Zamknięty przez: Michu 2014-03-08, 14:33 |
Francuska precyzja :) czyli Peugeot 307 2.0HDi 90KM 2002r. |
| Autor |
Wiadomość |
gelo

|
Wysłany: 2013-11-05, 14:43 Francuska precyzja :) czyli Peugeot 307 2.0HDi 90KM 2002r.
|
|
|
| . |
_________________ Polski Fiat 126P 650E 1984

|
| Ostatnio zmieniony przez gelo 2014-03-08, 10:35, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
LOBUZ88
ziomy rezerwy OlewamLubieTeRobote

Wiek: 37 Dołączył: 09 Lis 2009 Posty: 2596 Skąd: Sosnowiec
|
Wysłany: 2013-11-05, 16:33
|
|
|
| łączę się w bólu..... |
|
 |
gelo

|
Wysłany: 2013-11-05, 16:46
|
|
|
| LOBUZ88 napisał/a: | | łączę się w bólu..... |
Nie rozumiem.... |

|
|
|
|
 |
Delmut
ziomy rezerwy Mr Żółte tablice

|
Wysłany: 2013-11-05, 16:49
|
|
|
| gelo napisał/a: | | LOBUZ88 napisał/a: | | łączę się w bólu..... |
Nie rozumiem.... |
Kolega też ma francuza i antycypuje |
_________________ Szajn brajt lajk dajmont |
|
|
|
 |
gelo

|
Wysłany: 2013-11-05, 16:53
|
|
|
Jak to mówią wolę pchać swojego peugeota niż jeździć gnijącym volkswagenem
Ale tak naprawdę jestem bardzo zadowolony, jeżdżę już od 2 lat i nic się nie dzieje.
Wszystko zależy od stanu i należy uważaj na diesle z FAP-em i dwumasem. |

|
|
|
|
 |
Lizard
złomy rezerwy

|
Wysłany: 2013-11-05, 16:57
|
|
|
| jest piękny :* |
|
|
|
 |
Delmut
ziomy rezerwy Mr Żółte tablice

|
Wysłany: 2013-11-05, 17:08
|
|
|
| gelo napisał/a: | Jak to mówią wolę pchać swojego peugeota niż jeździć gnijącym volkswagenem |
To chyba jakieś powiedzonko ze świata francuskich samochodów...
Swoją drogą moja już mocno nieaktualna dziewczyna miała takiego i częściej ją widziałem w różnej maści zastępczych 206... W tym samym czasie mój B5 ani nie gnił, ani się nie zepsuł |
_________________ Szajn brajt lajk dajmont |
| Ostatnio zmieniony przez Delmut 2013-11-06, 11:00, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Tasok

Wiek: 34 Dołączył: 20 Sty 2012 Posty: 2887 Skąd: Głowienka
|
Wysłany: 2013-11-05, 17:10
|
|
|
Tak szczerze to już rzygam takim pierdoleniem od rzeczy 'Wole(...), każdy jeździ tym co chce, na co go stać i czym mu się podoba i już! Mi się auto nie bardzo podoba zwłaszcza w środku.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
gelo

|
Wysłany: 2013-11-05, 17:11
|
|
|
| Delmut napisał/a: | | gelo napisał/a: | Jak to mówią wolę pchać swojego peugeota niż jeździć gnijącym volkswagenem |
To chyba jakieś powiedzonko ze świata francuskich samochodów...
Swoją drogą moja już mocno nieaktualna dziewczyna miała takiego i częściej ją widziałem w różnej maści zastępczych 206... W tym samym czasie mój B5 ani nie gnił, ani się nie zespół |
Dobra cicho, wiadomo że najlepsze polskie 126P
| Tasok napisał/a: | Tak szczerze to już rzygam takim pierdoleniem od rzeczy 'Wole(...), każdy jeździ tym co chce, na co go stać i czym mu się podoba i już! Mi się auto nie bardzo podoba zwłaszcza w środku.
Pozdrawiam. |
A mnie denerwują mity o francuzach.... |

|
|
|
|
 |
razor34
ziomy rezerwy może być za nisko?

|
Wysłany: 2013-11-05, 17:23
|
|
|
| gelo napisał/a: | Jak to mówią wolę pchać swojego peugeota niż jeździć gnijącym volkswagenem |
| gelo napisał/a: | | A mnie denerwują mity o francuzach.... |
Denerwują Cię mity o francuzach ale wjeżdżasz na niemieckie samochody. Powodzenia z takim tokiem myślenia |
|
 |
gelo

|
Wysłany: 2013-11-05, 17:27
|
|
|
| razor34 napisał/a: | | gelo napisał/a: | Jak to mówią wolę pchać swojego peugeota niż jeździć gnijącym volkswagenem |
Denerwują Cię mity o francuzach ale wjeżdżasz na niemieckie samochody. Powodzenia z takim tokiem myślenia |
To o niemieckich samochodach był żart
Denerwują mnie mity o francuzach bo każdy, nawet ten kto nie jeździł wypowiada się że to złe samochody to takim pogratuluj toku rozumowania. |

|
|
|
|
 |
razor34
ziomy rezerwy może być za nisko?

|
Wysłany: 2013-11-05, 17:33
|
|
|
| gelo napisał/a: | | razor34 napisał/a: | | gelo napisał/a: | Jak to mówią wolę pchać swojego peugeota niż jeździć gnijącym volkswagenem |
Denerwują mnie mity o francuzach bo każdy, nawet ten kto nie jeździł wypowiada się że to złe samochody to takim pogratuluj toku rozumowania. |
U nas w pracy jest komis. Mam dużo doczynienia z mechaniką i to jakoś najczęściej lubią odwiedzać warsztaty francuskie samochody, nie mówiąc już o tym że żeby coś przy nim zrobić musisz najpierw się dostać do danej części co najwięcej czasu zajmuje. |
|
 |
gelo

|
Wysłany: 2013-11-05, 17:37
|
|
|
| razor34 napisał/a: | | gelo napisał/a: | | razor34 napisał/a: | | gelo napisał/a: | Jak to mówią wolę pchać swojego peugeota niż jeździć gnijącym volkswagenem |
U nas w pracy jest komis. Mam dużo doczynienia z mechaniką i to jakoś najczęściej lubią odwiedzać warsztaty francuskie samochody, nie mówiąc już o tym że żeby coś przy nim zrobić musisz najpierw się dostać do danej części co najwięcej czasu zajmuje. |
Wiem, wiem... Też mam ten problem
Ale mój woli jeździć niż odwiedzać mechaników
Każdy samochód ma swoje wady i zalety. Jak się dba i robi na bieżąco to się jeździ |

|
|
|
|
 |
LOBUZ88
ziomy rezerwy OlewamLubieTeRobote

Wiek: 37 Dołączył: 09 Lis 2009 Posty: 2596 Skąd: Sosnowiec
|
Wysłany: 2013-11-05, 18:04
|
|
|
| gelo napisał/a: | | Denerwują mnie mity o francuzach bo każdy, nawet ten kto nie jeździł wypowiada się że to złe samochody to takim pogratuluj toku rozumowania. |
Niestety ieździłem, mam i przynajmniej do wiosny muszę jeździć Francuskim wynalazkiem.....
Teść miał Clio 1.5 Dci...standardowo jak to w tym motorze wypaliło dwa tłoki...kupił Lagunę II, ma w niej drugi silnik (jebnął rozrząd). Pamiętam ze zawsze jak jeździłem jego autami to mnie wkurwiało że coś stuka, puka w zawieszeniu, ciągle są jakieś luzy, co chwile słyszałem że coś zrobił w zawiasie po niedługim czasie zaś coś tłukło.
Stwierdziłem że olewam stereotypy i mity kupuję francuza, dla pewności starego coby uniknąć problemów z elektroniką...no to pojawiło się Megane I z najprostszym silnikiem jaki może być, dla pewności remont calutkiego przedniego zawiasu i układu kierowniczego po zakupie.
W efekcie w aucie już drugi motor, co chwile problemy z elektryką, padająca przekładnia kierownicza, wyjebane pół przedniego zawieszenia, wyjące łożyska a zrobiłem tym autem niecałe 30 tysięcy w rok w dodatku żre ją w oczach.
Za te kasę która dałem, która wpakowałem w auto po zakupie miałbym starego zgnitego szkopa i zapominał co oznacza pojęcie usterka...przykro mi zraziłem się do francuskich aut przeokrutnie, nie chce starego nie chce w miarę młodego i nie chce nowego..nawet za darmo |
|
 |
sigo
Weteran Poldolovers

|
Wysłany: 2013-11-05, 18:16
|
|
|
| Cytat: | sigo napisał/a:
Delmut napisał/a:
Anzel napisał/a: