.::Rezerwa 126p::. Strona Główna .::Rezerwa 126p::.
BEZ KOMUNISTYCZNEJ ADMINISTRACJI

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumStrona główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Szybkościomierz przekłamuje
Autor Wiadomość
MariuszB 

Dołączył: 23 Paź 2018
Posty: 97
Skąd: Sieradz
Wysłany: 2020-10-20, 17:06   Szybkościomierz przekłamuje

Jak w temacie.Szybkościomierz zawyża o jakieś 15-20 km/h. Co może być powodem tego.
 
     
motonita 
Panie Kierowniku

Dołączył: 13 Paź 2014
Posty: 255
Skąd: Stalowa Wola
Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2020-10-20, 18:02   

a czy zmieniałeś skrzynie biegow albo slimaka?
 
 
     
MariuszB 

Dołączył: 23 Paź 2018
Posty: 97
Skąd: Sieradz
Wysłany: 2020-10-20, 18:57   

Maluszka mam dwa lata i nic przy skrzyni nie robilem
 
     
motonita 
Panie Kierowniku

Dołączył: 13 Paź 2014
Posty: 255
Skąd: Stalowa Wola
Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2020-10-20, 21:02   

i kiedy odkryłes przekłamywanie? i po czym wnosisz ze osatnio cus sie zmieniło?
 
 
     
tomek3815 


Wiek: 27
Dołączył: 03 Lip 2012
Posty: 438
Skąd: Kraków, Czułów
Wysłany: 2020-10-21, 21:38   

Kazdy licznik zawyża mniej lub więcej, zobacz sobie w innych autach, porównaj z gps ;)
 
     
prlautawarszawa 
prlautawarszawa


Dołączył: 22 Gru 2016
Posty: 15
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-10-27, 17:36   

U mnie po ostatniej trasie 1200 km, sprawdzałem kilka razy z GPS i przekłamanie plus ok. 10 km/h
_________________
Fiat 126- 1990, Fiat 125- 1987, Poldek Caro Plus- 1999, Syrena 105- 1980, Komar- 1973, Motorynka M1
 
     
motonita 
Panie Kierowniku

Dołączył: 13 Paź 2014
Posty: 255
Skąd: Stalowa Wola
Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2020-10-27, 21:39   

czyli tak ma byc
 
 
     
MariuszB 

Dołączył: 23 Paź 2018
Posty: 97
Skąd: Sieradz
Wysłany: 2020-12-06, 11:21   

Autko jeszcze nie robiło porządnej trasy. Właśnie kończę remont i wyjeżdżałem dosłownie na max 1 km aby sprawdzić różne rzeczy. Przekłamanie widziałem wcześniej ale dopiero teraz chciałbym się za to wziąć. Skrzynia była wyjmowana parę razy, wymiana łożysk jakieś bezinwazyjne sprawdzenia. Mam wrażenie że to było jeszcze przed kupnem. Jeśli coś poważniejszego to chyba wcale nie będę ruszał.
 
     
MariuszB 

Dołączył: 23 Paź 2018
Posty: 97
Skąd: Sieradz
Wysłany: 2021-04-18, 17:57   

Szybkościomierz przekłamuje tzn.zawyża o około 30km/h. Wskazówka w tym czasie delikatnie telepie się i słychać takie terkotanie . Mam obawy że może obracać się w oprawce szybkościomierza ale nie jestem pewien. Może ktoś podpowie.
 
     
michals 

Wiek: 43
Dołączył: 17 Lut 2015
Posty: 572
Skąd: Limanowa
Wysłany: 2021-04-20, 21:45   

To "telepanie" i skoki wskazówki powoduje przycinanie się linki w pancerzu. Należy odkręcić linkę przy liczniku, wyjąć przesmarować smarem grafitowym i powinno być OK.

Przekłamanie powyżej +10% należy traktować jako awarię do usunięcia.
 
     
MariuszB 

Dołączył: 23 Paź 2018
Posty: 97
Skąd: Sieradz
Wysłany: 2021-04-25, 17:10   

Dzięki. Spróbuję tak zrobić.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Rusztowania Szalunki
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 15