Pióra do chromowanych wycieraczek ZEM |
Autor |
Wiadomość |
dardzin

|
Wysłany: 2017-09-17, 19:50 Pióra do chromowanych wycieraczek ZEM
|
|
|
Hej, mam pytanie odnośnie moich piór wycieraczek ZEM. Otóż potrzebuje nabyć nowe gumy wycieraczek. Szukałem w necie, ale znalazłem tylko całe pióra, owszem sprzedają nowe gumy na cm, ale z tego co się przyglądałem to te mają jakieś takie dziwne mocowania. Wiecie gdzie można takie nabyć ? Dzieki !
 |
_________________ Fiat 126p FL '90r. Wersja K |
|
|
|
 |
Kubica
ziomy rezerwy Carus kierownicy

Wiek: 29 Dołączył: 01 Wrz 2014 Posty: 551 Skąd: Puławy/Wrocław
|
Wysłany: 2017-09-17, 19:57
|
|
|
Jeśli system mocowania jest taki sam jak w piórach węgierskich, generalnie tych starszych, chromowanych to pierwsze lepsze, współczesne gumy nie podejdą raczej, chyba, że uda ci się zdobyć odpowiednie. Dostępne obecnie pióra są jednak całkiem inne. Ja, z racji posiadania FLa, po prostu olałem temat wymiany gum i kupiłem całe pióra czarne, ale pewnie da się to jakoś obejść jakby chwilę pomyśleć |
_________________ Nie musi być szybko, najważniejsze żeby było niewygodnie.
Był: Z(Ł)OMO `88
Jest:Waldemar Wielki `88, Skoda Favorit `91 Marmolada |
|
|
|
 |
Piter7391

|
Wysłany: 2017-09-17, 20:34
|
|
|
Da rade wymienic sama gume, ja ostatnio robilem to w chromowanych piorach z ST, w sklapie motoryzacyjnym kupilem sama gume za chyba 9zl, starczylo na dwa piora z kawalkiem, troche trzeba bylo sie z tym pomaczyc ale ok. 30 min to zajelo i jest ok. |
|
|
|
 |
Kubica
ziomy rezerwy Carus kierownicy

Wiek: 29 Dołączył: 01 Wrz 2014 Posty: 551 Skąd: Puławy/Wrocław
|
Wysłany: 2017-09-17, 20:37
|
|
|
A widzisz, ja dostałem jakieś wyprofilowane gumy z zarobionymi końcówkami pod nowszy typ piór toteż opinię oparłem na własnych doświadczeniach - nie szło założyć listewek wzmacniających za cholerę |
_________________ Nie musi być szybko, najważniejsze żeby było niewygodnie.
Był: Z(Ł)OMO `88
Jest:Waldemar Wielki `88, Skoda Favorit `91 Marmolada |
|
|
|
 |
dardzin

|
Wysłany: 2017-09-17, 21:33
|
|
|
Piter7391 napisał/a: | Da rade wymienic sama gume, ja ostatnio robilem to w chromowanych piorach z ST, w sklapie motoryzacyjnym kupilem sama gume za chyba 9zl, starczylo na dwa piora z kawalkiem, troche trzeba bylo sie z tym pomaczyc ale ok. 30 min to zajelo i jest ok. |
A pamiętasz może nazwę tej gumy? Ja patrzyłem uniwersalną to ni huhu nie pasuje... |
|
|
|
 |
grzesiol
126BIS

|
Wysłany: 2017-09-18, 09:55
|
|
|
Ja kupowałem same gumy w sklepie motochemia.pl z tym, że mają sklep stacjonarny w Krakowie. Firmy alca czy jakoś tak. Po przycięciu na odpowiednią długość pasowały do piór ZEM i M.Marelli, roboty max na 10min. |
|
|
|
 |
Piter7391

|
Wysłany: 2017-09-21, 16:56
|
|
|
dardzin napisał/a: | Piter7391 napisał/a: | Da rade wymienic sama gume, ja ostatnio robilem to w chromowanych piorach z ST, w sklapie motoryzacyjnym kupilem sama gume za chyba 9zl, starczylo na dwa piora z kawalkiem, troche trzeba bylo sie z tym pomaczyc ale ok. 30 min to zajelo i jest ok. |
A pamiętasz może nazwę tej gumy? Ja patrzyłem uniwersalną to ni huhu nie pasuje... |
Te gumki nie miały nazwy, w ogóle nie wiedziałem że można dostać coś takiego, zapytałem się, koleś powiedział że mają takie gumki, wyciągnął je z pod lady i skasował 9 zł |
|
|
|
 |
dardzin

|
Wysłany: 2017-09-22, 18:07
|
|
|
Ja dzisiaj zjechałem pół Warszawy w poszukiwaniu samych gum i nici... nigdzie nic takiego już nie sprowadzają, w końcu w pewnym sklepie Pan powiedział mi, żebym darował sobie jeżdżenie tylko zakupił normalne wycieraczki i przełożył gumy. Oczywiście nie miał 330mm więc kupiłem 350mm i musiałem ciachać. Dodatkowo umyłem ramiona + naniosłem pastę od chromu. Efekt poniżej (Do lepszego umycia muszę skołować jakąś szczotkę elektryczną, gdyż od tarcia szmatą już mnie ręka rozbolała )
 |
|
|
|
 |
Ishmael
|
Wysłany: 2023-02-25, 19:05
|
|
|
musisz kupić wysokiej jakości pióra wycieraczek. Zwykle jestem bardzo skrupulatny, jeśli chodzi o wybór wycieraczki. Kiedy koleżanka poradziła mi zamówić pióra wycieraczek w 2407.pl, bardzo się ucieszyłam. Teraz zawsze zamawiam tam części zamienne do mojego auta. |
|
|
|
|
 |
|