Rezerwa 126p - Forum miłośników Malucha Strona Główna Rezerwa 126p - Forum miłośników Malucha
BEZ KOMUNISTYCZNEJ ADMINISTRACJI

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumStrona główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Wskaznik Temp. Oleju + Cisnienie Oleju
Autor Wiadomość
mr_spitfire85 


Wiek: 32
Dołączył: 09 Maj 2015
Posty: 14
Skąd: Bendorf
Wysłany: 2015-08-17, 10:53   Wskaznik Temp. Oleju + Cisnienie Oleju

Jakies pomysly jak i dzie to zamontowac ? Wskazniki jeszcze mam i na bloku silnika jakis zaklejony koreczek tez jest ...

Ktos cos takiego juz probowal?
_________________

 
     
Depsu95 
nowy :D


Wiek: 22
Dołączył: 07 Gru 2014
Posty: 528
Skąd: Piotrków Tryb
Wysłany: 2015-08-17, 11:06   

ja wywierciłbym otwory w misce, przyspawał nakrętki i można wkręcać czujniki, tylko nie wiem jak z ciśnieniem czy w misce też jest duże ciśnienie xD
ewentualnie czujnik temp możesz dać zamiast korka spustowego jeśli rozmiar pasuje, ostatnio sporo przeglądałem zegarów auto gauge vdoo look i tam dają czujniki itp a do tego fajnie wyglądają ;)
_________________
Maluch :
http://rezerwa126p.pl/for...p=416866#416866

Mazda :
http://rezerwa126p.pl/for...p=421680#421680

Mercedes :
http://rezerwa126p.pl/for...der=asc&start=0

 
 
     
ignac2004 
Moderator
warsztatowy


Wiek: 29
Dołączył: 06 Kwi 2012
Posty: 2982
Skąd: Tychy
Wysłany: 2015-08-17, 11:42   

Jak w misce oleju może panować duże ciśnienie?
To tylko zbiornik do ktorego spływa i pobierany jest olej. Jak najbardziej możesz wywiercić otwór w misce na czujnik, wspawać nakrętkę żeby móc wkręcić w niego czujnik. Zwróć uwagę na poziom oleju w misce, żeby czujnik "był utopiony" w oleju.
_________________
Facebook.com/ignacsworkshop



126p 600 '76 vel. Beż
WSS Polsport GK-110 '80 - przyczepka namiotowa
125p 1.5C '83 vel. Marian
126p 650 '88 vel. ZOMO
Niewiadów N126-E '89 vel. Kawalerka
126p 650 '90 vel. Mydelniczka2
Nuova Bravo 1.9JTD 2007 vel.Bravo JA >180km+ :twisted:
 
 
     
Grzes 


Wiek: 27
Dołączył: 11 Lis 2013
Posty: 1134
Skąd: Cieszyn
Wysłany: 2015-08-17, 12:22   

Czujnik ciśnienia oleju zakładasz w miejsce oryginalnego czujnika ciśnienia oleju(tokarz ci dorobi przejściówkę). Temperaturę możesz dać do miski olejowej, ale jak zastosujesz trójnik w miejscu ciśnienia oleju to możesz go też tam dać. Najważniejsze to żeby czujniki były zgrane z wskaźnikiem.
 
     
mr_spitfire85 


Wiek: 32
Dołączył: 09 Maj 2015
Posty: 14
Skąd: Bendorf
Wysłany: 2015-08-17, 20:56   

Aaaa z tym trojnikiem juz cos takiego mi sie widzialo.... tylko co zrobic wtedy z kontrolka na zegarach?
_________________

 
     
ramzes92 

Dołączył: 17 Cze 2014
Posty: 259
Skąd: Lubliniec
Wysłany: 2015-08-17, 21:03   

trójnik w miejsce którejkolwiek zaślepki na magistrali olejowej i po robocie, rano wrzuce foto jak to mam u siebie (FL, ale w bisie się da ten sam manewr zrobić)
_________________
 
 
     
Budzik 
ziomy rezerwy
MENAGO


Wiek: 27
Dołączył: 18 Sty 2010
Posty: 1850
Skąd: Gdynia
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2015-08-17, 21:20   

Dokladnie, tylko na magistralii olejowej. W misce jest mniejsza temp.
_________________
Fiat Picun Rally Team - KLIKAĆ !!!
 
     
Krzysztof0430 


Wiek: 22
Dołączył: 10 Paź 2010
Posty: 1490
Skąd: Mizerów [SPS]
Wysłany: 2015-08-17, 21:21   

ramzes92, w BISie nie da się z trójnikiem wpiąć w miejsce którejkolwiek zaślepki bo po prostu nie ma miejsca. Pozostaje tylko wstawienie trójnika przy czujniku ciśnienia oleju.
_________________
 
 
     
ramzes92 

Dołączył: 17 Cze 2014
Posty: 259
Skąd: Lubliniec
Wysłany: 2015-08-18, 08:05   

Krzysztof0430, śruba drożna, zakucie oczkowe, kawałek węża i trójnik :) wg mnie żodyn problym
_________________
 
 
     
Krzysztof0430 


Wiek: 22
Dołączył: 10 Paź 2010
Posty: 1490
Skąd: Mizerów [SPS]
Wysłany: 2015-08-18, 10:17   

Tylko że przy pozostałych zaślepkach masz tuż pod nimi wydech. :P
_________________
 
 
     
mr_spitfire85 


Wiek: 32
Dołączył: 09 Maj 2015
Posty: 14
Skąd: Bendorf
Wysłany: 2015-08-18, 11:16   

Gadlem dzis z Kumplem ... pokazal mi pewien trick :D

Firma VDO oferuje jeden czujnik w ktorym znajduje sie czujnik temp. + czujnik Cisnienia oraz wyjscie na lampke ostrzegawcza .... bedzie chyba najladniejsze rozwiazanie :)
_________________

 
     
Grzes 


Wiek: 27
Dołączył: 11 Lis 2013
Posty: 1134
Skąd: Cieszyn
Wysłany: 2015-08-18, 18:36   

Możesz napisać coś więcej o tym czujniku? Bo mam w swoim zegary vdo z audicy to może by mi spasowało(obecnie mam czujnik ciśnienia oleju na bloku i czujnik temperatury w misce olejowej)
 
     
ramzes92 

Dołączył: 17 Cze 2014
Posty: 259
Skąd: Lubliniec
Wysłany: 2015-08-18, 21:00   

ku**a zapomniałem zrobić fotki :facepalm:

ja mam wszystko w magistrali :)
 
 
     
mr_spitfire85 


Wiek: 32
Dołączył: 09 Maj 2015
Posty: 14
Skąd: Bendorf
Wysłany: 2015-08-19, 16:10   

Jak tylko kumpel bedzie mial chwile czasu to ma mi wskazac ... tylko z tego co mowil to nie jest za tanie .... cos ok 80 Euro
_________________

 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Rusztowania Szalunki
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 15