Pomarańczowy kompleks - 126p 1987r |
Autor |
Wiadomość |
Jareg
Admin Sherlock Holmes
Wiek: 27 Dołączył: 21 Lis 2013 Posty: 1165 Skąd: Kraków/Krzeszowice
|
Wysłany: 2021-09-09, 13:04
|
|
|
Niziur napisał/a: | A! Zamontowałem przednią tablicę rejestracyjną. Autko powinno pojawić się w ten weekend na wrześniówce rezerwy, oczywiście jeżeli się nie zepsuje po drodze. |
Lux, ciekawy jestem czy z tablicą będzie lepiej na żywo
Do zobaczenia! |
_________________ 126p ST '80
126 Bis '91
FSM Cinquecento '91
Škoda Forman LS '93
Škoda Fabia 1.4 16v '06
Peugeot 205 GRD '91
K U P I Ę B O S M A L A |
|
|
|
|
motonita
JAREG PIERDOL SIE
|
Wysłany: 2023-12-05, 16:26
|
|
|
i jak tam twój pomarańczowy parowóz się ma? |
_________________ jareg pierdol sie |
|
|
|
|
Niziur
|
Wysłany: 2024-01-02, 17:29
|
|
|
motonita napisał/a: | i jak tam twój pomarańczowy parowóz się ma? |
To zależy o co pytasz
Auto miało zostać uruchomione i przygotowane na sezon 2023, skończyło się na kilku drobnych zmianach i... wyciągnięciu silnika. Obecnie silnik rozłożony w drobny mak, czeka od maja, żeby coś z nim podziałać. Przy okazji skrzynia też wyleciała, żeby zrobić porządek z wyjącym przełożeniem głównym. |
_________________ --------------------------------
Pozdrawiam
Niziur |
|
|
|
|
Niziur
|
Wysłany: 2024-11-18, 16:39
|
|
|
Koniec tej bylejakości, trza odświeżyć temat.
We wnętrzu powiało świeżością. Wleciała nowa kierownica.
Z zewnątrz zmiany kosmetyczne, ale dużo wnoszące. Inne wloty powietrza w tylnych błotnikach, poprawne maluchowskie ramiona wycieraczek, zamontowane chlapacze oraz usunięta ramka tablicy rejestracyjnej z przodu.
Najwięcej podziało się pod maską. Skrzynia trafiła do Bezimiennego na drobny serwis. Silnik złożony od nowa. Delikatnie poprawiona seria. Tak, żeby pasowało do kierownicy. Zagościł wydech z nierdzewki 2-1 z miejscem pod sondę oraz aluminiowa miska oleju 3,5l. Swojego montażu na aucie doczekała się także "gitara", która czekała gotowa od... 2019 roku
To jak to zawsze bywa wszystko sie poprzeciągało i z sezonu 2024 zrobiło się 4 dni jazdy po okolicy jako docieranie xD Przy docieraniu straciły się biegi. Powrót do domu na 2 i 4 biegu. Winna okazała się pęknięta tulejka gumowa w koszu drążka zmiany biegów. Przy okazji szlajania się po okolicy i docierania udało się takie fotki ustrzelić
|
Pozdrawiam
Niziur |
|
|
|
|
Daniel22
Moderator
|
Wysłany: 2024-11-20, 20:57
|
|
|
Ja pierdzielę nowy post! :O
Ładnie, ale do huty to nim nie wjeżdżaj!
Może się też dowiem w końcu, gdzie można znaleźć te abarth miski olejowe, bo widzę u kolejnej osoby, a kolega się pytał Wiem, że mieści więcej oleju, dużo niżej siedzi jak fabryczna? |
_________________ |
|
|
|
|
ahaed
|
|
|
|
|
Niziur
|
Wysłany: 2024-11-25, 22:36
|
|
|
Daniel22 napisał/a: | Ja pierdzielę nowy post! :O |
No dawno żadnego postu nie było, bo też remont się chyba skończył
Zostały tylko 2-3 drażniące mnie rzeczy, tj. boczek drzwi kierowcy, podwinięta wykładzina po stronie pasażera i zbyt miękkie gąbki w fotelach na twardsze. Mechanicznie być może kiedyś wleci prawidłowy zewnętrzny filtr oleju. Tak, na chwilę obecną uważam to autko za całkiem kompletne.
Miskę sobie osobiście sprowadziłem z Włoch. Na priv podrzuciłem Ci linka co gdzie i jak. |
Pozdrawiam
Niziur |
|
|
|
|
Piter7391
|
Wysłany: 2024-11-27, 21:35
|
|
|
Łoł też jestem w szoku , w końcu śmiga
Pomarańcz to jednak zajebisty kolor |
|
|
|
|
Daniel22
Moderator
|
Wysłany: 2024-11-29, 14:23
|
|
|
Dzięki, podrzucę kumplowi, w końcu jakiś sklep co wysyła do PL. Oferta widzę dużo bardziej bogata, tylko ceny hardcorowe, no ale... |
_________________ |
|
|
|
|
|