.::Rezerwa 126p::.
BEZ KOMUNISTYCZNEJ ADMINISTRACJI

Fiat 126p - Boczki drzwi

luckymaxer - 2023-12-07, 16:19
Temat postu: Boczki drzwi
Mam dwie boczki drzwi od fiata które są wygięte i wypukłe, wie ktoś czy można je jakoś wyprostować?
luckymaxer - 2023-12-07, 16:29

zdjecia: https://imgur.com/gallery/9PGizAA
szaleniec1 - 2023-12-07, 22:28

połóż je na ziemi, lekko spryskaj woda ta dykta najlepiej zdejmij kieszenie połóż na nich płaskie coś na przykład coś co je pokryje w całości i docisnij czyms ciezkim np kompletem kół od malucha:) zostaw w temperaturze pokojowej na kilka dni nastepnie powtórz operację ze zwilrzeniem tego (czyt nie utopieniem ) i też na kilka dni wrócą do normy i bedą jak nowe
szaleniec1 - 2023-12-07, 22:28

połóż je na ziemi, lekko spryskaj woda ta dykta najlepiej zdejmij kieszenie połóż na nich płaskie coś na przykład coś co je pokryje w całości i docisnij czyms ciezkim np kompletem kół od malucha:) zostaw w temperaturze pokojowej na kilka dni nastepnie powtórz operację ze zwilrzeniem tego (czyt nie utopieniem ) i też na kilka dni wrócą do normy i bedą jak nowe
ahaed - 2023-12-08, 06:40

Ja tam widzę inny problem. Odkleiła się też tapicerka od płyty. Według mnie powinieneś kupić klej kontaktowy, delikatnie podważyć tapicerkę. Wcisnąc kleju ile się da i skleić to po prostu. Prosta płyta np: wiórowa 18mm z dołu, boczek, kawałki płyty z góry i docisnąć czymś.
Kolega wyżej dobrze napisał, temperatura pokojowa i kilka dni na wyschnięcie. Osobiście przy sklejaniu tego podgrzałbym to lekko opalarką lub nawet zwykłą suszarką do włosów.
Opcja druga:
Sprawdż jak bardzo to odchodzi itd. Czy czasem nie prościej byłoby kupić nową płytę 3mm i starą wymienić. To nie robota na maszyny cnc, wytniesz to zwykłą wyrzynarką.

luckymaxer - 2023-12-08, 20:28

Dziekuje za pomoc! bardzo pomocne komentarze, biore sie do roboty.