| |
.::Rezerwa 126p::. BEZ KOMUNISTYCZNEJ ADMINISTRACJI |
 |
Nasze byłe fiaty - Rosso Fiam entera
enter - 2013-04-21, 20:59 Temat postu: Rosso Fiam entera Wreszcie się doczekałem swojego pierwszego samochodu.
Malucha wypatrzyłem w Czwartek na tablicy, jeszcze tego samego dnia napisałem do właściciela, w piątek po szkole z tatą pojechaliśmy go obejrzeć, zostawiliśmy zaliczkę. A w sobotę po południu wybraliśmy się całą familią po odbiór. Spisaliśmy umowę, dostałem od właściciela jeszcze kilka części i ruszyliśmy w drogę.
Droga była dość nerwowa, Maluch palił tylko na jeden gar. A do tego jeszcze zgubiliśmy drogę do domu
Po bardzo wyczerpującej podróży (dla mojego taty), kiedy to już postawiliśmy go u mojej Babci na podwórku. Zabraliśmy się za przeczyszczenie świec, po tym zabiegu maluch palił już normalnie.
Potem zabrałem się za zabiegi "upiększające" odkurzanie i mycie. Po wyciągnięciu Foteli moim oczom ukazał się taki widok

I wreszcie fotki:

Auto to ma mi służyć do poduczenia się mechaniki (u nas w szkole niestety nie idzie się niczego nauczyć), dobrze że mam dobrego nauczyciela
Z Planów na najbliższy czas:
Ogarnąć mechanikę
Zrobić przegląd, opłacić
Adi. - 2013-04-21, 21:04
Super maluszek. Pokaż więcej zdjęć wnętrza.
tomek3815 - 2013-04-21, 21:04
Jak z blachą? Jaki przebieg? Kolor taki sam jak mój; 854
enter - 2013-04-21, 21:20
| adi_98 napisał/a: | | Super maluszek. Pokaż więcej zdjęć wnętrza. |
Niestety nie mam dobrych zdjęć wnętrza tylko jedno :
Ale będę pamiętał i za tydzień porobię zdjęcia
| tomek3815 napisał/a: | Jak z blachą? Jaki przebieg? Kolor taki sam jak mój; 854 |
Blacha jest w stanie dobrym . Podłoga 2 dziurki , Progi czyste , podszybie przód tył po jednym "purchlu" . Najgorzej z Błotnikiem lewym przód ponieważ jest przytarty , i lewym narożnikiem .
Przebieg 111.5 tys.
zylka97 - 2013-04-21, 21:43
kolega z okolic Radomia ? Ile Takie cacuszko Cie kosztowało ?
Tomash85 - 2013-04-21, 21:46
Czy ja ślepy czy co?! Bo ja widzę pod siedzeniami zieloną "skórę"
enter - 2013-04-21, 21:56
| zylka97 napisał/a: | | kolega z okolic Radomia ? Ile Takie cacuszko Cie kosztowało ? |
Z Radomia , równe 570 zł
| Tomash85 napisał/a: | Czy ja ślepy czy co?! Bo ja widzę pod siedzeniami zieloną "skórę" |
Dobrze widzisz .
enter - 2013-04-22, 19:54
Jeszcze jeden z film z których nagrałem
http://www.youtube.com/watch?v=CdsaqeOS9Zc
ptaku - 2013-04-22, 22:54
cena zajebista jaki to rok?
enter - 2013-04-23, 06:27
| ptaku napisał/a: | cena zajebista jaki to rok? |
Też cholernie jestem zadowolony z tej ceny
Rok 93
PanRdza - 2013-05-05, 22:52
Kupiłeś go z okolic Wierzbicy? Chyba byłem jednym z jego posiadaczy.
enter - 2013-05-06, 09:05
| PanRdza napisał/a: | | Kupiłeś go z okolic Wierzbicy? Chyba byłem jednym z jego posiadaczy. |
Tak , dokładnie z Józefowa
PanRdza - 2013-05-06, 15:07
Jestem na 100% pewien ze to mój były malczan. Mam do niego wielki sentyment.
Dogadalibysmy się co do sprzedaży?
enter - 2013-05-06, 17:48
| PanRdza napisał/a: | Jestem na 100% pewien ze to mój były malczan. Mam do niego wielki sentyment.
Dogadalibysmy się co do sprzedaży? |
Można wiedzieć w jakim czasie byłeś jego właścicielem ?
PanRdza - 2013-05-06, 20:29
To było parę lat temu. Dokładne daty ci nie powiem, ale to było jakieś 7/8 lat temu. Chciałem go odkupić od gościa któremu mój ojciec go sprzedał, ale jak się udało mi z nim skontaktować to powiedział że go właśnie gdzieś w okolice Wierzbicy sprzedał. Miałem go tylko przez rok, ale to na nim nauczyłem się jazdy samochodem i zyskalem zapał do motoryzacji.
Pozdrawiam i myślę że się dogadamy
enter - 2013-05-06, 21:09
Dymur mode ON
Nie wiem czy jesteś w stanie zaofferować mi kwotę która by mnie zadowoliła
Dymur mode OFF
PanRdza - 2013-05-07, 11:02
Rozmawiałem z Ojcem, okazało się że twój jest 2 lara młodszy. No cóż.
enter - 2013-05-07, 11:36
| PanRdza napisał/a: | | Rozmawiałem z Ojcem, okazało się że twój jest 2 lara młodszy. No cóż. |
Nie obraź się ale jesteś nie poważny , masz "wielki sentyment" do samochodu a nawet nie wiesz z którego był rocznika ?
Bonus - 2013-05-07, 12:27
Każdy się może pomylić więc już nie sapaj.
enter - 2013-05-08, 21:57
Nowe fotki mojego maluszka :
mily24 - 2013-05-12, 14:26
jak za ten hajs to cakiem niezły jest plany jakieś większe masz co do niego? alufelga i gleba zrobiłaby mu dobrze
enter - 2013-05-12, 15:38
| mily24 napisał/a: | jak za ten hajs to cakiem niezły jest plany jakieś większe masz co do niego? alufelga i gleba zrobiłaby mu dobrze |
Gleba delikatna będzie , alu będzie jak znajdę coś dobrego za rozsądne pieniądze
Na razie szukam kołpaków Bisowskich
Będą jeszcze uchylne szyby tył jak znajdę
enter - 2013-05-19, 21:22
W sobotę został zrobiony przegląd więc maluchem można już legalnie śmigać
Sam maluch przed przeglądem umyślił sobie nie palić i tak też zrobił (przyczyną okazała się pompa paliwa która została zapchana przez syf)
Gdy już zakaszlał postanowiłem wyjechać Vectra która zastawiła mój bolid .
Skończyło się to tak że nie zauważyłem wujka który wyjeżdżał maluchem i zatrzymałem się na lewej lampie wyżej wymienionego Fiata
Na szczęście znalazł się klosz od FLa który zastąpił ten stłuczony
Po samym przeglądzie zabrałem się za zamontowanie kilku gratów .
Po tej czynności stwierdziłem że mam jeszcze dość dużo czasu do zachodu słońca , więc postanowiłem wyprać wykładzinę .
Przy okazji rzuciłem okiem na podłogę taki oto widok :
Z lewej strony znalazłem tylko jedną dziurkę .
Po złożeniu wszystkiego do kupy trzeba było zrobić jakieś fotki
Na koniec dnia jeszcze zepsuła się skrzynia ...
Michu - 2013-05-19, 21:36
enter, skoro jeszcze masz bitgum a masz już dziury, skuj bitgum - tylko uzbrój się w.. cierpliwość i nie załam się po skuciu
tuner564 - 2013-05-19, 22:33
| Michu napisał/a: | enter, skoro jeszcze masz bitgum a masz już dziury, skuj bitgum - tylko uzbrój się w.. cierpliwość i nie załam się po skuciu |
O to to
Michu - 2013-05-19, 22:40
Jak skujesz to daj znać.
enter - 2013-05-20, 10:00
Michu, Za słabe nerwy chyba mam
tuner564 - 2013-05-20, 10:30
Nie pierdziel tylko skuwaj, żeby nie było zaskoczenia jak fotel wpadnie, bo po tych fotkach widać, że tam będzie troszkę sito. Mimo to trzeba być dobrej myśli. Dziwię Ci się, że po tym co zobaczyłeś nie ruszyłeś tego dalej tylko poskładałeś, mi by chyba nie dało. Powodzenia .
enter - 2013-05-20, 18:29
| tuner564 napisał/a: | Nie pierdziel tylko skuwaj, żeby nie było zaskoczenia jak fotel wpadnie, bo po tych fotkach widać, że tam będzie troszkę sito. Mimo to trzeba być dobrej myśli. Dziwię Ci się, że po tym co zobaczyłeś nie ruszyłeś tego dalej tylko poskładałeś, mi by chyba nie dało. Powodzenia . |
Nie ruszałem tego dalej ponieważ nie chcę by to dalej rdzewiało . Nie wiem czym to zabezpieczyć itd.
Ponieważ ogólnie mało się znam jeśli chodzi o blacharkę . A osoba której ufam i z którą po części dziele się kosztami jeśli chodzi o to Auto , stwierdziła że wystarczy zrobić wstawki z blachy (wiem że to druciarstwo , ale ja sam nie zarabiam i nie chcę narażać domowego budżety żeby zrobić podłogę . W tej chwili chciałbym to zrobić tak żeby maluch jeździł cieszył a jak ja już zacznę zarabiać to zafunduję mu całą blacharkę tak jakbym chciał)
mily24 - 2013-05-20, 19:07
| enter napisał/a: | | Nie wiem czym to zabezpieczyć itd. |
pianką montażową
| enter napisał/a: | | a jak ja już zacznę zarabiać to zafunduję mu całą blacharkę tak jakbym chciał) |
ja mam 16 lat i wyrabiam na poloneza, bierz sie do roboty i rób go, bo gadaniem nic nie zdziałasz
enter - 2013-05-20, 19:16
| mily24 napisał/a: | | enter napisał/a: | | Nie wiem czym to zabezpieczyć itd. |
pianką montażową
| enter napisał/a: | | a jak ja już zacznę zarabiać to zafunduję mu całą blacharkę tak jakbym chciał) |
ja mam 16 lat i wyrabiam na poloneza, bierz sie do roboty i rób go, bo gadaniem nic nie zdziałasz |
Nie jest takie łatwe bo jestem osobą cholernie leniwą , bo chodziłem do pracy ostatnie pół roku ale opuściłem się przez to w nauce
Budzik - 2013-05-20, 19:31
Przecież tam już jest pianka w podłodze o ile dobrze widze
enter - 2013-05-20, 19:52
| Budzik napisał/a: | Przecież tam już jest pianka w podłodze o ile dobrze widze |
Zostało wujkowi trochę po wstawianiu drzwi do domu to napchaliśmy w podłogę i przy okazji w progi i słupki .
mily24 - 2013-05-20, 20:15
| enter napisał/a: | Budzik napisał/a:
Przecież tam już jest pianka w podłodze o ile dobrze widze
Zostało wujkowi trochę po wstawianiu drzwi do domu to napchaliśmy w podłogę i przy okazji w progi i słupki . |
Mateusz23maw - 2013-05-20, 20:20
Amfibie chcieliście zrobić na bazie malucha?
enter - 2013-05-20, 20:23
| Mateusz23maw napisał/a: | Amfibie chcieliście zrobić na bazie malucha? |
Nie no jak przecież podłoga sito to by się lało do środka
Pianka została upchana w celu wygłuszenia
Mateusz23maw - 2013-05-20, 20:24
Bez urazy ale to był durny pomysł
enter - 2013-05-20, 20:39
Oczywiście żartowałem z tą pianką . (a Ciebie Moderatorze proszę o rozgrzeszenie i naznaczenie mi pokuty)
Orientuje się ktoś może jakie są koszty wstawienia całej podłogi + 2 progów wewnętrznych ?
Tasok - 2013-05-20, 20:47
Od 600 do 1300zł. Zależy czy już z malowaniem itd.
enter - 2013-05-20, 20:53
| tasok napisał/a: | | Od 600 do 1300zł. Zależy czy już z malowaniem itd. |
Dzięki za informację
Postaram się zorientować wyciągnąć pieniążki z komunii i zrobić w maluchu wszystko tak żeby było cacy
Przy okazji znalazłem na alledrogo element na którym mi bardzo zależało .
enter - 2013-06-02, 21:15
enter - 2013-06-16, 21:16
Panowie poznajcie
To oto Zomo :
Zomo jest ostatnim maluchem mojego taty , przestał 7 lat w garażu a 2 lata temu wylądował pod wiatą .
Został on dawcą części do "Czerwonej Larwy" , np. Lewej ramki i klosza
Zomo poratowało też czerwonego lewarkiem zmiany biegów (lewy Czerwony , prawy Zomo)
Po tym zabiegu można się śmiało powiedzieć że larwa jeździ do przodu a nawet do tyłu
Ach ten seksowny profil i to piękne wgniecenie na błotniku ,
wywaliłem też Ramki reflektorów i powiem że nawet mi się podoba
Żarówki z jeden parafii i pi razy drzwi ustawiony kierunek świecenia
DAT ASS !
Tragiczna jest ta klapa nie dość że zardzewiała to jeszcze oznaczenia nie w tym miejscu co powinny być
i na gratisie to obrzydliwe chlapacze z eleganta
Następna podłoga !!!
enter - 2013-10-20, 20:38
Ponieważ dziś mineło dokładnie pół roku od kiedy ten pojazd posiadam , może wypadało by trochę odświeżyć .
Nic szczególnego się nie wydarzyło chociaż były plany żeby wakacje poświęcić czerwonemu , W całe wakacje miałem z nim styczność tylko 3 razy ...
i udało się wymienić alternator .
W tzw między czasie powoli gromadzę graty .
Wpadły felgi z CCS (do których potrzeba mi opon na przód)
Licznik z CCS(który jest już dopasowany do obudowy , pozostało przerobić i wymienić linkę na tę z eleganta)
I w tej chwili czekam na paczkę drobniejszych części (Poduszki pod skrzynie , lizak , linkę ssania , uszczelki pod pokrywę zaworów , bębenki i takie tam)
Na tygodniu najprawdopodobniej odbiorę też prawy klosz bambino
A dziś został wyregulowany gaźnik , ustawiony zapłon , naprawione oświetlenie
I tak sobie stoi :
gelo - 2014-03-05, 20:35
Bardzo fajny maluch.
Moja babcia miała identycznego jakieś 10lat temu, sprzedaliśmy go za 250zł Piękne czasy
Musimy zrobić jakiś mały zlocik w Radomiu, jak się ociepli
enter - 2014-03-05, 21:05
gelo, A dziękuje za miłe słowo
Jest jakiś cień szansy nawet że to ten sam . Poprzedni właściciel miał go chyba od 2004 roku .
A co do tematu to trochę zarósł ale na razie nie odświeżam bo praktycznie nic się nie dzieje . Czerwony stoi tak jak stał a lista rzeczy do zrobienia ciągle się powiększa .
Wpadło kilka fajnych pierdółek ale raczej czas zacząć ogarniać i zacząć coś dłubać .
Ja sam zobowiązuję się w tą sobotę usiąść i przejrzeć co jest do zrobienia, na pewno trzeba przejrzeć elektrykę bo alternator nie nadąża z ładowaniem. Jak już chyba wspominałem to przeszkadza mi odległość i brak czasu żeby się w miejsce jego pobytu przejechać a nawet jeżeli już czasem się trafi to nie zawsze jest gdzie się z zabawkami rozłożyć i pobawić
W najbliższym czasie planuje się zapisać na kurs na prawo jazdy co by na wakacje móc trochę pojeździć i coś "przyspocić"
Ciągle muszę się zabrać za znalezienie jakiś oponek na przód i przejrzeć co z tym licznikiem CCS ...
Wrzucam jeszcze jakieś tam foteczki :
I taki filmik co to sobie zmontowałem :
http://youtu.be/1WHi1IN5lco
Jareg - 2014-03-05, 21:09
Filmik zablokowany w moim kraju na mocy praw autorskich
Adi. - 2014-03-05, 21:30
W moim kraju działa
enter - 2014-04-13, 21:20
Ciągle nie dużo się dzieję ale wreszcie założyłem opony na przód więc nie straszy już różnymi kołami na przodzie i tyle . Zrobiłem nim ostatnio około 150km i spaliłem przy tym +/- 13l benzyny . Silnik dość słabo się zbiera i 90 to maks co można z niego wycisnąć
Ładnie błyszczy i dziouchy się oglądają
Pare strzałów z przejazdów przez wioskę

I dzisiejsze po wypucowaniu i z alusami

KamaN - 2014-04-13, 21:38
Poza lepami na klapie i błotnikiem jest piękny
Michu - 2014-04-13, 21:47
Lepy out, i tyćkę niżej do tych alusków i będzie bardzo bardzo fajnie
Adi. - 2014-04-13, 21:47
Pięknie wyglądają te alusy na nim
ATi - 2014-04-13, 22:17
O kurde, nie wiedziałem że te felgi tak fajnie wyglądają na maluchu. Mam okazję kupić takie za dwie stówki i chyba się skuszę, na zimówki w sam raz.
Wywalić naklejki, lekko przybliżyć do ziemi i będzie bardzo fajny czerwony FL.
enter - 2014-04-13, 22:25
Dzięki Panowie za miłe słowa .
Naklejki wylecą bo mi też się nie podobają ale dwie zasłaniają dziury po znaczkach na które ktoś specjalnie wiercił dziury w miejscach nieprzewidzianych .
Czy do ziemi się przybliży nie mam pojęcia gdyż przy tych oponach przy skręcie obciera strasznie a po dziurach to tylko słychać jak obija się o nadkole . Będę starał się kombinować . Błotnik poprawię przy blacharce . Która niestety tu musi się odbyć
Tasok - 2014-04-13, 22:44
Spalanie masz spore.
enter - 2014-04-22, 11:01
Tasok, Niestety, będzie trzeba coś na to poradzić.
A korzystając z tego że i tak odświeżam Chciałbym powiedzieć że minął już rok od kiedy go mam.
Wczoraj postanowiłem wybrać się w miejsce gdzie robiłem pierwsze fotki i zrobić coś ala małe porównanie

I jak widać oprócz tego że dołożyli jeden znak, niewiele się zmieniło.
Jeszcze rzut oka na boczek

Oraz "hipsterskie" ujęcie
efelek - 2014-04-22, 11:59
Ładny,ładny dodać jeszcze czrwono-czarne grocki do tego lekka gleba i naklejki z klapy out i będzie pięknie
enter - 2014-04-29, 22:35
W niedziele Maluch wziął udział w I Rajdzie Radomskich Klasyków, była to jego pierwsza impreza. Rajd był bardzo świetnie zorganizowany i naprawdę przyjemnością było dla nas wziąć w nim udział Nie zawiódł nas w trasie, oprócz tego że ze 4 razy musieliśmy go palić z pychu.

Razem wystartowało 57 załóg w tym 8 Maluchów

Po przejechaniu trasy rajdu, dochodzimy z ojcem do wniosku że należy zmienić resor gdyż najprawdopodobniej ten jest pęknięty.
A przy okazji wpadł dziś w moje ręce (po chyba dość okazyjnej cenie) nowy komplet wypoczynkowy do pokoju.
I to chyba na tyle
krosek97 - 2014-04-29, 22:44
taki zwykły fl ale ma coś w sobie
Piotrek Oława - 2014-04-30, 10:56
enter, masz jeden taki boczek czy dwa? Bo ja pilnie potrzebuję właśnie prawego. Jak chcesz to mogę Ci trzeci taki fotel dołożyć do kompletu,więcej osób w salonie będzie mogło usiąść .
Krosek bo czerwone są najlepsze....
enter - 2014-04-30, 15:24
Mam obydwa, ale na razie nie przewiduję żeby ich się pozbyć.
W tej chwili już schną a wieczorem idą na małe szycie
krystian750 - 2014-05-03, 11:59
Mam takie same IG:)
enter - 2014-05-04, 21:28
krystian750, I słusznie, są zajebiście wygodne i jeździ się w nich lepiej niż w lotnikach
Została naszyta łatka, żeby ta dziura tak nie straszyła i to wszystko zostało upchnięte do malca
Przy okazji opłukałem go za 2zł na myjni bezdotykowej i udałem się na spot.
enter - 2014-08-09, 19:27
Odświeżę bo troszki zarosło. Maluszek w przeciągu tygodnia zrobił prawie bez awaryjnie ok 300km.
Niedawno został wymieniony mechanizm lewarka bo stary się sypnął, przy okazji wpadł mieszek i gałka z FLa.
W moim pokoju już zaczyna być lekko ciasno bo gdzie by nie spojrzeć to jakaś wykładzina, felgi czy boczki
Przy sobocie pstryknąłem parę fotek to wrzucam

Jareg - 2014-08-09, 20:34
Jak nie lubię tych felg strasznie, tak na nim wyglądają naprawdę spoko
Będziesz zakładał szeroką?
Michu - 2014-08-09, 20:40
Aluski świetne! Na maluszku wyglądają naprawdę dobrze Jakbyś delikatnie go do ziemi zbliżył - byłoby perfekcyjnie
Adi. - 2014-08-09, 20:44
Jest naprawdę dobrze. | Michu napisał/a: | Jakbyś delikatnie go do ziemi zbliżył - byłoby perfekcyjnie |
Szczególnie przód, bo tak jakoś sterczy
enter - 2014-08-09, 20:44
Musi zejść niżej to jest pewne, tylko ciężko mi się za to zabrać
Jareg, W pierwszej wersji oryginalna felga z przodu, 5.5 z tyłu. Ale to nie prędko muszę pomalować te felgi znaleźć jakieś oponki i myślę że nie będzie tragedii
Adi. - 2014-08-09, 21:04
Na ile planujesz klepać resor?
danielewicz - 2014-08-09, 21:18
Fajnie wygląda!
enter - 2014-08-10, 11:00
adi_98, Ciężko mi to stwierdzić, chciałbym pozbyć się pozytywu z tyłu i z przodu zejść jakieś 3-5cm niżej.
Ogólnie jestem bardzo mile zaskoczony bo jest to tylko zwykły FL z tysiącem wad na lakierze i tysiącem mankamentów blacharskich, ale z daleka i na zdjęciach prezentuje się dość dobrze i ludzie się oglądają a nawet kilka osób mnie zaczepiło i pochwaliło za ładnie utrzymany egzemplarz
Delmut - 2014-08-10, 12:58
| enter napisał/a: |  |
Czy ten Elegant nie jest przypadkiem własnością pewnej bardzo ładnej dziewczyny??
enter - 2014-08-19, 22:49
Delmut, Tak
http://olx.pl/oferta/fiat-126p-CID5-ID6NGnd.html
Powoli w giełdzie zaczną pojawiać się graty których nie zdążyłem zamontować
tokiroki - 2014-08-19, 23:33
Cóż to za zwrot akcji?
Kamil252 - 2014-08-19, 23:47
z tą podłoga ? 2600 ?
gelo - 2014-08-20, 21:22
Co się stało że sprzedajesz ? Szykujesz coś lepszego ?
dynz22 - 2014-08-20, 22:01
Sprzedaje bo to tylko maluch. Za tą cenę i tak nikt tego nie kupi chyba że jakiś napalony szczyl.
enter - 2014-08-20, 22:05
Wystawiłem go dopiero pierwszy raz, chcę zobaczyć jak się to ma i czy jest w ogóle ktoś zainteresowany. Cenę też celowo zawyżyłem
dynz22, Półtora roku temu kupił go napalony szczyl i naprawdę do teraz sprawia mi on wiele radości
enter - 2014-12-29, 12:04
Jak już wiadomo chciałem kiedyś opchnąć to auto za gigantyczną sumę. Wydarzyło się jednak od tamtego czasu jednak kilka rzeczy, mianowicie:
-Urwałem całe mocowanie amortyzatora do budy
-Zakupiłem dupowóz(jednocześnie zobowiązałem się do sprzedaży malca)
-Wspawany został kielich
-Zacząłem wyprzedawać graty z niego i te które leżały w domciu
Miała być jeszcze spawana podłoga ale stoi tak już chyba ze 3 miesiąc i nic się przy nim nie dzieje. Potrzeba kawałka garażu i trochę czasu ojca i najgorzej kogoś kto mi to pospawa. Jak już to się wydarzy to zamierzam to jeszcze zabezpieczyć, pojeździć i dopiero wtedy sprzedać.
Opony zimowe już leżą i czekają na koła które zostały pomalowane w tak beznadziejny sposób że nie zamierzam się tym chwalić. Pójdzie na to tylko kołpak we wzorze BIS i może nie będzie tak źle
Także tego ...
Ostatnio kolega zakupił też eleganta którego opisał na forum, ale stracił zapał i z forum nie korzysta. Podciągam zatem tego strupa 95 pod swój temat bo istnieje taka możliwość że będzie kiedyś mój
Żeby się bardzo nie rozpisywać to tylko fotki z pracy nad nim
Mycie żeby nie zrobić syfu w garażu:

I w skrócie około 20 roboczogodzin:

Generalnie to tak:
-Wyczyszczony gaźnik
-Zmieniony docisk sprzęgła
-Zmieniona uszczelka pod głowicą
-Wymienione szczotki w rozruszniku
-Przetarta lekko komora
Nie obyło się owszem bez urwanej szpilki w głowicy ale to szczegół
Jeszcze tylko parę poprawek i będzie ok
enter - 2015-05-03, 20:43
2 lata pykneły prawie nic się nie zmienia. Zaczął jeździć chociaż nie jest jeszcze wyspawany ale co tam Na pocieszenie po sportingach wpadły Borbety

Rocky - 2015-05-04, 10:18
I na Borbetach świetnie leży
arek17 - 2015-05-04, 10:29
Fajnie na nich wygląda
metalworks - 2015-05-04, 10:37
| enter napisał/a: | | prawie nic się nie zmienia |
Tylko rdzy przybywa...
enter - 2015-05-04, 16:05
metalworks, a to też niestety prawda
metalworks - 2015-05-04, 16:27
Trochę kitu do szyb, gazet, namoczonych w oleju szmat, pianki montażowej, bitex na pędzel i będzie jak nowy
enter - 2015-08-18, 15:39
Trochę zarosło, a myślę że może warto odświeżyć, bo w aucie ciągle się coś zmienia i niedługo przestanę pamiętać.
Na początku wpadły czerwone pasy z Cinquecento Sporting (Bo zawsze chciałem mieć czerwone pasy a kolega akurat złomował swoje CCS) Domage (Jeszcze raz dzięki) wyjaśnił mi na pw jak je przewinąć, a ja postanowiłem opisać to w poradniku:
Klik
Na początku Czerwca zaczęło mi huczeć łożysko w alternatorze, zamiast bawić się w wymiany postanowiłem kupić cały alternator bo mój i tak nie był wydajny, wybrałem się na szrot gdzie stał zielony elegant w całkiem dobrej kondycji. Po odpaleniu stwierdziłem że biorę cały silnik bo wyglądał całkiem przyzwoicie a i cena była dobra.
I tak oto stałem się posiadaczem Silnika z nanoplexem. Zalet w porównaniu do tego co u mnie siedział nie ma co opisywać ale jest ich sporo.
Trzeba to było jakoś przewieźć, trasę Iłża-Radom silniczek pokonał elegancko w Astrze. Ale po Radomiu woziłem go już w taki sposób:
Kilka dni później zamiast iść do szkoły zabrałem kumpla, silnik i udaliśmy się na podwórko do jego Cioci (Pani Izo pozdrawiam ) dokonać operacji.
Cały przeszczep zająłby maksymalnie trzy godzinki, bo właśnie po takim czasie silnik siedział już w komorze skręcony co do śrubki, z podpiętym Nano. Niestety nie mogło być za kolorowo i wyszło tak że tarcza sprzęgła spiekła się z zamachem i dociskiem. To silnik aut i powtórka z rozrywki. Niestety później wszystko zaczęło się sypać, finalnie na koniec dnia jak było już ciemno silnik siedział na pustakach spięty ze skrzynią, wróciłem do domu koło północy, a rano koło 9 byłem na miejscu już z powrotem i operacja przebiegła pomyślnie.
Jako ciekawostka zdjęcie gum zawieszenia silnika.
Trochę trzęsło i było głośno
Później to już detale:
-Dostałem nową lampę przeciwmgielną i cofania to została zmieniona.
-Wypolerowałem gaźnik bo taki miałem kaprys:
-Zmieniłem podstawkę pod gaźnik na taką z jednym króćcem, bo miałem jeszcze pochłaniacz par paliwa ale go wywaliłem.
-Chciałem zregenerować pompkę paliwa, wymieniając zaworki i membranę, niestety nie podawała paliwa, dlatego założyłem pompę ze starego silnika razem z bakielitem i popychaczem. Teraz jest ok i paliwo nie schodzi.
-Zabrałem się za regenerację rozrusznika Tulejki, szczotki a winny okazał się elektromagnes:
-Zakupiłem od sąsiada akumulator używkę bo mój wyzionął ducha
Po tych zabiegach Lamuch pali jak złoto, nawet czasem od strzała.
-Z racji tego że ładowanie mam w normie, akumulator sprawny to dołożyłem radyjko z Blaupunkt SC202 ze swojej pierwszej Astry, do tego jakieś targowe głośniki które dostałem z autem i gra to bardzo spoko jak na moje potrzeby, Radio odbiera bez szumów pomimo tego że za antenę robi mi kawałek przewodu
-Gdzieś w międzyczasie wrzuciłem na auto stalówki z małym kołpakiem, bo chciałem sprzedać Borbety. Opony są na nich tragiczne i mam tego świadomość, ale stwierdziłem że jak prawie w ogóle Maluchem nie jeżdżę to niech se tam będzie, do czasu...
Wybrałem się na przejażdżkę do kumpla na wieś. Jeździliśmy trochę, na zakręcie strzeliła mi opona, za mocno skręciłem kierownicą efektem czego obróciło mnie i wpadłem do rowu.

Zapasu niet, więc wepchaliśmy go w leśną dróżkę, wzieliśmy inny samochód i pojechaliśmy po jakieś koło do domu. Jak wróciliśmy, zastaliśmy trzech chłopków przy aucie. Jeden gadał trochę że chętnie kupi, pytał czy może pomóc jakoś, i jakieś tam pierdoły o dupie Maryni. Sprawdziłem że nic nie zniknęło, niczego nie przeczuwający pogadałem trochę z typem jeszcze i puściliśmy ich wolno. Później zorientowałem się że kondony wyrwali mi klamkę i prawdopodobnie w ostatniej chwili ich spłoszyliśmy. No trudno, klamka kupiona i założona.
Bardzo się rozpisałem wrzucam już tylko zdjęcia w całej okazałości jakie niedawno zrobiłem:

Jeżeli ktoś wytrwał do końca naprawdę podziwiam Samo pisanie podzieliłem sobie na trzy części. Za pierwszym podejściem straciłem wenę, za drugim musiałem jechać ratować Combo z kablami i dopiero za trzecim się udało
metalworks - 2015-08-18, 20:53
| enter napisał/a: | | Jeżeli ktoś wytrwał do końca naprawdę podziwiam |
Majonez - 2015-08-18, 23:45
A mi się fajnie czytało . Ale na tych d124 to już bym się nie odważył jeździć .
enter - 2015-09-12, 20:23
Kolega postanowił mi zrobić zdjęcia do ogłoszenia, tak średnio bym powiedział.
Czerwony126p - 2015-09-12, 20:58
Nawet nie myśl go sprzedawać
rokitoki To właśnie czyni go niepowtarzalnym
tokiroki - 2015-09-12, 21:00
Czerwony126p, Najpierw zobacz stan blacharski tego malucha
Jareg - 2015-09-12, 23:40
Nienawidzę połaczenia czerwonego auta z białymi felgami ale tutaj wygląda całkiem przyjemnie
Rocky - 2015-09-12, 23:51
Borbety w nim idealnie siedzą. Teraz lekko bym skorygował wysokość zawieszenia(nie mówię dużo,springi -3/4 zwoja i resor na +/- 12cm by stykło,taki setup zawieszenia planuję w moim skundlonym ST )
enter - 2015-09-13, 13:03
| Czerwony126p napisał/a: | Nawet nie myśl go sprzedawać |
Do maja potrzebuje czegoś swojego z gazem. Potem na lajcie mogę wrócić do 126
| tokiroki napisał/a: | Czerwony126p, Najpierw zobacz stan blacharski tego malucha |
Fakt, blacha jest fatalna...
| Jareg napisał/a: | | Nienawidzę połaczenia czerwonego auta z białymi felgami ale tutaj wygląda całkiem przyjemnie |
Ja w ogóle nie trawie śnieżnobiałych felg, ale to akurat dzieło przypadku. Poza tym są lekko kremowe
| Rocky napisał/a: | Borbety w nim idealnie siedzą. Teraz lekko bym skorygował wysokość zawieszenia(nie mówię dużo,springi -3/4 zwoja i resor na +/- 12cm by stykło,taki setup zawieszenia planuję w moim skundlonym ST ) |
Dokładnie taki set planuje u siebie jeżeli się nie sprzeda. Ale najpierw trzeba pospawać tu i uwdzie żeby było do czego ten resor przykręcić
enter - 2015-11-11, 16:47
Tak jak już miałem okazję się pochwalić mój maluch posiada już jakąś tam podłogę. Zdjęć niestety nie ma, ponieważ już zrobiłem ten błąd że wysłałem zdjęcia w trakcie prac znajomemu z klasy, a potem musiałem wysłuchiwać że jestem pizda a nie skoczek od ludzi którzy w ogóle nie mają samochodów albo mają wtedy gdy trzeba zawieźć mamę do sklepu.
Miejsca w których występowała korozja wyszlifowałem a następnie górę, dół i nadkola zlałem całym litrem bitexu rozcieńczonym benzyną.
Resor musiał zostać zdjęty dlatego podjąłem decyzję że zostanie sklepany. Absolutnie nie szło mi samemu więc już miałem odpuścić, ale kontrolnie postanowiłem jeszcze zapytać na Radomskiej grupie 126p gdzie i ile będzie kosztować klepanie (Dzięki gelo )
Także resor został sklepany na 12cm
Sprężyny zostały ucięte o pół zwoja, jednak ciągle jest za wysoko ;(
Ale o tym w dalszej części programu
W tak zwanym między czasie przez przypadek wpadł w moje łapska zbiór kilku części, a w środku :
I jeszcze jedna bardzo ważna rzecz która po wydarzeniu ostatnich kilku dni bardzo się przyda
Maluch zaczął jeździć i dawać wiele radości

Przez przypadek upatrzyłem z kumplem cały komplet IG w zdecydowanie lepszym stanie, negocjacja ceny i musi być nasz (Kolega miał też sobie kupić 126p, ale jest gorszy niż kobieta w ciąży i ciągle nie może się zdecydować). Także któregoś kompletu być może będe chciał się pozbyć
Dzień kupna drugiego kompletu IG był na tyle pechowy że gdy i tak już byłem spóźniony do szkoły ponad pół godziny, Lamuch stwierdził że może jednak bym go zatankował. Wybrał najmniej odpowiedni moment bo byłem spłukany po zakupach. Tego dnia straciłem też pierwszy bieg (Druga skrzynia już czeka)
A mój pokój to znowu składzik części.
Dzisiaj pogoda była wyjątkowo taka sobie, dlatego postanowiłem zrobić kilka fotek:

Jak zwykle rozpisałem się tylko po to aby wkleić kilka zdjęć. Ale tu już nie powinno nikogo dziwić. Na zimę gotowy jeszcze nie jestem ale mam nadzieję że będzie to okres kolejnych zmian dla Malucha
DeSanta - 2015-11-11, 17:17
[quote="enter"] Zdjęć niestety nie ma, ponieważ już zrobiłem ten błąd że wysłałem zdjęcia w trakcie prac znajomemu z klasy, a potem musiałem wysłuchiwać że jestem pizda a nie skoczek od ludzi którzy w ogóle nie mają samochodów albo mają wtedy gdy trzeba zawieźć mamę do sklepu. [quote/="enter"]
Troche dziwny znajomy. Ale też mam takich
Rocky - 2015-11-11, 17:21
Jak 0,5 to mało,to tnij 3/4,tak jak wcześniej mówiłem
DeSanta - 2015-11-11, 17:32
No kurde ale fajnie wygląda na tej feldze. Białe pasuje do czerwonego a czerwone najszybsze Fela z poldka?
enter - 2015-11-11, 17:48
Rocky, Nie chciałem uciąć za dużo. Trzeba będzie skorygować w przyszłości
DeSanta, Borbet A, w jakim aucie wychodziły? Absolutnie nie mam pojęcia
A u mnie z felgami jest taka historia.
-Jak kupiłem Sportingi koledzy mi mówili:
Po co Ci felgi ? Maluch to tylko w oryginale.
-Sprzedałem Sportingi to wszyscy ubolewali że nie było tak źle.
-Kupiłem Borbety to Sportingi to jednak były super najlepsze.
-A teraz jak już każdy mi mówi że pasują, to pora na zmiany
Rocky - 2015-11-11, 17:53
Borbety A w 13 calach wychodziły bodaj w Sejszento,Uno i Punto
DeSanta - 2015-11-11, 17:55
Jak tuningować to pełną gębą
Badman - 2015-11-15, 23:37
Tak się składa że mam te zdjęcia remontu podłogi:
Bonus - 2015-11-16, 00:29
Cytryn i Gumiak by nawet tak nie umiał
enter - 2015-11-16, 10:31
Rogala aż tak bardzo zabolały moje słowa że założył konto na rezerwie
malan126 - 2015-11-16, 18:30
ktoś wrzucił przypadkowe kawałki blachy i uczył sie spawać
zolwik - 2015-11-16, 18:47
i nitować
Michu - 2015-11-16, 19:24
Serio, nity?
enter - 2015-11-16, 19:33
Gdzie Wy tam nity widzicie ?
Wkręty samowiertne
malan126 - 2015-11-16, 19:35
Czyje to poczynania ?
enter - 2015-11-16, 19:43
A to różnie
Badman - 2015-11-16, 21:00
Panowie mówię wam na 100% że to jego blacha.
enter - 2015-11-16, 22:28
ATi 100% racji. Ta osoba nigdy nic więcej nie wniesie na forum
Rogal liczył na to że tutaj każdy będzie podzielał jego zdanie o tym że odjebałem manianę i zaczniecie mnie wyzywać itd.
Także śmiało
tuner564 - 2015-11-17, 01:22
Wedle życzenia...bardziej zjebanej podłogi to jeszcze nie widziałem i szczerze wątpię, aby te smarki usztywniły zeżartą podłogę
malan126 - 2015-11-17, 08:33
Nadaje sie do tematu o druciarstwie i tu się nie ma co oszukiwać.Przeciez to nie ma żadnych właściwości co najwyżej chroni przed chlapaniem wodą:E
enter - 2015-11-17, 10:43
I o to chodzi, musi tak przelatać zimę. Bedą kiedyś fundusze to się zrobi jak należy, albo zmieni się budę
malan126 - 2015-11-17, 11:35
Szkoda budy zmieniać.Jesli tylko podloga jest chujowata to wymieniasz i latasz dalej
Michu - 2015-11-18, 11:01
| enter napisał/a: | | Wkręty samowiertne |
Jeszcze lepiej Szkoda roboty na taką chujnie
zolwik - 2015-11-18, 14:27
| enter napisał/a: | Gdzie Wy tam nity widzicie ?
Wkręty samowiertne |
Cześć ok na tel ogladalem
Karol - 2015-11-18, 14:43
Powiem tak, że ktoś jak udotsepniał prawde to nie powinien dostać warna
enter, nie chciałbym Ciebie na drodze spotkać tym maluchem
enter - 2015-11-18, 15:17
Michu, Miał być łatany już rok temu, ale brakło samozaparcia.
Także przez rok czasu blachy były złapane wkrętami.
W maju wyciągnąłem go już bo szkoda mi było żeby dalej stał i na fotelu pasażera jeździłem ja i parę innych ciężkich osób, nikt nie wypadł. Czterech śladów też raczej nie zostawia.
Karol, Chciałbym dowiedzieć się dlaczego, ale pewnie wyjaśnisz mi to lepiej niż osoby które do tej pory mówiły mi tylko że odjebałem manianę bo odjebałem manianę.
Dziwne trochę ale jeszcze nikt nie powiedział mi co powinienem zrobić inaczej, czego nie powinienem a zrobiłem (Prócz oczywiście tego że nie powinienem tak robić), co powinienem poprawić żeby być bezpieczniejszy i przede wszystkim dlaczego ? Chętnie na ten temat poczytam od kogoś kto ma o tym pojęcie, bo ja np nie posiadam wiedzy w każdym temacie.
Jako internetowego trolla cieszy mnie też fakt że ktoś pofatygował się żeby założyć tu konto i próbować mnie "zniszczyć".
Karol - 2015-11-18, 15:44
Do jakiej szkoły chodziłeś?
enter - 2015-11-18, 15:57
Karol, Do samochodówki, a co ?
Karol - 2015-11-18, 16:30
To nie rozumiem, dlaczego nic złego w takiej "naprawie" nie widzisz Naprężenia karoserii, wytrzymałość na zginanie, odkształcanie, pochłanianie energii jest tak samo zerowa w ekstremalnych warunkach (takich chroniących życie jak np. zderzenia np. czołowe) jak w przypadku przerdzewiałej podłogi bez takiego remontu. To, że Ci się nie leje do buta gdy jedziesz w deszczu albo wróbel nie wpadnie to jeszcze nie świadczy dobrze o przeprowadzonej naprawie. Kolejna sprawa to w trakcie ew zderzenia energia zostanie przeniesiona nie tam gdzie powinna i taki "placek" blachy na wkrętach jak sie oderwie to może niezłe szkody zrobić na Twoim i pasażerów zdrowiu i życiu. Jak to Cię nie przekonuje, to może pękająca szyba, roztrzepane plastiki we wnętrzu, czyli hałas z czasem, Cię przekonają A jak to Cię jeszcze nie przekona to rozjeżdżanie się geometrii i czteroślad to kwestia czasu, a potem tak naprawdę nie ma już sensu takiego auta reanimować (zbyt duże powstałe naprężenia karoserii czyli zmęczenie materiału czyli podatność na korozję i ew. odkształcenia w trakcie wypadku, choć pospawasz jak książka pisze, nie tak będą się rozchodziły jak konstruktor pomyślał). Ja wiem, że maluch, że jest i tak mało bezpieczny, no ale po co jeszcze życie bardziej narażać...
Pozdrawiam diagnostę
A tak na marginesie, ile ja się oszukałem diagnosty, który by robił przeglądy jak ja chce... Czyli przetrzepać, przeszukać czym się da i gdzie się da i poinformować co jest nie tak. To ważne, szczególnie gdy się dużo jeździ. Szukałem dobre 3lata, jeżdżąc co roku na przeglądy, a aut i moto kilka mam
Więc dalej nie rozumiem, za co tamten warna dostał Jeżeli ktoś popatrzy na te spawy i przeczyta mój post i wyciągnie wnioski, że tak nie będzie naprawiał (nie mówię enter o Tobie, tylko o innych ratownikach) to jego obecność była/jest potrzebna.
enter - 2015-11-18, 16:54
Nie powiedziałem że nic złego w tej naprawie nie widzę.
A tam gdzie były wkręty zostało to poheftane.
Całość podłogi jest wykonana z jednego arkusza blachy. Czy jeżeli powiedzmy w 5 miejscach dziury mają rozmiar 4x3cm naspawam większy kawałek blachy powiedzmy 8x8cm robię sobię krzywdę ?
Nie bardziej inwazyjne było by wycinanie całej podłogi + spawanie nowej ?
Jeździłem tym autem wcześniej i myszkowało po drodze . Pod nogami kierowcy gdzie puścił zgrzew nadkole-podłoga było czuć dziwne drgania na to poszła blacha, zostało to pospawane.
W tym momencie czuje że to auto jest sztywniejsze niż było przedtem i pewniej trzyma się drogi
Edit: Tamten koleżka dostał warna prawdopodobnie dlatego że zarejestrował się na forum tylko dlatego żeby siać propagandę. Nawet nie witając się w odpowiednim temacie.
r3mix - 2015-11-18, 20:19
| enter napisał/a: | Nie bardziej inwazyjne było by wycinanie całej podłogi + spawanie nowej ?
|
Wtedy wymieniasz element zniszczony na taki, który ma charakterystyki jak element fabryczny. Można też zrobić tak jak w tym temacie: http://www.rezerwa126p.pl...rancia&start=90
Wycinasz tylko pordzewiałe elementy i formujesz wstawki z blachy, ale do tego trzeba mieć cierpliwość
Karol - 2015-11-18, 20:21
Wstawki jak w temacie już lepsze Nigdy na zastawkę
Pawello652 - 2015-11-19, 22:17
r3mix, zgadzam się w 100 %
a co do podłogi no to Hardcorowa , od takiego pospawania może Ci jeszcze szybciej gnić podłoga
enter - 2016-01-30, 20:42
Jestem wiśnia to odświeżę, bo chyba już wszyscy zapomnieli o tej podłodze
Poza tym kilka osób z poza forum wręcz domagało się by coś wrzucić bo nie ma z czego się pośmiać, także:
W sumie bardzo nie pamiętam co zmieniło się od ostatniego aktuala, podłogi nie ruszałem jeszcze także ten temat pominę.
22 listopada złamałem prawy tylny wahacz, z naprawą zeszło mi do 28 grudnia.
Przy tak zwanej okazji wpadły na tył nowe amortyzatory Kayaby olejowe i nowe cylinderki Delphi. Tutaj posłużę się fotką z nagrywek do czołówki kiedy wreszcie zaczął jeździć:
Potem przyszły wielkie mrozy i maluch nie chciał odpalić. 6 Stycznia został wyciągnięty na pierwszy śnieg żeby trochę podryftować, radość nie trwała wiecznie ponieważ kilka dni później rozrusznik odmówił posłuszeństwa, że nie umiałem sobie z nim poradzić sam oddałem go elektromechanika któremu naprawa zajęła tydzień czasu. W tym okresie bardzo płakałem ponieważ napadało jeszcze więcej śniegu, koledzy dryftowali, a ja miałem do dyspozycji tylko Astrę która jak wiadomo jest bee
Wyrzuciłem wlepki z szyb bo przestały mi się podobać:
Pozbyłem się też Borbetów, bo w sumie trzeba było znaleźć na nie jakieś opony, znowu je pomalować i zaliczyły bokiem strzała w krawężnik. Kupujący na szczęście bardzo nie wybrzydzał. (Żeby było śmiesznie prawdopodobnie będzie je można zobaczyć kiedyś na torze w Poznaniu )
W ich miejsce wpadły cztery paskudne stalówki z oponami Dębica Frigo
Które po śniegu przejeździły całe 4 dni

W ten czwartek wracając ze szkoły usłyszałem straszne dźwięki wydobywające się z tylnego prawego koła. Okazało się że po prostu 3 śruby pożegnały się z przegubem. Dzisiaj ogarnąłem inny przegub, twardsze śruby i złożyłem to do kupy. A że aura jest wiosenna to opłukałem Małego z soli i innych brudów. Zacząłem go jeszcze woskować ale zrobiło się ciemno więc odpuściłem. Pstryknąłem dzisiaj kilka fotek przed lotniskiem:

I to na razie tyle, zacząłem ferie także mam zamiar wreszcie wymienić:
-Skrzynię
-Przewody paliwowe
-Wydech na Michaela ST
-Licznik i linkę na tą z FLa (Teraz mam z Eleganta)
-Przednią szybę na mniej porysowaną
i jeszcze kilka pierdółek
I złożyć fotele z 4 pakietu/Bis, niech leżą
Ciągle też czekam aż Mama obszyje mi Kierownice Monte Carlo
Kojakus - 2016-01-30, 20:55
Ile ludzi na tym lotnisku...
Pawello652 - 2016-01-30, 21:49
enter, To jest te słynne lotnisko z Radomia ?
ładnie sie świeci maszyna tylko tych felg brakuje
BHBASS - 2016-01-30, 22:23
no, fajne te felgi byly, sam sie zastanawiam nad takimi bialymi z wypolerowanym rantem zamiast tych Minilite poki co, bo komplet kosztuje tyle PLN co Minilite funtow
enter - 2016-01-31, 23:49
Felgi pewnie się jakieś trafią w sezonie.
Kupiłem je za 200zł sprzedałem za 230 czyli komplet niskobudżetowy, więc nie ma nad czym rozpaczać
Co do lotniska się nie wypowiadam
Wąski75 - 2016-02-01, 01:09
Piękny maluszek, na stalówce też ma swój klimat
Kurde wszystkim się ferie zaczynają, a ja z robotą stoję bo dopiero będę miał w drugiej połowie lutego
Adi. - 2016-02-01, 01:11
Niektórym się kończą
Na tych stalówkach nawet nawet wygląda
Wąski75 - 2016-02-01, 01:23
To też jest ból
lukio - 2016-02-01, 01:27
Mi też się kończą,ból dupy ogromny.a koło wiadomo często trzeba zmieniać
Pawello652 - 2016-02-01, 15:29
A niektórzy nie mają w ogólne ferii
Odnowisz stalówki i też będzie fajnie wyglądać, może z dekielkami fsm ?
enter - 2016-02-01, 21:42
Pawello652, już było
Jeżeli zostanę przy tej stali w późniejszym czasie to będzie czarny mat bez dekielka albo jasny szary + dekielek. Przymierzę jeszcze kołpaki z Bisa których mi było szkoda jak był śnieg.
metalworks - 2016-02-01, 23:24
| Cytat: | | A niektórzy nie mają w ogólne ferii |
Kiedyś tam na pewno miałeś
Pawello652 - 2016-02-02, 21:25
enter, Moim zdaniem jak by felga była jaśniejsza to dekielki było by ładnie widać, ale Twój pomysł z felgą w macie też popieram
metalworks, Kiedyś były i też się ulepszało maluszka którego odstałem od dziadka
Jak by można było cofnąć czas ...
Wąski75 - 2016-02-03, 02:15
Enter pozbyłeś się wlepki rezerwy ?
Ładuj mu szeroką stal albo jakieś 13 z rantem
Mateusz9510 - 2016-02-03, 16:29
| Wąski75 napisał/a: | | Ładuj mu szeroką stal albo jakieś 13 z rantem |
Będą przymiarki rekinów
enter - 2016-02-03, 21:17
Mateusz9510, jaka konfitura
ATi - 2016-02-03, 21:24
Nie pozwalam na rekiny! Swoje poszerzam i zagoszczą jako przejściowy felunek w bisie.
enter - 2016-02-03, 21:31
Te moje które tak naprawde nie są moje to chyba 6,5 dlatego marne szanse że zostaną na stałe
Wąski75 - 2016-02-04, 01:05
Pamiętaj
ALBO GRUBO ALBO GRUBIEJ
Rocky - 2016-02-04, 22:00
| ATi napisał/a: | Nie pozwalam na rekiny! Swoje poszerzam i zagoszczą jako przejściowy felunek w bisie. |
Przykro mi bardzo,ale w tym roku w drugim malczanie też planuję rekiny
enter - 2016-05-15, 17:45
Także raz na jakiś czas odświeżamy.
Bo tak naprawdę nie pamiętam co się działo od ostatniej aktualizacji, także wspomagam się trochę zdjęciami
Lista z ostatniej aktualizacji nie była długa:
-Skrzynię Zrobione
-Przewody paliwowe Zrobione
-Wydech na Michaela ST Zrobione
-Licznik i linkę na tą z FLa (Teraz mam z Eleganta) Zrobione
-Przednią szybę na mniej porysowaną Zrobione
Także wszystkie plany wykonane.
Skrzynia niestety też jest cwelowata bo wyje, ale ma chociaż pierwszy bieg
Oczywiście masa pierdół i nie przyjemności bo jakże by inaczej mogło być. Ale z takich sytuacji zawsze wychodzi się z większą wiedzą.
Z tego co widzę ostatnio wspominany komplet felg to rekiny które miałem nabyć na zasadzie wymiany. Ale się rozmyśliłem .
Potem znowu kupiłem sportingi bo się trafiły I sprzedałem je 6 dni później
Fotki na maluchu niestety nie mam bo założyłem je w piątek a w poniedziałek przyjechał kupiec.
Potem to już na kozaku
Też krótka miłość, bo trafiły do mojego sobowtóra (Tak to określił pośrednik transakcji) na inne 126p
Następnie znowu coś budżetowego
Przywiezione w stanie opłakanym, odmalowane. Ale chyba nie trudno się domyślić jaki los ich spotkał.
Także kołpaki też są spoko
Pewnego wieczora chciałem się poganiać z innym malcem.
Ale coś nie pykło.
Także wleciał cały nowy komplet Statima
Z najświeższych modów to obszyte i zaaplikowane Monte Carlo
Spot w Kozienicach, fotki oczywiście kradzione bo nie mam swoich ;(
Na razie to chyba na tyle
ATi - 2016-05-15, 21:37
Na kołpakach zajebiście wygląda
r3mix - 2016-05-16, 17:39
Miałeś tyle fajnych felg i... jeździsz na kołpakach? Niby nie wygląda to źle, no ale jednak na alu byłoby ciekawiej
enter - 2016-05-16, 19:11
Handlorz, tylko kupuje i sprzedaje te felgi
Z turbinkami kwota zaczynała się już zbliżać do 400zł a nie miałem na nie nawet opon.
Głęboko wierze w to że w kwocie w jakiej bym się zamknął razem z oponami kupiłbym moje wymarzone RSLki.
Poza tym na razie alu mi do szczęścia niepotrzebne, dlaczego? O tym pewnie na dniach
efelek - 2016-05-16, 20:05
Jedyne co brzydkie to chyba obszycie tej kierownicy
enter - 2016-05-16, 21:18
| efelek napisał/a: | Jedyne co brzydkie to chyba obszycie tej kierownicy |
Wierciłem Mamie dziurę w brzuchu przez 5 miesięcy żeby się wreszcie za nią zabrała. Masa Jej włożonego czasu, i bolących palców od wkuwania igły. A ile krzyku że więcej dla mnie nic nie zrobi. Dla mnie jest idealnie, i choćby nie wiem co to zostaje ze mną dożywotnio.
Tak dla przypomnienia tak wyglądała jak wpadła w moje ręce:
Klakson też niedługo wróci bo robił się z niego wzór na odlewy
Wąski75 - 2016-05-17, 04:53
| enter napisał/a: | Skrzynia niestety też jest cwelowata bo wyje, ale ma chociaż pierwszy bieg |
Mam ten sam problem xd wymieniłem bo stara nie miała 1 a ta wyje na 3 i 4 -.-
Kiera ogólnie na plus no a obszycie zawsze można poprawić
Szkoda tylko że zostałeś bez felg ;c
Maro - 2016-05-17, 21:52
| enter napisał/a: |
Pewnego wieczora chciałem się poganiać z innym malcem.
Obrazek
Ale coś nie pykło.
|
Wygrałeś :v
| enter napisał/a: |
Wierciłem Mamie dziurę w brzuchu przez 5 miesięcy żeby się wreszcie za nią zabrała. Masa Jej włożonego czasu, i bolących palców od wkuwania igły. A ile krzyku że więcej dla mnie nic nie zrobi. Dla mnie jest idealnie, i choćby nie wiem co to zostaje ze mną dożywotnio.
|
Wiadomo
enter - 2016-07-03, 12:36
Ostatni aktual w tym temacie, równo znaczy z prośbą o przeniesienie do byłych.
Po 3 latach i 2 miesiącach rozstaję się z Rosso, i jestem szczęśliwy z faktu że poszedł w dobre ręce. Wszystkie wspomnienia te dobre i te gorszę na zawsze w moim serduszku
Zawsze miałem pierdolca na punkcie fotek, także ostatnie moje zdjęcia zrobione podczas ostatniej przejażdżki.

Żegnaj przyjacielu
ignac2004 - 2016-07-03, 15:05
Szczerze dziwię się czemu go sprzedałeś. Bardzo ładnie wyglądał. Trzeba było trzymać. Będziesz żałował
Przenoszę do "byłych"
enter - 2016-07-03, 22:51
Pewnie że będę, ale nic nie może przecież wiecznie trwać
Pora na jakąś zmianę w życiu
Wąski75 - 2016-07-04, 00:52
Przykre
Czerwony126p - 2016-07-04, 23:42
A taki był ładny...
Kupujący widział podłogę?
enter - 2016-07-05, 17:17
Czerwony126p, Muszę Cię zdziwić, ponieważ podczas sprzedaży ściągaliśmy wykładzinę i kupujący wszystko sobie sprawdził.
|
|