Rezerwa 126p - Forum miłośników Malucha Strona Główna Rezerwa 126p - Forum miłośników Malucha
BEZ KOMUNISTYCZNEJ ADMINISTRACJI

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumStrona główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Fiat 126 el, 1994r
Autor Wiadomość
MarcinBrz 

Dołączył: 10 Lut 2019
Posty: 12
Skąd: Krosno
Wysłany: 2019-03-04, 21:07   

W okolicy nie znalazłem chętnego, więc muszę wysłać. Na Allegro jest kilka ofert.
 
     
MarcinBrz 

Dołączył: 10 Lut 2019
Posty: 12
Skąd: Krosno
Wysłany: 2019-03-14, 10:22   

Zwrotnice wróciły z regeneracji, w międzyczasie zmieniłem olej, wyczyściłem filtr. Wymieniłem też końcówki drążków tych od zwrotnicy, jeden drążek, odboje resora, amorki. Miałem już wszystko składać, ale pooglądałem resor, stwierdziłem, że jego czas się zbliża, więc dziś po robocie go zdjąłem, zamówiłem nowy i tym sposobem "maluszek" dalej stoi :mrgreen:
Dobra wiadomość jest taka, że po zdarciu do farby okolic mocowania wahaczy znalazłem tylko powierzchowną rdzę, którą zabezpieczyłem APP R-stop, na to podkład i baranek.
Moja amatorska ingerencja blacharska ograniczyła się tylko do pospawania mocowania odboju resoru ;)
"Migomat" z Lidla wreszcie się przydał :D
 
     
Homer6000 

Dołączył: 05 Paź 2016
Posty: 31
Skąd: Bytom
Wysłany: 2019-03-14, 14:37   

I jak sie spawa tym migomatem?
Mówisz o tym z drutem osłonowym?

Też go kupiłem, ale nie mam kiedy sie pobawic ;) :D :D
 
     
MarcinBrz 

Dołączył: 10 Lut 2019
Posty: 12
Skąd: Krosno
Wysłany: 2019-03-14, 23:25   

Ciężko mnie uznać za autorytet, bo spawacz ze mnie marny ;) Udało mi się pospawać dość cienką blachę, czyli można uznać to za sukces. Jedynie nie szlifowałem spawów i brzydko wyglądają, ale nie miałem dojścia.
Blacha 1-ka wymagała ustawienia maksymalnego prądu, żeby to jakoś przyzwoicie szło.
Ale generalnie jak za te pieniądze nie mogę narzekać. Zrobił robotę. Zdjęcia spawów nie pokażę, bo już to zapaćkałem konserwacją, ale szykuje mi się mała modernizacja bramy, to postaram się pstryknąć fotkę spoin ;)
 
     
Homer6000 

Dołączył: 05 Paź 2016
Posty: 31
Skąd: Bytom
Wysłany: 2019-03-15, 11:13   

a mowiąc w miare cienką blache co masz na mysli? jakis element koroserii? Jakim prądem wtedy jedziesz?
 
     
MarcinBrz 

Dołączył: 10 Lut 2019
Posty: 12
Skąd: Krosno
Wysłany: 2019-03-15, 11:38   

Tak jak pisałem - spawałem nim pierwszy raz, akurat trafiło na łatkę mocowania odboju resora. Na oko tam była blacha coś koło 1 mm i taką łatę zrobiłem. Spawałem to maksymalnym prądem, czyli jeden przełącznik na MAX, drugi na 2 bo na "przedostatniej pozycji" (Max i 1) jakoś tak smarkało.
Karoserii czy jakichś grubszych prac się nie podejmę - brak umiejętności, a na swoim autku nie chcę się uczyć ;)
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Rusztowania Szalunki
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 14