byc ? Bo te pompki z allegro za ok 50 to maja cienkie przewody, a specyfikacja to 95l/h 3-6bar i 0.2A czy to wgl sie nada ?
_________________
Maluch :
http://rezerwa126p.pl/for...p=416866#416866

Mazda :
http://rezerwa126p.pl/for...p=421680#421680

Mercedes :
http://rezerwa126p.pl/for...der=asc&start=0

 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Rusztowania Szalunki
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 14