|
Zielona zabka FL - 1991 |
| Autor |
Wiadomość |
Pawello652

|
|
|
|
 |
BHBASS
Alta Pete

|
Wysłany: 2016-02-29, 10:32
|
|
|
Nie no, do sierpnia to na pewno bedzie zrobione Z tego co widze, tylko blacha jest jakims wyzwaniem ode mnie czasowo niezaleznym, potem to juz przyjemna robota. Mozna tez wykonac ja tempem pitstopowym jakby co
Musze tylko jeszcze dwie kobylki dokupic (edit: dokupione), zeby moc go podniesc w calosci na skladanie zawiechy. No i cala kupe czesci do tej roboty. Jak wroci od blacharza, pojdzie do gory i bedzie sie oceniac co da sie wykorzystac, sporo fantow mysle trzeba bedzie wypiaskowac i zaniesc do malowania proszkowego. Przejrze jeszcze silnik i skrzynie, wyczyszcze, pomaluje blachy, bedzie jak z fabryki W sam raz na rajze do Wawy. |
_________________ Fiat 126p FL 1991
Osa M52 1963
Kupie szary fotel 'karkolamacz' lub samo obicie, wzor jak na fotce, wieksze zdjecie TUTAJ
 |
|
|
|
 |
Pawello652

|
Wysłany: 2016-02-29, 18:59
|
|
|
BHBASS, Czyli Plan już jest tylko wolny czas i robota przy maluszku
Ja prawie wszystkie części znalazłem na allegro, niby do malucha są tanie części ale jak się wszystko zebrało do kupy to cuma całkiem ładna wyszła |
_________________ http://forum.rezerwa126p....der=asc&start=0 |
|
|
|
 |
Serec
Krzychu !!

Wiek: 36 Dołączył: 31 Sty 2013 Posty: 314 Skąd: Stary Dzików / RLU
|
Wysłany: 2016-02-29, 19:27
|
|
|
| Pawello652 napisał/a: | | to cuma całkiem ładna wyszła |
mozna wiedziec ile tak mniej wiecej cenowo to wyszlo ??
BHBASS, z czesciami, blacharzami, srodkami do konserwacji i lakierem nie ma problemow. Najwiekszy problem to zawsze niedobor czasu |
_________________ Central 1.6 16V Turbo w trakcie budowy ...
http://rezerwa126p.pl/forum/viewtopic.php?
Zapraszam! |
|
|
|
 |
BHBASS
Alta Pete

|
Wysłany: 2016-02-29, 19:43
|
|
|
No, ostroznie kalkulujac, to na czesci bede jeszcze musial wydac tak z dwojke
Tutaj nie licze tego co zostawie u blacharza, a mysle ze drugie tyle. Ale co tam, bedzie igielka jezdzic po bulki zeby sie lozyska nie zastaly i drozec.
Potem odetchne i zajme sie drugim. Na brak czasu wolnego na szczescie poki co nie narzekam |
Osa M52 1963
Kupie szary fotel 'karkolamacz' lub samo obicie, wzor jak na fotce, wieksze zdjecie TUTAJ
 |
|
|
|
 |
Serec
Krzychu !!

Wiek: 36 Dołączył: 31 Sty 2013 Posty: 314 Skąd: Stary Dzików / RLU
|
Wysłany: 2016-02-29, 19:51
|
|
|
Nie ma co narzekac
Ty wydasz 4 k i masz igle
Ja wydalem juz okolo 5 i sam ocen czy to widac |
_________________ Central 1.6 16V Turbo w trakcie budowy ...
http://rezerwa126p.pl/forum/viewtopic.php?
Zapraszam! |
|
|
|
 |
BHBASS
Alta Pete

|
Wysłany: 2016-02-29, 19:55
|
|
|
No tak, ale Ty robisz rakiete Jak juz napisalem w drugim watku, tez mamy rozkmine na cos takiego w przyszlosci. Ale najpierw skoncze tego, a potem zrobie jakas pierwsza serie moze. A moze druga, bo decha funkcjonalniejsza nieco. W kazdym razie powazny blysk chromu.
Nie narzekam, rzecz jasna, ceny i tak sa smieszne. To znaczy rozne tzw. performance parts juz sa w jakiejs tam wyzszej cenie Na szczescie ten jest skazany na serie |
Osa M52 1963
 |
| Ostatnio zmieniony przez BHBASS 2016-02-29, 20:27, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Pawello652

|
Wysłany: 2016-02-29, 20:17
|
|
|
Serec, specjalnie motor sprzedałem, żeby mieć kasę na remont ale już przekroczyłem wartość motoru a na dzień dzisiejszy na Maluszka wydałem 7, 5 tys zł , Malowanie blacharka i części
Patrząc na to co wymieniłem i porównać do jakiegoś innego klasyka którego musiałbym robić wydałbym 3 razy tyle na szczęście części są w przyzwoitych cenach |
_________________ http://forum.rezerwa126p....der=asc&start=0 |
|
|
|
 |
BHBASS
Alta Pete

|
Wysłany: 2016-02-29, 20:22
|
|
|
Jak sie tak zastanowic, to liczac sprzet audio, cene zakupu i rejestracje wyniesie mnie to razem mniej wiecej tyle samo. No chyba ze przytne nieco na tym pierwszym i zostawie czesc sprzetu (tj. samego suba za prawie pincet) do rakiety ST
Tutaj zdjecie kanapy tylnej IG, co mi dzisiaj wpadla po taniosci:
Smialem sie dzisiaj ze w najgorszym wypadku zrobie sobie z jednego kompletu foteli z kanapa meble do salonu jak Clarkson
Z rozpedu dokupilem nowe przewody WN i podsufitke... trzeba chyba isc juz spac |
Osa M52 1963
 |
|
|
|
 |
BHBASS
Alta Pete

|
Wysłany: 2016-03-08, 16:37
|
|
|
Zabukowalem urlop na sierpien obejmujacy termin zjazdu ogolnopolskiego
Prawdopodobnie bede skladal malca w tygodniu poprzedzajacym wyjazd, no pressure |
Osa M52 1963
 |
|
|
|
 |
Pawello652

|
|
|
|
 |
BHBASS
Alta Pete

|
Wysłany: 2016-03-09, 08:04
|
|
|
Moze sie jeszcze zdarzyc ze blacharz sie szybciej uwinie i wpadne jeszcze na kilka dni go poskladac gdzies pod koniec maja albo cos. Ale moze byc z tym roznie, chyba ze od razu posciagam wszystkie inne fanty do odnawiania, wypiaskuje je na szybko i zaniose do malowania.
Ale faktycznie, moze byc tak ze go zloze i polece w trase 300 km nim od razu. To sie nazywa wiara we wlasne umiejetnosci O ile ten caly zjazd sie odbedzie, bo w temacie widze ze jest tak sobie. No coz, w najgorszym wypadku bede sie wylegiwal na tarasie w dzien i dlubal w malcu wieczorami na relaksie.
Te meble sa calkiem realnym pomyslem, mam juz w glowie nawet rame do kanapy z regulowanym oparciem
Przyszedl dzisiaj obrotomierz i niepozdzierana galka zmiany biegow. Cyferki na gorze sa nieco do poprawki, ale mysle ze cos wymysle na to z pomoca ojca kumpla, ktory robi gadgety reklamowe i poligrafie. |
Osa M52 1963
 |
|
|
|
 |
BHBASS
Alta Pete

|
Wysłany: 2016-03-31, 17:38
|
|
|
No i przyjechałem do Polski na kilkudniową sesję pitstopową
Dzisiaj byłem u blacharza żeby się umówić na wizję lokalną w moim garażu i dogadanie się z nim na robotę, jutro zapewne zacznę rozbiórkę. Jeszcze muszę pojechać po trochę części jednego dnia, więc harmonogram napięty.
Miłą niespodzianką jest kolor zakupionej miesiąc temu podsufitki:
Słomka mi pasowała w tym aucie do reszty jak pięść do nosa |
Osa M52 1963
 |
|
|
|
 |
BHBASS
Alta Pete

|
Wysłany: 2016-04-05, 19:32
|
|
|
No i pitstopowy urlop zakonczony. Usunalem wnetrze, pokazalo sie kilka dziur, a jakze
Potem wzialem sie za wyjecie silnika i skrzyni. W kilku miejscach natknalem sie na niezle popisy druciarstwa, co skutkowalo wydluzeniem czasu operacyjnego przy demontazu.
kanal super rzecz
...i rzutem na tasme w ostatni dzien wywiozlem go do warsztatu na wymiane zdaje sie nadkoli i przednich blotnikow, pasa przedniego, calej podlogi, i pewnie jeszcze paru fantow. Posmotrim, uwidim.
wstepnie umowilem sie na koniec maja, ciekawe jak mu pojdzie... |
Osa M52 1963
 |
|
|
|
 |
lukio

Wiek: 26 Dołączył: 16 Paź 2015 Posty: 621 Skąd: Smyków/TKN
|
|
|
|
 |