.::Rezerwa 126p::.
BEZ KOMUNISTYCZNEJ ADMINISTRACJI

Nasze żelaza - Lolek by LUKI

LUKI - 2010-03-02, 19:48
Temat postu: Lolek by LUKI
Siemanko wszystkim,jestem tu nowy i mam nadzieję że zostanę dobrze przyjety na Waszym forum. Teraz moze pokaże "coś" czym bujam sie już 2 rok. :P
Jest to egzemplarz z 89r FL,kolor Bianco Corfu (biały). Kupiłem go od starszej pani na pełnej serii. Od czasu kiedy go mam udało się go delikatnie zmienic. Co nieco podziało się przy silniku (takie tam pierdoły):
Po za remontem silnika to:
-głowica 2 mm w dół
-polerowane zawory
-powiększone kanały wydechowe
-ściete prowadnice
a ponadto:
-tłumik a'la pustak + koncowa rurka 35-36mm przelotu
-w gaźniku przerobiony dyfuzor + rurka F8 + dysza 117
-przerobiony dolot (nadmuch + wywalony tłumik szmerów)
-zapłon na 13 stopni
-"słoń" przy lewej kratce

Co do zawiasu to:
-resor sklepany na 10 cm + frezowane podstawki o 11 mm + krótkie amorki z przodu
-tył to ścięte sprezyny o 1 zwój + dogięte,bałwanek obcięty o 1/3,dodane po 1 gumie usztywniającej. Amory bedą utwardzane.
-fele rekiny 4 x 5,5 ET 18,do tego opony z przodu 135/70 a tył to 155/65

Z optyki:
-to przyciemnione przednie reflektory + lepsze świetliki
-podświetlone przednie kierunki
-czerwone tylne kierunki

Audio:
-Radio Pioneer DEH-1900R
-wzmak Maystar QXT 455 + sub
-2 basy w tylnych boczkach
-4 twetery: 2 na tylnych słupkach,2 nad lusterkiem kierowcy

Tak jeszcze wygladał do niedawna (sezon 2009):

Niestety po sezonie było kilka wpadek przez które mały lekko ucierpiał :-/ ,m.in. oberwał w przedni pas po zeskoczeniu z ręcznego (zdąrzyłem już oddać do blacharza i podmalować) a także lewe drzwi po tym jak jacyś skór...le mi je skopali pod dyskoteką. :evil:
Narazie tak z tym bede jezdził,do wiosny aż te części które bedą robione bede przygotowywał do malowania i szpachlowania czyli podszybia i pas przedni a drzwi pierwsze pójdą do klepania potem to samo.
Poza blacharką to myślę jeszcze do lata ściągnąć tylne wahacze i zabezpieczyć je przed korozją.Z takich ważniejszych rzeczy to chyba tyle bedzie robione. No i czeka mnie wymiana oleju oraz wyciagnięcie silnika gdyż uszczelniacz od koła zamachowego powiedział papa i olej się sączy.
Ze strat zwiazanych z zimą to zalicza się konkretnie zagieta tylna felga i lekko ugięty przedni Rekin (ale da sie uratować),po zaliczeniu krawężnika, urwane 2 zabieraki no i wydarta śruba od tylnego wieszaka silnika. :mrgreen:
Co do felg to jeszcze myslę je odmalowac i zrobic na rantach szachownicę. :-P

Takie tam foto poglądowe stanu Małego m/w na dzien dziesiejszy: z deka brudny

Pozdr.

Tomash85 - 2010-03-02, 19:52

Ładny maluszek...ahhh gleba :->
xemup - 2010-03-02, 19:55

Bliźniak mojego, tylko lepiej się trzyma :-P
Quick07 - 2010-03-02, 19:59

Ślicznie na glebie leży 8-)
I fajnie mu na tych czarnych rekinkach :-P

malczan22 - 2010-03-02, 20:37

witam kolegę na forum :mrgreen:
malczan22 - 2010-03-02, 20:40

widziałem tego malca na żywo no i powiem że nieźle leży na tej glebie :lol:
kapsel - 2010-03-02, 20:43

ładniutki, dla mnie nie ma lepszej konfiguracji niż białe auto z czarnymi felgami. pokaż jeszcze może jakieś zdjęcie środka ;)
k4rgu1 - 2010-03-03, 12:29

O żesz w pytkę świetnie wygląda na tej glebie... :)
Witamy... ;)

Nie obcierają Ci koła przy skręcaniu ba takie mam wrażenie z tego ostatniego foto co auta stoją wkoło Ciebie... :P

banasiewicz02 - 2010-03-03, 20:30

No i kolejny malczan w jedynym sensownym kolorze...białym :mrgreen:
LUKI - 2010-03-03, 20:34

Tak jest ustawione że nic nie obciera,wyjątek to przy pełnym skręcie i najechaniu na krawężnik ,a tak poza tym to luzik. ;) Co do środka to szału niema,zwykły seryjny tylko wsadzone 2 IG i gdzieniegdzie wystaja jakieś głosniki. :P

Pozdr.

k4rgu1 - 2010-03-03, 21:31

Nawet fajny ten patent z głośnikami przy lusterku... ;)
banasiewicz02 - 2010-03-04, 20:41

Ale stereofonia zachwiana,są za blisko siebie.
k4rgu1 - 2010-03-04, 20:54

A może nie ma stereo tylko mono albo te dwa głośniki połączone i puszczone równocześnie dwa kanały... :P
W każdym bądź razie fajnie to wygląda moim skromnym zdaniem... :P

LUKI - 2010-03-04, 21:32

Heheh,wiem że zachwiana. Główną moc i tak mam przeniesioną w 70% na tył bo tam są podpięte niskie tony. A podłaczone mam wszystko tak jak powinno być. Przednie syki do przednich kanałów radia L/P a basy i tylne syki do tylnych kanałów radia L/P. ;)
k4rgu1 - 2010-03-04, 23:34

Dobrze Ci grają te w boczkach z tyłu?
Bo ja też mam na boczkach specjalne mocowania i muszę ogarnąć w końcu do nich jakieś głośniki, tyle, że mi Domage kiedyś powiedział, że nie grają wcale ciekawie jak są tam zamontowane, a jak Ty już je tam masz to proszę o wypowiedź... ;)

Domage - 2010-03-05, 11:09

Wysokotonowe na tyle niepotrzebne, te glosniki w boczkach, masz tam gdzie wiekszosc maluchow ma zwijacze do pasow. Jeśli dobrze to uszczelnił, to taki mały głośnik nawet może grać, ale inaczej będzie prawy a inaczej lewy (po lewej inna objetosc przez wlew).
Wzmacniacz przenieś wyżej, do bagażnika, na półke, gdziekolwiek tylko nie tam, bo go wykończysz wilgocią (zwłaszcza zimą).
Btw. twoje radio ma wyjscie sygnalowe na tylnie glosniki czy przelaczalne SW/Rear.

Zajebiscie wyglada biały na glebie :mrgreen:

- Wolf! - - 2010-03-05, 13:28

LUKI maluszek zajebiaszczy :!: :!: Nic więcej mu nie trzeba, wszystko ładnie ze sobą współgra zarówno stylowo jak i kolorystycznie ;)
LUKI - 2010-03-05, 20:02

Niestety,ale zajebieszczy BYŁ. Dzisiaj przy wracaniu ze szkoły pacjent unem wyskoczył mi z podporządkowaniej i cały przód roz... lony,maska,podszybie,błotniki,pas przedni,akumulator,lampy,w skrzyni coś się zrobiło bo niema kilku biegów,przednie koła zablokowało,nawet chyba kielichy sie przesunęły... No dosłownie cały przód poszedł się paść a chyba niestety Mały pójdzie na żyletki bo jak dla mnie za duzo pracy i pieniędzy jest do włożenia już teraz w niego...
Zdjęcie pogladowe:

Także uwazam ze temat mozna zamknąć...

xemup - 2010-03-05, 20:04

A fuck... współczuję...
A drzwi się normalnie otwierają i zamykają?

LUKI - 2010-03-05, 20:06

drzwi normalnie
xemup - 2010-03-05, 20:06

No to teoretycznie można by go jeszcze ratować...
LUKI - 2010-03-05, 20:08

Jak ktoś chce to czemu nie,ja myślałem go doprowadzić do ładnego stanu i sprzedac na wakacjach ale po tym co nastąpiło za duze koszta naprawy i jak dla mnie jest to wyrzucenie kasy w błoto...
kapsel - 2010-03-05, 20:08

jak przednie słupki żyją i drzwi nie są pokrzywione (normalnie się otwierają) to można spokojnie go uratować. szkoda go
LUKI - 2010-03-05, 20:16

Wiem ze szkoda,jak patrzyłem na niego i na tą wszystką swoją pracę jaką w niego włożyłem to aż łzy mi sie lały,ale niestety nie bede go naprawiał,jeżeli ktoś chce kupić za cene co na złomie to wcale mi to nie przeszkadza mogę od sprzedac,moge tyle powiedziec że buda była bardzo zdrowa,progi i te sprawy jedynie z małymi rozkwitami po odpryskach lakieru. Z una po uderzeniu centralnie w bok zrobił sie lekki banan bo próg z przodu odszedł od przedniego błotnika z dobre 10 cm do środka... :?
Kubson - 2010-03-05, 20:16

Cy to jakaś plaga, ostatnio same kataklizmy... Haiti, Chile, Madera... a teraz piękny maluszek dostał w... smutne :/
xemup - 2010-03-05, 20:17

Spisaliście oświadczenie czy zwiał?
I tak pewnie z niego dostaniesz szkodę całkowitą i 300 zł na odpierdol... porażka, człowiek robi wszystko przy samochodzie, ładuje w niego czas, serce i pieniądze, wystarczy jeden idiota i wszystko idzie się jebać.

LUKI - 2010-03-05, 20:21

Była policja i wszystko zostało spisane. Co do odszkodowanie to wszystko zobaczymy w swoim czasie jak bedzie