| |
.::Rezerwa 126p::. BEZ KOMUNISTYCZNEJ ADMINISTRACJI |
 |
Nasze żelaza - Red 126p by crazy655
crazy655 - 2010-11-06, 21:27 Temat postu: Red 126p by crazy655 Oto moje nowe oczko w głowie
Kupiony 3 listopada, maluszek FL, 1992r, 78 tyś przebiegu, od 1 właściciela którym był dziadek, niemal cały czas garażowany, oryginalny lakier blacharka stan -bdb (2 miejsca do małych zaprawek, do wymiany pas tylny, pozatym wszystko inne stan idealny ) Cena 750 zł
Tak wyglądał zaraz po kupnie:
Tutaj zdjęcia podłogi i bagażnika
No i wczoraj zaczęła się wielka przekładka, czyli przekładanie części z żółtka do niego. Zderzaki + reflektory, białe kierunkowskazy przód, białe koła, fotele lotnicze, lusterko wsteczne, lampy tył, klamki (tamte były w opłakanym stanie, te super nie są ale mimo to lepsze) i parę innych pierdół. Do tego zamontowałem inne lusterka oraz biało-czerwone klosze na tył Maluszek dostał zaprawki w podszybiu bo zaczynało go lekko brać w 2 miejscach, wkładki w zamkach, oraz został spolerowany cały lakier, bo był strasznie matowy, teraz odzyskał swój dawny blask Po tym wszystkim wygląda tak
W planach mam pomalowanie maski tylnej na czarno + wycięcie co 2 żeberka, licznik od eleganta + pałąka, felgi stalowe od cc (mam już tylko trzeba je opiaskowac i pomalować, chromowane klamki oraz wycieraczki
przesuwam do odpowiedniego działu //pumex
Bonus - 2010-11-06, 21:33
Po 1 dlaczego ten temat jest w dupowozach, a nie ogólnym dla maluchów ?
Po 2 co z żółtkiem?
Po 3 gratuluję dobrego zakupu, będą z niego ludzie
dawcio650e - 2010-11-06, 21:38
Brzydko wyglądają chromy razem z listwami od fl
Zdrowy jest zgnite podszybia w maluchu to standard
Wojtas08 - 2010-11-06, 21:40
Mi się bardziej a pierwszym wcieleniu podoba, ale rozumiem, że musi wyglądać agresywnie
crazy655 - 2010-11-06, 21:41
Sorry, jestem świeżak na tym forum Patrzyłem na głównej stronie, dział "nasze byłe" i "nasze dupowozy" to wydawało mi się że to to Żółtek okazał się dokładnie tym czym podejrzewałem, czyli kupą szpachli wraz z pianką budowlaną i gazetą w jednym Rozebrany i na złom, bo nic innego by z niego nie było Został silnik i masa części
Listwy dopiero będą zdemontowane w następne wakacje, jak będę go malował, bo nie chce z dziurami jeździć
LOBUZ88 - 2010-11-06, 22:35
listwy out, posadzić go niżej i jest bajadera
Tomash85 - 2010-11-06, 23:18
A może P4
Kubson - 2010-11-06, 23:32
A przemoknięty bitgum na podłodze to nikt nie zauważył
k4rgu1 - 2010-11-07, 00:14
A mnie się też podoba tylko właśnie oprócz tych listw...
Do chromów to wgl niet...
synchro - 2010-11-07, 08:01
Jak na 17-o letnie auto to jest w fajnym stanie . Mało jest już takich.
Ja jedynie zostawiłbym szerokie zderzaki. Jeśli chcesz mod to tego, to te halce na szerokie zderzaki i na glebę go. Felgi na inny kolor (biały niet, bo to nie rajdówka). Jeszcze chlapacze, albo wszystkie, albo żaden. To taka moja wizja
kokodrzambo - 2010-11-07, 08:20
synchro, to dokładnie opisal nic dodac nic ujac
Krzysiek. - 2010-11-07, 09:48
Ładny, ładny...
Jak nie chcesz usuwać listw, to wracaj do plastików.
Do tego ładne koło i gleba i bd ideał
FreddieM - 2010-11-07, 10:00
Jakby to była rajdówka to aktualny wygląd byłby OK.
Ale tak wolałem go z tych 1szych zdjęć. Chyba że zrobisz tak jak koledzy wyżej podpowiadają
Lukasz15 - 2010-11-07, 17:59
| FreddieM napisał/a: | Jakby to była rajdówka to aktualny wygląd byłby OK.
Ale tak wolałem go z tych 1szych zdjęć. Chyba że zrobisz tak jak koledzy wyżej podpowiadają |
Zgadzam się na pierwszych fotkach po zakupię wyglądał najlepiej....
radzio126p - 2010-11-07, 21:07
Chromy w FLach i ELach robią się nudne...
Aron - 2010-11-07, 21:09
W elegancie to nawet wygląda jak nie ma listew, ale tutaj jak ma listwy drzwiowe to tak średnio na jeża.
Lepiej by było dorwać stare chromy w stanie ciul, rzucić na to czarny mat i ładnie by się zgrało z listwami
Quick07 - 2010-11-07, 21:40
Teoretycznie tak ,ale gdyby listwy były trochę cieńsze.
Te listwy dobrze wyglądają z P4 , do chromów to i tak trochę choojnia
crazy655 - 2011-02-17, 23:37
Refresh. Maluszkiem zrobiłem już ponad 8 tyś km i jeszcze mnie nie zawiódł
Teraz co się zmieniło:
- Na tyle zawitały chromowane lampki z forda mustanga, w końcu ten tył nie jest taki "łysy", no i doszła nakładka na tłumik, którą w lato na pewno zastąpi przerabiany tłumik.
- Maluch dostał chromowane wycieraczki (mam też pióra tylko muszę z nich gumy pozmieniać i też zawitają
- Zamontowałem chromowaną antenę
- Licznik elegantowski
- Radio BLAUPUNKT Seattle mp-57
- Inne lusterka (dzisiaj spolerowałem jedno, jak będzie czas biorę się za drugie, na ostatnich fotach widać polerkę)
- Boczne wloty powietrza z bis-a
- Przednia rejestracja poszła na maxa w prawo
Wyremontowałem już fotel pasażera teraz będę się brał za kierowcy (wyprane pokrowce, w jednym miejscu zszyty, nowe sprężyny, dołożone gąbki, pospawany i wymalowany cały stelaż. W tym tygodniu zabieram się za fotel kierowcy, widać nawet na zdjęciach różnice między wypranym pasażera a kierowcy Jak już skończę fotele, zawożę felgi od CC do piaskowania, później odmaluje na biało i idą do malucha, bo te co mam teraz to już tragedia
|
|