| |
.::Rezerwa 126p::. BEZ KOMUNISTYCZNEJ ADMINISTRACJI |
 |
Nasze żelaza - White Crazy Waldemar Wielki
Kubica - 2017-05-30, 16:01 Temat postu: White Crazy Waldemar Wielki Ahoj. Decyzją walnego zgromadzenia świrów mi podobnych, którzy to stwierdzili, że maluch jest mi niezbędny niczym powietrze do oddychania (całkiem słusznie!) stałem się posiadaczem (dostałem) kolejnego malucha, ochrzczonego Waldemar po pierwszym właścicielu. Najpierw sprawcy tego zamieszania, przez których omal nie dostałem zawału:
Szamany, Ignace, Skiby, Łobuzy trzy, Kolorowi, Państwo Es Es, Pumex, Delmut, Dejw, Michu, Bonus, FreddieM, Rocky, Orion459, Pan_Waclaw, Mariusz Maniak, Grzesiek126p, Czesio, Krzysiek Mer, Kamil Dudek, Adam Bisek wraz z bratem Wojtkiem, synchro, T_NIK, żółwik, ptaku, Chudy, banasiewicz02
Kolejność zupełnie przypadkowa. Jest na niebiesko bo wszyscy to równe ziomy i to nie tylko rezerwy! Dopisałem kilka osób co do których mam pewność, że maczały w tym palce Jeszcze raz wszystkim Wam bardzo DZIĘ-KU-JĘ, również za wspólnie spędzony czas we Wrocławiu. Tego, czego dokonaliście nie da się wycenić. Wszyscy stanowimy taką samotną łódeczkę normalnych ludzi, dzielnie walczącą na wzburzonym morzu sprzedajnej cywilizacji.
Tyle słowem wstępu. Teraz trochę o samym maluchu. Przejściówka, tak jak zomo rocznik 1988, prawie miesiąc młodszy Solidnie zabezpieczony i sporo dziadkowych patentów. Kupujący przyoszczędził w polmozbycie na listwach bocznych i szerokich zderzakach, za to prawdopodobnie zażyczył sobie wypasione wnętrze bo jest i dmuchawa i grzana szyba i pasy bezwładnościowe. Ale raczej po prostu wrzucono jak leci to co było. Alternator też jest, świeżo po regeneracji. Nie mam zielonego pojęcia ile z tych rzeczy zostało dołożonych na przestrzeni lat eksploatacji, najważniejszy jest fantastyczny ogólny stan W porównaniu z ZOMO... nie ma porównania, poszycie w zasadzie zdrowe poza słupkiem B od strony kierowcy i progiem wewnętrznym - są purchle i jedna dziura, ale nie wymaga remontu kapitalnego, umówię się na spawanie jak będzie więcej czasu, na pewno w przeciągu 2 miesięcy. W końcu powiedziałem, że będę o niego dbał i słowa dotrzymam! Tak na teraz muszę pojechać i wymienić płyny ustrojowe, przewody zapłonowe i świece podregulować go nieco i cieszyć się
Kilka zdjęć zrobionych sokowirówką:

banasiewicz02 - 2017-05-30, 17:24
Ale gruz kto to w ogóle wymyślił żeby kupować malucha białego jak lodówka(aczkolwiek w dzisiejszych czasach nawet lodówki są w kolorze inox) niemniej prawda jest jedna,że bardzo głupim pomysłem jest kupić malucha i nim jeździć,ale jeszcze głupszym jest tego nie zrobić
Volt - 2017-05-30, 17:40
Nie wiem jak innym, ale mi się w miare podobuje.
Kubica - 2017-05-30, 18:42
| banasiewicz02 napisał/a: | niemniej prawda jest jedna,że bardzo głupim pomysłem jest kupić malucha i nim jeździć,ale jeszcze głupszym jest tego nie zrobić |
A ja mam w mózgu dodatkowy płat odpowiedzialny za wymyślanie głupich pomysłów dlatego dostałem go z zamontowanym już zestawem inwalidzkim Wózek z tyłu pasami przypnę, garnitur na haczykach powieszę i udam się w Polskę B.
kapsel - 2017-05-30, 20:04
choć go jeszcze nie widziałem, to już mi się podoba, super, że udało nam się wszystkim dopiąć tą akcję od A do Z!
T_NIK - 2017-05-30, 20:17
Niech Ci służy i uważaj na drodze
ps pasy z tyłu chciałem Ci ukraść ale Sara broniła jak Lwica dlatego je masz
CZESIO1958 - 2017-05-30, 20:27
Szerokiej drogi
I gumnianych drzew 😁
Kubica - 2017-05-30, 20:36
| T_NIK napisał/a: | Niech Ci służy i uważaj na drodze |
Dzięki! Oczywiście uważał będę
| CZESIO1958 napisał/a: |
Szerokiej drogi
I gumnianych drzew 😁 |
Albo traktorów
Jareg - 2017-05-30, 20:47
Elegancko, świetna akcja
Najważniejsze że nadal będziesz cisnął maluchem
Rocky - 2017-05-30, 21:59
Najważniejsze,że dalej będziesz śmigał Maluchem! Szerokiej drogi i bezawaryjności.
xemup - 2017-05-30, 22:15
Strasznie fajnie że się cieszysz !
Bonus - 2017-05-30, 22:21
Przejechałem tym maluchem część drogi do Wrocławia i muszę przyznać że jest fajny, niewyeksploatowany więc na pewno jeszcze długo posłuży !
r3mix - 2017-05-30, 22:31
A co to są za akcje
Na pierwszym zdjęciu wygląda jak mój
Daniel22 - 2017-05-31, 00:22
Piękna inicjatywa panowie, gratuluję pomysłu i jego realizacji . Na innych forach w takim przypadku skończyło by się na komentarzach "uuu szkoda, że tak się stało", a tutaj... Jestem pełen podziwu, jeszcze go nie widziałem, ale już na zdjęciach wygląda rewelacyjnie.
Mam nadzieję, że garaż już w drodze? W lecie trzeba go na bok przewrócić i zakonserwować porządnie Mirkiem
ignac2004 - 2017-05-31, 06:33
Strasznie cieszę się, że się udało. A jeszcze bardziej cieszy mnie i zapewne wszystkich również, że Ty się z niego cieszysz!
Niech służy i nabija kilometry! I do zobaczenia na kolejnym zlocie! Szerokości!
Ciasteczkowy - 2017-05-31, 18:14
superrr akcja,maluch fajny i dzieki determinacji bliskich ziomkow
Czarownica - 2017-05-31, 22:16
Jako, że Kubica zna tę historię w zasadzie od połowy, chciałabym ją opowiedzieć ,,niewtajemniczonym” prawie od początku Z jednej strony dlatego, żeby Maciek wiedział co działo się z jego samochodem przed zakupem, z drugiej strony, żeby rozwiać wszelkie wątpliwości dotyczącej rezerwowej rodziny. Mimo wielu niesnasek (jak to w rodzinie) w słusznej sprawie jesteśmy w stanie się zmobilizować w 15min
Zaczynamy!
Pewnie wielu z was wie, że Kubica w drodze z majówki niestety rozwalił swoje zomo.
Pominę tu wiele szczegółów, ale została utworzona tajna grupa na fb pod kryptonimem operacyjnym ,,nowy maluch dla Kubicy” i zebranie kasy na nowego maluszka zajęło nam bagatela 15min prawie 30 osób bez zająknięcia sięgnęło do swoich portfeli i serc.
Schody zaczęły się nieco później, gdy okazało się, że znalezienie maluszka w przyzwoitym stanie to nie jest takie hop siup. Na szczęście Shamanss wymiata jeśli chodzi o wyszukiwanie ofert na olx i upolował Waldemara. Wraz z Chudym pojechali go zobaczyć, wynegocjowali cenę, porobili fotki i poddali dalszym konsultacjom w tajnej grupie. Walduś bardzo szybko zyskał aprobatę reszty grupy więc można było działać dalej.
Dla formalności w dniu zakupu maluszek przeszedł jeszcze ścieżkę zdrowia na stacji diagnostycznej. Wszystko było ok, więc można było kupować. Od początku pojawiały się problemy z ładowaniem – niestety to nie był tylko źle naciągnięty pasek . Biegi troszkę kiepsko wchodziły, ale poza tym maluszek pyrkał radośnie i wyglądał uroczo.
Wstawiliśmy Waldemara do naszego garażu w Chorzowie, a Sharpika na czas całej akcji wydelegowaliśmy na wakacje do garażu T_NIKa w Siemianowicach. Mogliśmy działać!
Na pierwszy ogień poszedł alternator – oddaliśmy go do regeneracji. W międzyczasie Delmut zaproponował piaskowanie i malowanie kół. Adam BISek z Brzegu, zajął się demontażem zestawu inwalidzkiego z rozwalonego zomo (które u niego teraz stoi, gdyż mieszka niedaleko miejsca wypadku) i wysłał do nas na Śląsk.
Kiedy kurier do nas zawitał z wyczekiwanym zestawem inwalidzkim, Chudy wraz z Shamanem ochoczo zabrali się do montowania go w Waldemarze. Walczyli z tematem do bardzo późnej nocy, ale udało się.
Dalsze prace miały miejsce w niedzielę na tydzień przed przekazaniem maluszka nowemu właścicielowi. Tego dnia też na kilka godzin dołączył do nas Bonus i Michu.
Udało nam się:
-wyregulować gaźnik
-zamontować nową podstawkę pod gaźnik
-naprawić tylne światła
-wyregulować lizak
-ustawić zbieżność
-ustawić poduszki pod skrzynią biegów
-nawiercić spływy w przednim podszybiu
-wyszorować wnętrze
-zmienić tapicerkę deski rozdzielczej
-pomalować pokrywę zaworów
-odmalować jedno z lusterek
-zamontować dźwignię bagażnika z lewej strony ze względu na zestaw inwalidzki
Później przez cały tydzień wieczorami dłubaliśmy nieco przy Waldemarze, by w końcu w ubiegłą niedzielę wybrać się do Wrocławia, by przekazać maluszka nowemu właścicielowi – Kubicy!
Resztę historii prezentują zdjęcia:
Zdjęcia zrobione przez Shamana przed zakupem

Dzień zakupu i ścieżka zdrowia

Maluszek nocował w naszym garażu oczywiście pod kocykiem

Całodniowy niedzielny garażing zakończony sukcesem

Zmiana kół odświeżonych przez Delmuta

Mały synchro i duży synchro również odwiedzili nas na garażu i dowieźli nowy licznik
Kolejne dni i dalsze prace – co prawda maska i tak jest do wymiany, ale przynajmniej tymczasowo jest czysta
Zamontowaliśmy również rezerwowy pasek przeciwsłoneczny

Mycie przed i po podróży

W dniu wyjazdu okazało się, że biegi jednak nie chodzą idealnie, jednak usterkę udało się stosunkowo szybko usunąć

Podróż do Wrocławia – demokratycznie ustalono, że połowę drogi maluszka prowadził Bonus, drugą ja

Przekazanie maluszka Kubicy

Suveniry
I na koniec moja ulubiona fotka - parkowanie w centrum Wrocławia
Kubico, życzę Ci żeby maluszek dobrze Ci służył, dzielnie kręcił kilometry. Mam nadzieję, że wkrótce zobaczymy się na BGN. Pamiętaj to już jest Twój samochód i możesz z nim zrobić co chcesz *
*choć fajnie by było jakbyś o niego dbał i takie tam, żeby mi serce nie pękło
CZESIO1958 - 2017-06-01, 06:48
I to jest to co rezerwowe tygrysy lubią najbardziej 😋
Ma jeździć i się cieszyć ot i tyle
Kubica - 2017-06-01, 08:49
| Czarownica napisał/a: | *choć fajnie by było jakbyś o niego dbał i takie tam, żeby mi serce nie pękło | Przecież ja już postanowiłem, że dbane będzie! Dzięki za fotki i niesamowitą relację - masz żyłkę dziennikarską, naprawdę Naprawdę sporo przy nim zrobiliście i to pod presją czasu - nadal jestem pod wrażeniem i do końca życia będę i nie mówić mi tu tylko, że to nic takiego Stanowicie wszyscy tak bardzo zgraną, zorganizowaną ekipę, że aż muszę z Was wziąć przykład w codziennym życiu bo mnie się rzadko udaje zrobić coś wg. planu I nie mówię tu o maluchu bo w tym to mogę dłubać i dłubać!
danielewicz - 2017-06-01, 10:06
Autko masz teraz super ale ta cała akcja to piękna sprawa
T_NIK - 2017-06-01, 10:26
Zdjęcie w awatarze zmień
Kubica - 2017-06-01, 10:27
Jak wrócę do domu
ignac2004 - 2017-06-01, 10:45
Czyli, co tamten temacik przenosimy do "Nasze byłe Fiaty" ?
Kubica - 2017-06-01, 10:52
Myślę, że tak. Formalności dopełnię jak wrócę z zajęć. ZOMO raczej idzie na części, zasłużył się bardzo, ale nadszedł jego kres.
r3mix - 2017-06-01, 15:56
Jestem naprawdę pełen podziwu dla Was za tą całą akcję
SHamanss - 2017-06-01, 18:10
Bardzo się cieszę że udało się znaleźć takiego fajnego malucha. Życzę Ci Maćku bezawaryjnej jazdy, szerokiej drogi i radości z każdej chwili spędzonej z tym autkiem.
Panie i Panowie! Ten maluch to tylko dowód na to jak Wielką jesteśmy rodziną! Dosłownie od Morza aż po same Hałdy ! To kawał Rezerwowej historii
LOBUZ88 - 2017-06-01, 21:39
Niech Ci służy i daje radość bo to o to w tym wszystkim chodzi Sam malec zajebisty dobra baza by zrobić perełkę
Kubica - 2017-06-01, 21:44
Taki mam zamiar choć nie chcę go jakoś bardzo pod kocem trzymać, ma normalnie jeździć. Oczywiście nie w zimie, ale jednak po to jest samochód by dawał frajdę Dbać i jeździć, tak to podsumuję. Po tylu życzeniach i całej tej akcji on po prostu musi służyć! Jest i będzie należycie kochany, obiecuję!
azbest - 2017-06-01, 22:26
Super akcja, aż serce rośnie patrząc na taką fajną ekipę.
A nowemu właścicielowi życzę wielu bezawaryjnie przejechanych kilometrów.
alfa2016 - 2017-06-02, 09:18
Świetny Maluch na świetnych rejestracjach ! Na 100% będzie twoim oczkiem w głowie , powodzenia i do zobaczenia na zlocie !
interflug - 2017-06-02, 13:56
Piękna akcja, szacun!
Kubica - 2017-06-02, 23:33
interflug, patrzę na avatar zewnętrznie masz niemal bliźniaka! To 87 jest? Ma już szeroki licznik czy jeszcze kapliczkę?
krzychoo - 2017-06-03, 00:08
To jest w ogóle najlepsza akcja świata! Szacun Rezerwo!
interflug - 2017-06-03, 02:15
| Kubica napisał/a: | interflug, patrzę na avatar zewnętrznie masz niemal bliźniaka! To 87 jest? Ma już szeroki licznik czy jeszcze kapliczkę? |
88, I rejestracja 25.01 Z zewnątrz rzeczywiście bliźniak też z dużym licznikiem, duperele jednak się różnią. U mnie nie ma grzanej szyby, wykładzina jest czarna, a pasy są statyczne. Oryginalnie była jeszcze prądnica i idiotyczne nieregulowane krzesła, więc wersja full bieda poza dmuchawą
Kubica - 2017-06-03, 13:24
| interflug napisał/a: | | Kubica napisał/a: | interflug, patrzę na avatar zewnętrznie masz niemal bliźniaka! To 87 jest? Ma już szeroki licznik czy jeszcze kapliczkę? |
88, I rejestracja 25.01 Z zewnątrz rzeczywiście bliźniak też z dużym licznikiem, duperele jednak się różnią. U mnie nie ma grzanej szyby, wykładzina jest czarna, a pasy są statyczne. Oryginalnie była jeszcze prądnica i idiotyczne nieregulowane krzesła, więc wersja full bieda poza dmuchawą |
Ooo, zomo było zarejestrowane 24.02, a ten 10.03 To są dobre roczniki, prawie nieśmiertelna buda, choć jeśli chodzi o spasowanie blach składane przez więźniów chyba Co do wykładziny nie jestem pewien czy wtedy w ogóle wychodziła szara, ale zostaje - podobuje się mnie i będzie pasowała do foteli giełdowych, które przełożę z zomo po ogarnięciu ramy prawego fotela, bo też mam nieregulowane karkołamacze
dizzyx - 2017-06-03, 14:10
| Kubica napisał/a: | | które przełożę z zomo po ogarnięciu ramy prawego fotela, bo też mam nieregulowane karkołamacze |
O to się nie bój, przywiozę Ci kiedyś od siebie.
Kubica - 2017-06-03, 14:24
| dizzyx napisał/a: | | Kubica napisał/a: | | które przełożę z zomo po ogarnięciu ramy prawego fotela, bo też mam nieregulowane karkołamacze |
O to się nie bój, przywiozę Ci kiedyś od siebie. |
Prędzej ja wezmę od ciebie, wszak po drodze mam zawsze
ignac2004 - 2017-06-05, 09:11
Dzień po moich narodzinach
Ps. Miałem pierwszego malca, białego 88, dokładnie taki jak Twój. Data pierwszej rejestracji przypadała na 25.02. Ogólnie malec idento. Szary dywan własnie miał.
Fajny był
Kubica - 2017-06-06, 16:07
Byłem wczoraj sprawdzić co tam u zomo słychać i przy okazji wyszabrowałem co nieco. Grubsza rozbiórka za jakiś czas. A teraz czekam na ustabilizowanie się pogody i: Wkładam tylne lampy (zastępcze klosze są w jednym kawałku), trochę detali do wnętrza jak popielniczka czy ramka klamki, krótkie ramię prawej wycieraczki i oczywiście nie byłbym sobą jeśli bym tego nie zrobił - choć trzeba przyznać, że licznik od synchra sprawuje się nieźle - to jednak, jak to MERA-PAFAL świeci dużo gorzej od swojego węgierskiego odpowiednika, zatem polski powędruje na półkę, na zapas. Ma to dodatkowe hmm... znaczenie symboliczne bowiem zomo zrobiłem trochę ponad 10tys. km, stan licznika 76299 w chwili wypadku. Waldemar przejedzie kolejne kilometry Historia kręci się na nowo.
synchro - 2017-06-06, 22:13
| Kubica napisał/a: | | licznik od synchra sprawuje się nieźle - to jednak, jak to MERA-PAFAL świeci dużo gorzej od swojego węgierskiego odpowiednika | yyy, a ja Ci tam pafala dałem nie węgra? coś ponad 30tys miał ma blacie, jak pamiętam. Chyba, że Wykonawcy jakąś hybrydę z tego zrobili
Kubica - 2017-06-07, 00:17
Oj tam, oj tam... ciiicho, bo coś się wyda jeszcze Sprawdź co ci zostało w zapasach. A poza tym dobrze jest, licznikiem się nie jeździ
Czarownica - 2017-06-07, 09:56
| synchro napisał/a: | Chyba, że Wykonawcy jakąś hybrydę z tego zrobili |
Jest hybryda
ignac2004 - 2017-06-07, 14:31
W sumie to niezły patent z tym, żeby przerzucić zegar z Zomo. Faktycznie, zabawa trwa dalej i walisz kolejne kilometry
Kubica - 2017-06-11, 18:17
Z kronikarskiego obowiązku nadmienię, że ostatnio mało się dzieje - wsio ogarnę po (zbliżającej się wielkimi krokami) sesji. Na ten moment uzupełniłem wnętrze różnistymi pierdółkami, elementami wyposażenia, których brakowało i wymieniłem to fikuśne ramię wycieraczki (z DFa) na normalne, krótkie. Całość ładnie pracuje, spryskiwacz entuzjastycznie tryska, wycieraczki pośpiesznie wycierają z szyby efekty jego działań. Jest współpraca obu urządzeń, co się chwali. Niemiłosiernie wkurza teraz naklejka rejestracyjna naklejona w połowie wysokości szyby, jest motywacja do przerejestrowania Relacja fotograficzna myślę, że będzie zbiorcza jak zrobię coś więcej, a może gdzieś się przejadę po okolicach
banasiewicz02 - 2017-06-11, 20:56
mogłoby to w końcu pojechać
Kubica - 2017-06-11, 21:56
Mam w planach wycieczki krajoznawcze o jakich się pracownikom biura podróży Orbis nie śniło, ale jeszszszszcze troszeczkę, jeszcze momencik
Edytowano: Pierwsza solidna przejażdżka za mną. Jak to fajnie śmiga! W niedzielę zlot w Oławie Zapewne będzie fotorelacja.
Kubica - 2017-06-23, 20:30
Niewielka porcja zdjęć z niedzielnego zlotu w Oławie od Mateusza (uroda). Było super! Bezproblemowo przejechane łącznie 72km. Miałem wpaść na 3-4h, wróciłem późno w nocy, głównie za sprawą rezerwy sekcja Brzeg Jak ktoś też był, ma coś więcej to poproszę o kontakt.
Bonifacy - 2017-06-23, 20:47
Coś mam
Kubica - 2017-08-02, 00:11
Raport z placu boju: Waldemar zwiedził Węgry Byłem na tegorocznym 126beach. Łącznie coś koło 1400km. dokładnie nie liczyłem - liczyłem bardziej na to, że nie będzie żadnej usterki po drodze. Poza drobnym problemem z cylinderkami jeszcze w drodze na zlot na granicy słowacko-węgierskiej, które jednak raczyły odpuścić i funkcjonować poprawnie przez całą drogę powrotną jeszcze - obyło się bez awarii. Tak czy owak szykuję kapitalny remont hamulców - obym wyrobił się przed bańgowskim Jest i fotka od Pana_Waclawa:
Zlot bardzo udany, ciekawa, acz wymagająca trasa przez Słowację - wpisuję na stałe do kalendarza, o ile zdrowie i finanse pozwolą będę się pojawiał co roku
banasiewicz02 - 2017-08-07, 09:46
maluch nie stygnie
Knight_in_fire - 2017-08-07, 12:53
| Kubica napisał/a: | Raport z placu boju: Waldemar zwiedził Węgry Byłem na tegorocznym 126beach. Łącznie coś koło 1400km. dokładnie nie liczyłem - liczyłem bardziej na to, że nie będzie żadnej usterki po drodze. Poza drobnym problemem z cylinderkami jeszcze w drodze na zlot na granicy słowacko-węgierskiej, które jednak raczyły odpuścić i funkcjonować poprawnie przez całą drogę powrotną jeszcze - obyło się bez awarii. Tak czy owak szykuję kapitalny remont hamulców - obym wyrobił się przed bańgowskim Jest i fotka od Pana_Waclawa:
[url=https://naforum.zapodaj.net/thumbs/732eb221117b.jpg]Obrazek[/url]
Zlot bardzo udany, ciekawa, acz wymagająca trasa przez Słowację - wpisuję na stałe do kalendarza, o ile zdrowie i finanse pozwolą będę się pojawiał co roku |
O kurde, co to za felgi na tym czerwonym. Były na pewnym niebieskim Wartburgu z Kielc.
Kubica - 2017-08-07, 22:48
| Knight_in_fire napisał/a: |
O kurde, co to za felgi na tym czerwonym. Były na pewnym niebieskim Wartburgu z Kielc. |
Domyślam się, że chodzi o eleganta. Przy flaszce poruszę ten temat bo sam nie wiem
Kubica - 2018-01-14, 19:41
Białe szaleństwo zostało wybudzone na okoliczność WOŚPu w Oławie ze snu zimowego. Wiecie, taki mobilny symulator bielutkiego śniegu na drodze. Przejazd po mieście w peletonie dolnośląskich maluchów zaliczam do udanych, było fajnie:
Tuż za mną przyczajony tygrys, ukryty smok!
Hanss - 2018-01-14, 21:04
| Kubica napisał/a: | Tuż za mną przyczajony tygrys, ukryty smok! |
Ten kto o nim nie słyszał to zwykły leszcz
xemup - 2018-01-14, 22:51
Kubica - 2018-08-07, 23:46
Raport z placu boju: Waldek jeździ od czasu majówki właściwie na co dzień, zastępując sypiącego się dupowoza. Spisuje się w tej roli doskonale, ale na zimę trzeba będzie oczywiście poszukać jakiegoś słusznego żelastwa Właśnie wróciłem z maluchowego wyjazdu wakacyjnego: 1161km, 3osoby i bagaże, 3dni nad morzem i 3dni na woodstocku (czy jak to się tam teraz nazywa). Mimo istnych tropików obyło się bez większych problemów, w końcu to maluch Garść zdjęć:

Wtem! Prawie zupełnie niespodziewanie nastąpiło spotkanie na szczycie
W międzyczasie pojechałem na woodstock, gdzie ilość kurzu przebijała podobno nawet słynny Jarocin`84 co doskonale widać
Majonez - 2018-08-08, 22:06
Wrzuć na https://imgur.com/ .
Daniel22 - 2018-08-09, 12:21
Na razie to ktoś fotki podprowadził, bo nic nie widać Ode mnie parę:
Co do takich maleńkich, nieistotnych problemów, auto pokonało cały dystans na mocno ubogiej mieszance, dzięki czemu jechaliśmy z prędkością maksymalną 70-80, powyżej tej prędkości brakowało paliwa i auto zaczęło udawać kangura, co powodowało nie lada wk...wa Było rozbieranie gaźnika, planowanie podstawki pompy, kupowanie nowego popychacza. Poziom paliwa w komorze pływaka OK. Pompa pompuje jak głupia, natomiast świece białe. Cieszę się, że nie skończyło się upaleniem zaworu .
Na całym dystansie zapowiadane przez niektórych zarżnięcie silnika na strasznym, wypluwającym uszczelnienia i płukającym zbawienny nagar oleju 5W40 nie nastąpiło, wręcz przeciwnie, silniczek pracuje na nim wzorowo
Kubica - 2019-01-30, 17:35
Czołem! Odświeżyłem część zdjęć. Waldek ma się całkiem dobrze, jeździ w zasadzie zawsze (wiem - zima zła - nieuleczalna choroba wściekłych rezerwistów jeszcze gorsza gdy regularnie nie zaspokajana ) kiedy tylko jest znośna pogoda, a przynajmniej sucho, bez brei i przesadnej soli. Z większych zlotów zaliczyłem kaszlakową objazdówkę 11 listopada i... cóż tu więcej powiedzieć... sprawuje się
Fiat126poznan - 2019-02-03, 00:27
kurde, prześledziłem oba tematy, przykra sytuacja, ważne, że jesteś cały a maluszka szkoda, za to bardzo fajna akcja wielu osób i masz nadal możliwość czerpania radości z jazdy 126p
Co do samej akcji, jestem pełen podziwu i szacunek dla wszystkich osób, które się przyłączyły (sam jak bym wiedział o akcji, bym dorzucił coś od siebie.) Co jak co ale posiadacze maluchów potrafią sobie pomóc i zjednoczyć się jak drugiemu krzywda się dzieje. Taka wielka rodzinka Do zobaczenia na zlotach (jak tylko poskładam 1991 PZR, a jak nie to do tego czasu będe "Caro-cą" przyjeżdzać, a co tam ), bo mam nadzieje, że jak najbardziej będziesz korzystać z fury
Kubica - 2019-04-18, 22:04
Waldek właśnie zaliczył bezproblemowo kolejne 400km przebiegu w drodze z Wrocławia do Puław - oczywiście bezawaryjnie Można powiedzieć, że na majówkę jestem gotowy Po drodze zajechałem do dizzyxa:
Są przygotowane też zupełnie nowe opony, w miejsce parciejących już passio na felgach bezdętkowych od ELa pomalowanych proszkowo na szary RAL
dizzyx - 2019-04-18, 22:15
Zdjęcie powinno mieć podpis
"Typowe polskie podwórko, Bździn Dolny 1999 r."
Maverin21 - 2019-04-18, 22:17
Dokładnie żeby nie te blachy białe to już wgl klimacik
Kubica - 2019-04-18, 22:17
Nie no, nie jest to typowy pierdolnik jeszcze, chociaż syrena się nie załapała
dizzyx - 2019-04-18, 23:05
| Kubica napisał/a: | | chociaż syrena się nie załapała |
ale za to pięknie na niej łopotała plandeka...
banasiewicz02 - 2019-04-20, 18:30
:O ile rupieci na metr kwadratowy
dizzyx - 2019-04-20, 19:41
| banasiewicz02 napisał/a: | :O ile rupieci na metr kwadratowy
|
Ale to i tak jeszcze nie wszystko, bo Syrena się nie zmieściła w kadrze, a nie jest mobilna
Daniel22 - 2019-04-26, 18:39
To kiedy regulujemy AFR?
Kubica - 2020-09-19, 12:23
Także tego, zanim motonita odkopie mój temat wolę to zrobić osobiście: maluch żyje i ma się dobrze, co mogą potwierdzić osoby przybyłe na 8mą majówkę rezerwy, która odbyła się... tydzień temu Bez zastrzeżeń zrobiłem prawie 900km po dość dłuugiej przerwie, spowodowanej tą całą pandemią Wleciała również pompa hamulcowa z uno - porządna trw z większym tłoczkiem - hamulce zdecydowanie na + w stosunku do lpr/delphi/metelli - czegokolwiek rzemieślniczego dla 126p. Pedał przyjemnie twardy, zdecydowanie wyżej bierze. Pasuje w zasadzie plug&play jak to się mówi się. Różnica jest jedynie w skoku gwintu końcówek sztywnych przewodów hamulcowych. Starsze fiaty miały m10x1,25mm, a uniacz m10x1mm. Trzeba więc zmienić same końcówki albo - jeśli są już przewody miedziane i można je trochę pomiętosić - upchnąć łączniki z jednego na drugi Jak mi się będzie chciało to jakieś zdjęcie walnę.
motonita - 2020-09-19, 15:53
NO... A JUŻ MIAŁEM ŁOPATE W DŁONI... ale ja sie pytam... gdzie sa kurna fotki?
banasiewicz02 - 2020-10-26, 17:16
Nima i nie będzie bo gamoń kliszę prześwietlił
motonita - 2020-11-05, 14:29
to napewno był film ORWO ;p
Daniel22 - 2020-11-06, 11:39
To była camera obscura, i jeszcze nie zdążył kalki odrysować .
motonita - 2020-11-06, 17:18
no to grubo pojechałeś.... nie wiem jak robili to egipcjanie zeby ci sie odgryźć
Kubica - 2020-11-06, 23:28
Nie spamować mi tu bo wezwę służby specjalne!
banasiewicz02 - 2020-11-08, 14:19
ioioioioio Milicja proszę przyjechać na forum
Fiat126poznan - 2020-11-17, 19:23
| Kubica napisał/a: | Wleciała również pompa hamulcowa z uno - porządna trw z większym tłoczkiem - hamulce zdecydowanie na + w stosunku do lpr/delphi/metelli - czegokolwiek rzemieślniczego dla 126p. Pedał przyjemnie twardy, zdecydowanie wyżej bierze. Pasuje w zasadzie plug&play jak to się mówi się. Różnica jest jedynie w skoku gwintu końcówek sztywnych przewodów hamulcowych. Starsze fiaty miały m10x1,25mm, a uniacz m10x1mm. Trzeba więc zmienić same końcówki albo - jeśli są już przewody miedziane i można je trochę pomiętosić - upchnąć łączniki z jednego na drugi Jak mi się będzie chciało to jakieś zdjęcie walnę. |
O bardzo ciekawy temat. Na pewno przyda się ta wiedza. Generalnie już przejrzałem allegro i faktycznie Pompa uno pasuje bez żadnych przeróbek tylko te gwinty przewodów, ale to nie problem Na pewno wykorzystam patent.
Daniel22 - 2020-12-22, 13:11
No!
Czas wymienić nasze wysłużone fiaty, na doskonały pojazd produkcji... czechosłowackiej!
I teraz wchodzi Pawlik... Ale widać po zdjęciu, który ma lepsze ogrzewanie
CZESIO1958 - 2020-12-22, 13:56
Eee Škoda na blachach z Sosnowca
Kubica - 2020-12-22, 15:26
| Daniel22 napisał/a: | No!
Czas wymienić nasze wysłużone fiaty, na doskonały pojazd produkcji... czechosłowackiej! |
Jakie wymienić, jakie wymienić?! Mózg sobie wymień!
banasiewicz02 - 2020-12-22, 19:24
Matko Bosko...do czego to dochodzi...
norek - 2020-12-23, 22:17
Favorit ,to taki większy 126p tylko ma kurę na grillu .
Kubica - 2020-12-23, 22:44
Się uczepili może będzie oddzielny temat na frytę jak zasłuży. Maluch zabezpieczony w ciepłym i suchym garażu wyjedzie raz na czas jakiś jak nie będzie soli zbyt dużo Toto czechosłowackie coś jest po prostu skutkiem potrzeby regularnego dokarmiania piątego płatu, obecnego w moim mózgu, odpowiedzialnego za wymyślanie głupich pomysłów. C.D.N.
CZESIO1958 - 2020-12-24, 06:41
Zdrowia na ciele
Bo na umyśle za późno
Święta w końcu
r3mix - 2020-12-24, 08:42
Jak coś, to zostały mi emblematy i trzy kołpaki po Favoricie jakbyś potrzebował
Daniel22 - 2020-12-26, 14:37
W sumie już trzeba zaktualizować, bo przód już zyskał optycznie - zamiast tych paskudnych zaślepek są prawilne halogeny, jak w bogatej wersji LS - obrotomierz już też jest, jeszcze domontować programator pracy wycieraczki, żeby dolna pozycja manetki od wycieraczek nie była pusta, zapalniczkę w desce i będzie prawie LS
Kubica - 2020-12-26, 15:09
BĘDZIE ODDZIELNY TEMAT - NIE TU!!!11!1!111!!!
banasiewicz02 - 2021-01-06, 11:39
czemu na nas krzyczysz? w trąbę chcesz?
Daniel22 - 2021-01-07, 12:37
Bawi się w moderatora elektrody
|
|