| |
.::Rezerwa 126p::. BEZ KOMUNISTYCZNEJ ADMINISTRACJI |
 |
Silnik z osprzętem i układ przeniesienia napędu - Przerywa jakby kończyło się Paliwo
MajkelMoto - 2017-05-10, 20:12 Temat postu: Przerywa jakby kończyło się Paliwo Mam problem w elegancie, mianowicie od czasu do czAsu jak jadę zaczyna przerywać, gaznik czyszczony, dysze przedmuchane i pływak ustawiony. Jakoś go wyregulowalem ale jutro dopiero mechanik stary to ogarnie dokładniej. Wcześniej też tak było, zauważyłem że w pogodę deszczowa to się obiawia często ale normalnie też tylko rzadko
Kubica - 2017-05-10, 20:51
Pompa paliwa nie leje? Miałem dokładnie taki objaw jak ww. element "się kończył" i lał paliwem na łączeniu. Powyżej 80ciu na 4tym biegu był kangurek Profilaktycznie możesz podstawić, nie zaszkodzi.
MajkelMoto - 2017-05-10, 21:13
O to jest w sumie pomysł, dzieki
Dzus - 2017-05-10, 21:14
kable wn wymienione? przebicie przy deszczowej pogodzie bardzo prawdopodobne
MajkelMoto - 2017-05-10, 21:37
Kable nowki, tak samo swiece
MajkelMoto - 2017-05-10, 21:57
Wiecie może po ile mogę się w sklepie spodziewać pompki paliwa? Bo u siebie w mieście mam ze dwa sklepy z częściami do 126 i jak myślicie ile będzie kosztować kompletna pompka paliwa?
Rampula - 2017-05-10, 22:31
rok temu płaciłem 35zł za pompke Akor, nie mieli polmo
MajkelMoto - 2017-05-11, 19:16
No wiec pompka nowa, dali mi od poloneza ale zmieniłem głowiczke na starą bo króćce były za duze. U mnie membrany były lekko spękane, sprężyna też troche zużyta. Niby jest lepiej ale bede dalej obserwował.
tomekcvc - 2017-05-25, 22:33
U mnie problem jest podobny, tyle, że przerywa na niskich obrotach, na wysokich jest ok. Gaźnik czyszczony i regulowany kila razy, był nawet podmieniony, świece, zawory, zapłon sprawdzone. Nie mam więcej pomysłow.
norek - 2017-05-26, 10:14
Wymień pompkę paliwa na nową ,
MajkelMoto - 2017-05-29, 08:03
Ja zmieniłem pompke iii, jakby lepiej ale nie dokonca bo na ssaniu strasznie faluje jak rano odpale. Potem jadę z pół km na ssaniu żeby go rozgrzać a on przerywa strasznie, jak go przegazuje to jakoś zalapie i jest okej ale czasem zgaśnie i muszę odczekać kilka min i wtedy jest okej, co może być nie tak?
Daniel98 - 2017-06-04, 22:41
Właśnie miałem zakładać identyczny temat. Mam to samo w swoim elegancie. Problem znika po około 10 minutach jazdy i występuje głównie na niskich obrotach. Dodam, że w związku z wcześniejszymi "dolegliwościami" wymieniłem praktycznie wszystkie potencjalnie podejrzane elementy takie jak pompa paliwa, cewka zapłonowa, przewody itp.
MajkelMoto - 2017-06-05, 15:06
Ja już ogarnąłem ten problem, a wiec podziele sie z wami tym. Mianowicie winny był filtr paliwa który był po pierwsze założony na odwrót od czasu kupna malucha (zapewne jak siadłą nowa pompka zupełnie lepiej tłoczyła paliwo i filtr nie nadążał dalej przepchać paliwa) i był zabrudzony, założyłem nowy filtr i maluszek zaczął w końcu normalnie pracować, dla mnie temat wykorzystany. Pozdrooo!
kuba2350 - 2017-06-12, 13:21
Witam
Chciałbym podpiąć się pod ten temat, gdyż mam problem z Maluchem w podobnym tonie. U mnie wszystko zaczęło się od tego, że pewnego razu w czasie jazdy zgasł. Kontynuować jazdę można było tylko na ssaniu i to też bez szału. Koniec końców okazało się, że w baku były z paliwem jakieś dziwne gluty, które zatkały sitko. W międzyczasie celowałem w inne problemy więc sporo rzeczy powymieniałem lub naprawiłem. Teraz wygląda sytuacja tak, że bak został wyczyszczony, została założona pompka paliwa elektryczna do silników gaźnikowych, gaźnik został zregenerowany, zostały wymienione świece i cewka (dwubiegunowa). Zapłon jest na platynkach dlatego też zrobiłem moduł zapłonu na MOSFET-cie. Nie wspomnę o tym, że zapłon i przerwa oraz luzy zaworów zostały ustawione jak w książce. Problem jest taki, że po odpaleniu silnik popracuje 3-4 min na ssaniu i gaśnie, wolne obroty nie wchodzą w grę. Odpala w sumie od razu ale znowu gaśnie a przy dodawaniu gazu na luzie dusi się. Paliwo dopływa na pewno bo pompka elektryczna dobrze tłoczy co widać w filtrze. Zapłon działa tak samo na module jak i na kondensatorze. Czy ktoś miałby pomysł jak to ugryźć? Proszę o podpowiedzi
Pozdrawiam
MajkelMoto - 2017-06-19, 11:27
Zmiana tego filtra paliwa pomogla tylko na kilka dni, problem znow wrocil. Znowu filtr paliwa? Dziwne
zolwik - 2017-07-17, 19:43
| MajkelMoto napisał/a: | | Zmiana tego filtra paliwa pomogla tylko na kilka dni, problem znow wrocil. Znowu filtr paliwa? Dziwne |
Poradziles sobie?
Mam elx odpala zimny /ciepły na niskich ok, ale jak przycisne po chwili na 4biegu do 80 km i szarpie również na 3biegu.
Swiece kable wn nowe, gaznik wyczyszczony.
Jutro wymienie filtr paliwa i powietrza ew pompke.
Karol - 2017-07-17, 21:14
Gaźnik do wymiany
zolwik - 2017-07-18, 06:53
| Karol napisał/a: | | Gaźnik do wymiany |
A to nie da sie naprawic?
Karol - 2017-07-18, 10:05
No ja nie mogłem, a miałem to samo i tylko wymiana pomogła. Dmuchałem, cudowałem, dysze podmieniałem itp. Coś siedziało wewnątrz w korpusie podejrzewam. Wymieniłem i z głowy. Z resztą, gaźnik do malucha kosztuje grosze, to niema nawet się co bawić
MajkelMoto - 2017-07-19, 14:58
No ja nigdzie nie moge znalezc taniego nowego gaznika do 126p
zolwik - 2017-07-19, 16:51
| MajkelMoto napisał/a: | | No ja nigdzie nie moge znalezc taniego nowego gaznika do 126p |
Zalezy co pod pojeciem "tanio" to jest z tego co widzialem kilka setek
|
|