Rezerwa 126p - Forum miłośników Malucha Strona Główna Rezerwa 126p - Forum miłośników Malucha
BEZ KOMUNISTYCZNEJ ADMINISTRACJI

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumStrona główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: ignac2004
2015-09-08, 10:11
Fiat 126p "Biała Strzała" 88'
Autor Wiadomość
efelek 


Wiek: 20
Dołączył: 06 Kwi 2013
Posty: 552
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-11-14, 17:40   

Cytat:
Uuuu a co to na progu ;>

Trochę rudej i nieumyślne wspawanie progów chyba od eleganta bo strasznie odstają :) W przyszłości i tak czeka go spotkanie z blacharzem ale narazie kompletuje wszystkie potrzebne części i robię miejsce w garażu na Maluszka :)
Cytat:
tył obniżałeś czy co ,że tak przód wysoko a tył nisko :P

Tak go kupiłem i tak zostało :)
 
     
rarytas19 

Dołączył: 27 Maj 2014
Posty: 52
Skąd: Konin
Wysłany: 2014-11-14, 22:34   

nie było progów st fl el wszystkie sa takie same jak odstaje to jakieś rzemiosło masz wstawione
 
     
efelek 


Wiek: 20
Dołączył: 06 Kwi 2013
Posty: 552
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-11-14, 23:36   

Najwyraźniej tak :/
 
     
efelek 


Wiek: 20
Dołączył: 06 Kwi 2013
Posty: 552
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-01-29, 21:27   

Czas trochę odświeżyć Maluszek żyje ma się dobrze :)
Jak już chyba każdy wie poszukiwałem Lumela. Po wielu tygodniach znalazłem w przystępnej cenie i zrobiłem prezent na święta dla 126p :


Miałem też pewną historię związaną z zapalaniem którą wam opowiem :)
Pojechałem na działkę więc zabrałem ze sobą akumulator z Warszawy z myślą że pojeżdżę Maluchem. Włożyłem i podłączyłem klemy przekręcam kluczyk a tu jakby akumulator padł dużo nie myśląc wyciągnąłem aku z auta i pod prostownik i zająłem się innymi rzeczami po ok. dwóch godzinach zabrałem aku i ponowna próba odpalenia maluszka i znowu dupa zdenerwowałem się i pomyślałem że podepnę malucha pod audi ojca :) przepchnąłem malca pod bramę i ostatnia szansa zakręcenia przekryncam kluczyk a maluch zapala :D Chyba będzie trzeba zregenerować rozrusznik :/ Wyjechałem maluchem i pojeździłem troszkę :)


Sprzątając ostatnio pomieszczenie po suszarni w bloku z babcią otwieram jakieś wiadro a tam jakaś plandeka myślę sobie jakaś pewno do ogrodu czy coś więc wołam babcię a ona do mnie "Damian przecież to plandeka na malucha Dziadka kupił ją w 84' nową od sąsiada bo on garaż dostał i nawet jej nie używał". Ja już zadowolony z bananem na twarzy czekam aż tylko założę na maluszka :D


A no zapomniał bym dostałem też piękny kalendarz i vlepke Rezerwy


Teraz szukam pasa przedniego i paru innych blacharskich części a na wiosnę może uda się zrobić remont :D
 
     
efelek 


Wiek: 20
Dołączył: 06 Kwi 2013
Posty: 552
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-04-13, 15:50   

Wczoraj trochę rozruszałem maluszka , przejechałem parę kilometrów . zatankowałem i porobiłem zdjęcia :)
Do zrobienia mam łożyska w kołach huczy jakbym starym PKS-em jechał i końcówki drążków chyba że gdzieś uda mi się kupić maglownicę bo po przekroczeniu prędkości 80km/h miota nim po całej drodze no i oczywiście kąpiel :)
Ten pas trochę razi ale na razie musi tak niestety zostać :/
Tutaj parę fotek :)
 
     
Maksior 


Wiek: 21
Dołączył: 03 Lis 2012
Posty: 486
Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: 2015-04-13, 21:30   

Ale z tą MC coś zrób, pomaluj, wypoleruj bo jest to trochę nieestetyczne ;)
_________________
Mój szmaragd :>
 
 
     
efelek 


Wiek: 20
Dołączył: 06 Kwi 2013
Posty: 552
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-04-13, 21:36   

Co ją wypoleruję/wyczyszczę to po kilku dniach robi się to co teraz , narazie nie zabieram się za malowanie bo chcę nazbierać na piaskowanie i obszycie :)
 
     
tokiroki 


Wiek: 22
Dołączył: 30 Mar 2012
Posty: 304
Skąd: Warszawa
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2015-04-14, 16:03   

efelek napisał/a:
kilku dniach robi się to co teraz
Bo bezbarwnym nie potraktowałeś. ;)
_________________
http://forum.rezerwa126p....ghlight=#187972
 
     
efelek 


Wiek: 20
Dołączył: 06 Kwi 2013
Posty: 552
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-04-14, 16:14   

tokiroki napisał/a:
efelek napisał/a:
kilku dniach robi się to co teraz
Bo bezbarwnym nie potraktowałeś. ;)

Będzie trzymało się to na polerowanej nawierzchni ?
 
     
Maksior 


Wiek: 21
Dołączył: 03 Lis 2012
Posty: 486
Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: 2015-04-14, 20:43   

efelek napisał/a:
tokiroki napisał/a:
efelek napisał/a:
kilku dniach robi się to co teraz
Bo bezbarwnym nie potraktowałeś. ;)

Będzie trzymało się to na polerowanej nawierzchni ?

Patrząc na efekt tej polerki to tak.
_________________
Mój szmaragd :>
 
 
     
Piotrek Oława 
Piotrek Oława

Wiek: 38
Dołączył: 23 Sie 2013
Posty: 522
Skąd: Oława
Wysłany: 2015-04-14, 20:57   

efelek, mam o wiele lepsze rozwiązanie. Sprzedaj mi ją i masz kopot z głowy,jak jakoś będę z tym żył :mrgreen:
 
     
efelek 


Wiek: 20
Dołączył: 06 Kwi 2013
Posty: 552
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-04-14, 21:05   

Piotrek Oława, w sumie zbytnio mi nie przeszkadza wygląd tej kierownicy :)
 
     
efelek 


Wiek: 20
Dołączył: 06 Kwi 2013
Posty: 552
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-06-08, 16:26   

W końcu zmotywowałem się do pomalowania Monte Carlo :)
Przy okazji założyłem radio i półkę z głośnikami która mocno nie zakrywa szyby ( Jeszcze muszę ją dopracować ) :)


Trafił się licznik z bisa za 5zł który w którym zjarałem jedną ścieżkę , wskaźnik przełożyłem do swojego licznika kupiłem czujnik temp i teraz muszę go tylko zamontować :) Miałem tez wolny pasek led więc go wykorzystałem :)


Do kompletu kupiłem też boczki IG z eleganta które bardzo dobrze zgrywają się z fotelami :>


W długi weeknd zabrałem się za sprzątanie środka ale dywan jest już wytarty i nie udało się go do końca wyczyścić :/ Przy okazji chyba gaźnik odmówił współpracy bo za cholery nie da się ustawić wolnych obrotów a na ssaniu dławi się tak jakby dostawał lewe powietrze :/



I tak odstawiłem go na tydzień a w weekend zabiorę się za regulację gaźnika wymienię oring śrubki od mieszanki a jak to nie pomoże to zabiorę się za regulacje zapłonu :)




A dzisiaj kupiłem kolejną Monte Carlo :)
 
     
ATi 
Moderator
Bis 714


Wiek: 23
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1666
Skąd: Żory
Wysłany: 2015-06-08, 17:52   

efelek napisał/a:
A dzisiaj kupiłem kolejną Monte Carlo :)

Chciałbym taką, niestety ciężko wyrwać ten model MC. ;)
 
     
efelek 


Wiek: 20
Dołączył: 06 Kwi 2013
Posty: 552
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-06-08, 17:54   

ATi, znalazłem ją na olx ;) Pod hasłem "kierownica sportowa" wiele osób tak właśnie wystawia MC ;) W razie jakbym sprzedawał to dam znać ;)
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Rusztowania Szalunki
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 17