| |
.::Rezerwa 126p::. BEZ KOMUNISTYCZNEJ ADMINISTRACJI |
 |
Układ hamulcowy - Jakiej firmy pompe hamulcową wybrać?
dieludolfs - 2013-05-16, 00:48 Temat postu: Jakiej firmy pompe hamulcową wybrać? Witajcie. Ostatnio zauważyłem, że moja pompa hamulcowa przecieka. Oprócz tego jej korpus jest zardzewiały, więc postanowiłem, że zakupie nową. Jaką firmę byście mi polecili?
Klakier - 2013-05-16, 08:52
Tu jest pewien problem. Kupisz współczesne gówno to szybko padnie. Z Delphi też są mieszane opinie. Najlepiej oryginał FSM ze starych zapasów. Ale tu też jest loteria - albo zadziała albo nie zadziała i wszystkie gumy okażą się sparciałe. Ja za drugim razem trafiłem leżak 25 letni, który najwidoczniej leżał w dobrych warunkach i nic nie przeciekało. Jeżeli koniecznie współczesny wyrób to chyba tylko Delphi - ale z jakością różnie bywa.
| dieludolfs napisał/a: | | Oprócz tego jej korpus jest zardzewiały |
Standard. Nową pompę przed założeniem możesz pomalować hameraitem.
dieludolfs - 2013-05-16, 11:22
Kurcze... teraz to już sam zgłupiałem. Może lepiej się opłaci zregenerować starą? Kpl. nowych uszczelek kosztuje... 10zł
Anzel - 2013-05-16, 12:33
| dieludolfs napisał/a: | Kurcze... teraz to już sam zgłupiałem. Może lepiej się opłaci zregenerować starą? Kpl. nowych uszczelek kosztuje... 10zł |
Ten komplet będzie takiej jakości,jak uszczelki montowane we współczesnych zamiennikach pomp.Postaw sobie pytanie,czy warto kilkukrotnie rozbierać,skladać i odpowietrzać układ?
W swoim ST miałem założony zamiennik Delphi,autko serwisuję do dziś i nie zauwazyłem żadnych wycieków To chyba jedyna opcja,poza orginałem w bardzo dobrym stanie.
|
|