| |
.::Rezerwa 126p::. BEZ KOMUNISTYCZNEJ ADMINISTRACJI |
 |
Silnik z osprzętem i układ przeniesienia napędu - 600tka uszczelka panewki głównej i pyt. o podparcie wałka
Jkubaj - 2020-05-15, 21:08 Temat postu: 600tka uszczelka panewki głównej i pyt. o podparcie wałka Hey,
Jestem w trakcie składania silnika 600tki, w zestawie uszczelek zamówionym z allegro nie dostałem żadnego oringa. Przy wkładaniu panewki głównej widać miejsce tak jak by na oring. wg. książki powinna być tam uszczelka papierowa lub oring, wg. poradnika ze strony głównej należy też umieścić oring i uszczelkę. Jak to zatem jest? Dokupić i dołożyć czy zostawić samą papierową uszczelkę?
Mam jeszcze jedno pytanie, odebrałem blok silnika z obróbki gdzie została nabita tulejka w miejscu podparcia wałka rozrządu. Problem jest taki że teraz zauważyłem że nie jest idealnie gładka- pod paznokciem czuć kilka rysek (ze 3-4) mechanik twierdzi że nie powinno to nic zmienić. Czy można tak to zostawić czy nabijać tulejkę od nowa?
zolo - 2020-05-15, 21:49
moim zdaniem lepszy oring niz papier. A co do rys to nie wiem bo nie widze jak to wyglada.
|
|