.::Rezerwa 126p::.
BEZ KOMUNISTYCZNEJ ADMINISTRACJI

Silnik z osprzętem i układ przeniesienia napędu - Mechanizm różnicowy - rozbieranie

Kudłaty156 - 2018-12-29, 18:46
Temat postu: Mechanizm różnicowy - rozbieranie
Cześć!

Dziś ja z problemem :) Jestem na etapie zabawy ze skrzynią biegów, miała być pierdoła, ale okazuje się że potrzeba ogarnąć większy remoncik. Z definicji z braku jak na razie odpowiednich części (w sumie do dostania od ręki ale w cenach kosmicznych) do malucha leci druga skrzynia (wprawdzie cieknąca ale wymieni się półośki i będzie git), a ta posłuży do nauki. Pytanie do Was Koledzy, mam dyfer na stole, zdjęta tuleja zabezpieczająca sworzeń satelitów, odkręcone wszystkie śruby mocujące obudowę, pokrywę mechanizmu i koło talerzowe. Teraz moje pytanie, jak rozłączyć obudowę mechanizmu z jego pokrywą? Czy jest na to jakiś patent? Nie chcę za bardzo używać ruskiego klucza :)

Z góry dzięki za odpowiedź!

Pozdrawiam,
Kudłaty

zolo - 2018-12-30, 16:03

Po odkręceniu kola talerzowego obudowę mechanizmu różnicowego można rozpołowić. Jak nie he iść to ja młotkiem może się przestraszy i puści.
Kudłaty156 - 2018-12-30, 20:30

No właśnie nie chce puścić, nie chciałem walić młotkiem za bardzo ale skoro polecasz ruski klucz to spróbuję i zobaczę co to będzie :)