.::Rezerwa 126p::. Strona Główna .::Rezerwa 126p::.
BEZ KOMUNISTYCZNEJ ADMINISTRACJI

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumStrona główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Zielona zabka FL - 1991
Autor Wiadomość
Pawello652 

Wysłany: 2016-02-28, 14:28   

Wracaj Wracaj :D do ogólniaka coraz bliżej :D

BHBASS 
Alta Pete

Wysłany: 2016-02-29, 10:32   

Nie no, do sierpnia to na pewno bedzie zrobione ;) Z tego co widze, tylko blacha jest jakims wyzwaniem ode mnie czasowo niezaleznym, potem to juz przyjemna robota. Mozna tez wykonac ja tempem pitstopowym jakby co :E

Musze tylko jeszcze dwie kobylki dokupic (edit: dokupione), zeby moc go podniesc w calosci na skladanie zawiechy. No i cala kupe czesci do tej roboty. Jak wroci od blacharza, pojdzie do gory i bedzie sie oceniac co da sie wykorzystac, sporo fantow mysle trzeba bedzie wypiaskowac i zaniesc do malowania proszkowego. Przejrze jeszcze silnik i skrzynie, wyczyszcze, pomaluje blachy, bedzie jak z fabryki 8) W sam raz na rajze do Wawy.

Osa M52 1963

Kupie szary fotel 'karkolamacz' lub samo obicie, wzor jak na fotce, wieksze zdjecie TUTAJ

Pawello652 

Wysłany: 2016-02-29, 18:59   

BHBASS, Czyli Plan już jest :D tylko wolny czas i robota przy maluszku :D
Ja prawie wszystkie części znalazłem na allegro, niby do malucha są tanie części ale jak się wszystko zebrało do kupy to cuma całkiem ładna wyszła :E

Serec 
Krzychu !!

Wysłany: 2016-02-29, 19:27   

Pawello652 napisał/a:
to cuma całkiem ładna wyszła

mozna wiedziec ile tak mniej wiecej cenowo to wyszlo ??
BHBASS, z czesciami, blacharzami, srodkami do konserwacji i lakierem nie ma problemow. Najwiekszy problem to zawsze niedobor czasu :P

BHBASS 
Alta Pete

Wysłany: 2016-02-29, 19:43   

No, ostroznie kalkulujac, to na czesci bede jeszcze musial wydac tak z dwojke :roll:

Tutaj nie licze tego co zostawie u blacharza, a mysle ze drugie tyle. Ale co tam, bedzie igielka jezdzic po bulki zeby sie lozyska nie zastaly i drozec.

Potem odetchne i zajme sie drugim. Na brak czasu wolnego na szczescie poki co nie narzekam ;)

Osa M52 1963

Kupie szary fotel 'karkolamacz' lub samo obicie, wzor jak na fotce, wieksze zdjecie TUTAJ

Serec 
Krzychu !!

Wysłany: 2016-02-29, 19:51   

Nie ma co narzekac :mrgreen:
Ty wydasz 4 k i masz igle :D
Ja wydalem juz okolo 5 i sam ocen czy to widac :P

BHBASS 
Alta Pete

Wysłany: 2016-02-29, 19:55   

No tak, ale Ty robisz rakiete 8) Jak juz napisalem w drugim watku, tez mamy rozkmine na cos takiego w przyszlosci. Ale najpierw skoncze tego, a potem zrobie jakas pierwsza serie moze. A moze druga, bo decha funkcjonalniejsza nieco. W kazdym razie powazny blysk chromu.

Nie narzekam, rzecz jasna, ceny i tak sa smieszne. To znaczy rozne tzw. performance parts juz sa w jakiejs tam wyzszej cenie ;) Na szczescie ten jest skazany na serie :lol2:

Osa M52 1963

Ostatnio zmieniony przez BHBASS 2016-02-29, 20:27, w całości zmieniany 1 raz  

Pawello652 

Wysłany: 2016-02-29, 20:17   

Serec, specjalnie motor sprzedałem, żeby mieć kasę na remont ale już przekroczyłem wartość motoru a na dzień dzisiejszy na Maluszka wydałem 7, 5 tys zł :| , Malowanie blacharka i części :)
Patrząc na to co wymieniłem i porównać do jakiegoś innego klasyka którego musiałbym robić wydałbym 3 razy tyle :) na szczęście części są w przyzwoitych cenach :D

BHBASS 
Alta Pete

Wysłany: 2016-02-29, 20:22   

Jak sie tak zastanowic, to liczac sprzet audio, cene zakupu i rejestracje wyniesie mnie to razem mniej wiecej tyle samo. No chyba ze przytne nieco na tym pierwszym i zostawie czesc sprzetu (tj. samego suba za prawie pincet) do rakiety ST :E

Tutaj zdjecie kanapy tylnej IG, co mi dzisiaj wpadla po taniosci:

Smialem sie dzisiaj ze w najgorszym wypadku zrobie sobie z jednego kompletu foteli z kanapa meble do salonu jak Clarkson :lol2:

Z rozpedu dokupilem nowe przewody WN i podsufitke... trzeba chyba isc juz spac 8)

Osa M52 1963

BHBASS 
Alta Pete

Wysłany: 2016-03-08, 16:37   

Zabukowalem urlop na sierpien obejmujacy termin zjazdu ogolnopolskiego ;)

Prawdopodobnie bede skladal malca w tygodniu poprzedzajacym wyjazd, no pressure :lol2:

Osa M52 1963

Pawello652 

Wysłany: 2016-03-08, 19:16   

:D czyli testowanie maszyny będzie w drodze do Wawy tak :D ?
Styl Clarkson + silnik maluchowski jako stolik :D Jestem zzza :D

BHBASS 
Alta Pete

Wysłany: 2016-03-09, 08:04   

Moze sie jeszcze zdarzyc ze blacharz sie szybciej uwinie i wpadne jeszcze na kilka dni go poskladac gdzies pod koniec maja albo cos. Ale moze byc z tym roznie, chyba ze od razu posciagam wszystkie inne fanty do odnawiania, wypiaskuje je na szybko i zaniose do malowania.

Ale faktycznie, moze byc tak ze go zloze i polece w trase 300 km nim od razu. To sie nazywa wiara we wlasne umiejetnosci :lol2: O ile ten caly zjazd sie odbedzie, bo w temacie widze ze jest tak sobie. No coz, w najgorszym wypadku bede sie wylegiwal na tarasie w dzien i dlubal w malcu wieczorami na relaksie.

Te meble sa calkiem realnym pomyslem, mam juz w glowie nawet rame do kanapy z regulowanym oparciem ;)

Przyszedl dzisiaj obrotomierz i niepozdzierana galka zmiany biegow. Cyferki na gorze sa nieco do poprawki, ale mysle ze cos wymysle na to z pomoca ojca kumpla, ktory robi gadgety reklamowe i poligrafie.

Osa M52 1963

BHBASS 
Alta Pete

Wysłany: 2016-03-31, 17:38   

No i przyjechałem do Polski na kilkudniową sesję pitstopową ;)

Dzisiaj byłem u blacharza żeby się umówić na wizję lokalną w moim garażu i dogadanie się z nim na robotę, jutro zapewne zacznę rozbiórkę. Jeszcze muszę pojechać po trochę części jednego dnia, więc harmonogram napięty.

Miłą niespodzianką jest kolor zakupionej miesiąc temu podsufitki:

Słomka mi pasowała w tym aucie do reszty jak pięść do nosa :E

Osa M52 1963

BHBASS 
Alta Pete

Wysłany: 2016-04-05, 19:32   

No i pitstopowy urlop zakonczony. Usunalem wnetrze, pokazalo sie kilka dziur, a jakze ;)

Potem wzialem sie za wyjecie silnika i skrzyni. W kilku miejscach natknalem sie na niezle popisy druciarstwa, co skutkowalo wydluzeniem czasu operacyjnego przy demontazu.

kanal super rzecz ;)

...i rzutem na tasme w ostatni dzien wywiozlem go do warsztatu na wymiane zdaje sie nadkoli i przednich blotnikow, pasa przedniego, calej podlogi, i pewnie jeszcze paru fantow. Posmotrim, uwidim.

wstepnie umowilem sie na koniec maja, ciekawe jak mu pojdzie...

Osa M52 1963

lukio 

Wysłany: 2016-04-05, 20:06   

widzę że maluszki przewozi się małymi lawetami :mrgreen:
http://forum.rezerwa126p....p=504231#504231

Odpowiedz do tematu