| |
.::Rezerwa 126p::. BEZ KOMUNISTYCZNEJ ADMINISTRACJI |
 |
Nasze żelaza - Polski Fiat 126p 650E ST 1984 481/F Azzurro
Kojakus - 2014-10-03, 18:45 Temat postu: Polski Fiat 126p 650E ST 1984 481/F Azzurro Witam.
Niedawno założyłem na forum konto i jest to mój pierwszy post tutaj Tak więc miło mi.
Na sam początek mojej przygody tutaj chciałbym przedstawić wam Fiacika 126p z listopada 1984. Kupiony w polskim salonie... tfu parkingu w Skierniewicach przez moją mamę jako jej pierwsze auto. A później pierwsze moje. Maluszek do 2011 roku jeździł wykręcając 58 tys. przebiegu i odszedł w zapomnienie. Aktualnie nie jeździ, ale jestem w trakcie poszukiwania garażu aby dać mu drugie życie i odtworzyć go do stanu salonowego jeśli się uda i o to będę się starał. Nadszedł jego czas, lepszy czas
Zdjęcia narazie z podjazdu. Narazie z zewnątrz, wewnątrz i tabliczki znamionowej. Może pomożecie mi conieco rozkodować, ewentualnie coś ciekawego o nim powiedzieć. Wg mnie i tabliczki jest w kolorze nr 481. Czyli tzw ZOMO. Niestety nie znalazłem pełnej nazwy koloru
Tabliczka
Parę ciekawostek z epoki znalezionych na tylnej półce.
Z tego co mi wiadomo większość elementów jest oryginalne prócz piór wycieraczek, tylnej prawej lampy i gumowych osłonek wokół lamp przednich. Myślę, że kandydat na odbudowę może być. Od nowości w jednej rodzinie. A co wy na ten temat sądzicie?
CZESIO1958 - 2014-10-03, 19:07
Ja sądze że Bajka
Piękna sprawa od nowości w rodzinie.
Kojakus - 2014-10-03, 19:09
Fotki wnętrza już dodane
CZESIO1958 - 2014-10-03, 19:10
Widziałem.
No naprawdę bajka.
Rocky - 2014-10-03, 19:47
Coś pięknego,uwielbiam STki w kolorze ZOMO
danielewicz - 2014-10-03, 19:50 Temat postu: Re: Fiat 126p 650 1984r - Kojakus
| Kojakus napisał/a: |
Z tego co mi wiadomo większość elementów jest oryginalne prócz piór wycieraczek, tylnej prawej lampy i gumowych osłonek wokół lamp przednich. |
Tylnej lewej lampy i pająka.
Dobry materiał na odbudowę, jak spód wygląda?
KamaN - 2014-10-03, 22:11
Komfort na eksport, jeśli dobrze widze Powodzenia, zobaczymy co z tym wymodzisz, bo baza wydaje się ok
Fascynat - 2014-10-04, 00:53
"80 - jeżdżę bezpiecznie i ekonomicznie"
Piękne kwity i świetny kaszel. On chce być zrobiony na cacy
Piotrek1990 - 2014-10-04, 01:13
Mój Tatko miał 3 maluchy w tym kolorze, mam ogromny sentyment jak widzę malucha w takiej barwie, bardziej mi się podoba lekko wypłowiały niż świecący
Pan_Waclaw - 2014-10-04, 01:20
O kolega z mojego miasta widzę Znam to auto z widzenia, zastanawiałem się czy te chromy mu ktoś dał dla szpanu czy były oryginalnie. Teraz już wszystko jasne. Fajnie, że masz co do niego jakieś plany.
Garaży w okolicy niby pełno, ale do wynajęcia chyba nic ma aktualnie. Sam się trochę za tym rozglądam, ale pewnie prędzej przez tzw. marketing szeptany się coś upoluje, bo w Internecie cisza...
BTW a propos oryginalności wydaje mi się, że gałka zmiany biegów jest rzemieślnicza.
danielewicz - 2014-10-04, 09:02
| Pan_Waclaw napisał/a: |
BTW a propos oryginalności wydaje mi się, że gałka zmiany biegów jest rzemieślnicza. |
Nie wiem czy rzemieślnicza ale miałem kiedyś taką samą w malcu rocznik 1983.
wookasz - 2014-10-04, 12:55
Fajny stan, tylko pozazdrościć. Kolor też jak najbardziej na plus. Podejrzewasz już coś, co może być przyczyną jego 'uziemienia'?
rase - 2014-10-04, 13:02
kod lakieru Azzurro 481/f mam ten sam kolor
z tego co wiem ten kolor wychodził do 86 roku zaś wszedł 444 zomo blue
Niby te same kolory ale jednak nieco inne
481 wchodzi lekko w odcień szarego.
Nie widać tego ale jeśli by postawić 481 i 444 obok siebie to widać różnicę
Pamparampam - 2014-10-04, 14:59
Okej, to gdzie stoi to ZOMO? Bo już było kilka koncepcji
a tak poza polityką - wygląda BAJKOWO! Postaw go na nogi i poka fotki!
Kojakus - 2014-10-04, 15:51
| danielewicz napisał/a: |
Tylnej lewej lampy i pająka.
Dobry materiał na odbudowę, jak spód wygląda? |
O pająku zapomniałem, fakt. Światło rzeczywiście lewe, a nie prawe. Zaufałem kobiecej pamięci Spód na moje oko wygląda nie najgorzej, ale to pewnie dlatego, że auto nie przejeździło ani jednej zimy, a do 20 lecia stało w garażu nawet w lato.
| KamaN napisał/a: | Komfort na eksport, jeśli dobrze widze |
Nie jest to komfort tylko zwykła wersja 650E + pare bajerów. Aktualnie poszukuje "faktury" zakupu, ale to było 30 lat temu wiec nie wiem czy się odnajdzie.
| Pan_Waclaw napisał/a: | | Znam to auto z widzenia, zastanawiałem się czy te chromy mu ktoś dał dla szpanu czy były oryginalnie. BTW a propos oryginalności wydaje mi się, że gałka zmiany biegów jest rzemieślnicza. |
Chromy są oryginalne. Taka dziwna wersja Garaż znaleźć w Zgierzu to porażka. Udało mi sie za 150 zł u jakiejś starszej pani, ale capiło tak grzybem że nie można było znieść. Ponadto garaż był tak zawalony rupieciami, że maluszka wstawić było ciężko i otworzyć drzwi a co dopiero rozmontować... Więc zrezygnowałem Jęśli ktoś masz może jakiś cynk na garaż to prosze o wiadomość. Gałka rzeczywiście rzemieślnicza założona w 1984 tuż po zakupie "...bo kulka nie była wtedy modna..."
| wookasz napisał/a: | Fajny stan, tylko pozazdrościć. Kolor też jak najbardziej na plus. Podejrzewasz już coś, co może być przyczyną jego 'uziemienia'? |
Parę lat temu zaczął się krztusić i poleciał brązowy dym. Powywiewało dużo uszczelek. Teraz po prostu trzeba zrobić generalny remont bo zapewne nie działa wszystko
| rase napisał/a: | kod lakieru Azzurro 481/f mam ten sam kolor
z tego co wiem ten kolor wychodził do 86 roku zaś wszedł 444 zomo blue
Niby te same kolory ale jednak nieco inne
481 wchodzi lekko w odcień szarego.
Nie widać tego ale jeśli by postawić 481 i 444 obok siebie to widać różnicę
|
Dzięki za pomoc teraz już wiem już jak się kolor nazywa Podobno jeszcze parę lat temu gdzieś w domu była puszka oryginalnego włoskiego lakieru. Muszę poszukać.
| Pamparampam napisał/a: | Okej, to gdzie stoi to ZOMO? Bo już było kilka koncepcji
a tak poza polityką - wygląda BAJKOWO! Postaw go na nogi i poka fotki! |
W Zgierzu Mam zamiar postawić na nogi, ale trochę to potrwa. Trzeba będzie znaleźć blacharza, który się tym zajmie tak z sercem a nie na odwal się Może ktoś zna w okolicach Łodzi?
Pan_Waclaw - 2014-10-05, 00:51
| Kojakus napisał/a: | Chromy są oryginalne. Taka dziwna wersja Garaż znaleźć w Zgierzu to porażka. Udało mi sie za 150 zł u jakiejś starszej pani, ale capiło tak grzybem że nie można było znieść. Ponadto garaż był tak zawalony rupieciami, że maluszka wstawić było ciężko i otworzyć drzwi a co dopiero rozmontować... Więc zrezygnowałem Jęśli ktoś masz może jakiś cynk na garaż to prosze o wiadomość. Gałka rzeczywiście rzemieślnicza założona w 1984 tuż po zakupie "...bo kulka nie była wtedy modna..." |
Nie mam niestety żadnych informacji Ja właściwie garażu nie potrzebuję do trzymania samochodu, tylko motocykla i ew. żeby coś czasem zrobić przy maluchu (dobrze jakby miał kanał), więc jakbyś coś trafił w swojej okolicy (mieszkam 700m od Ciebie) to mogę partycypować w kosztach w zamian za skromny kawałek miejsca dla mojej WSK-i
| Kojakus napisał/a: | | Mam zamiar postawić na nogi, ale trochę to potrwa. Trzeba będzie znaleźć blacharza, który się tym zajmie tak z sercem a nie na odwal się |
Jeśli faktycznie był sporo garażowany, to niech ktoś ogarnięty Ci go najpierw obejrzy dokładnie, bo może blacha wcale nie wymaga wiele pracy. Na razie spróbuj go ogarnąć mechanicznie, tak żeby mógł jeździć. Jakby nie było większych ubytków w blacharce to aby tylko lakier doprowadzić do ładu i będzie żyleta
Kubica - 2014-10-08, 17:05
O, kolejny forumowicz ze Zgierza Może wpadnę do was swoją zomówką, chociaż blisko nie mam - zrobiło by się minispota. Popieram przedmówcę, najpierw mechanika - nie żałuj ani złotówki, maluszek odpłaci, a części nie są aż tak drogie - przynajmniej będziesz mógł się bez przeszkód przejechać. Fajnie, że jest jeszcze na czarnych blachach, na twoim miejscu postarał bym się je zostawić i po remoncie - jeśli to jest możliwe. Co do blacharki: jeśli faktycznie był dbany i garażowany 20lat, a potem stał na betonie/asfalcie zbytnio nie powinno nic polecieć (chyba, że macie jakieś sk...syńsko kwaśne, słone, napakowane chemią deszcze w tej centralnej polsce ) choć musi to obejrzeć ktoś kto ma o tym pojęcie. Blacharkę najbardziej zabija gnicie w krzakach, gdzieś w trawie, chociaż i pod blokiem, na parkingach można spotkać niezłe zgniłki więc jasnej reguły nie ma, zależy jeszcze jak długo. No i koniecznie jeździj nim po wykonaniu niezbędnych napraw - maluchy na ulice!
Kojakus - 2014-10-09, 18:48
Z dobrych niusów to garaż został wczoraj odnaleziony! W weekend akcja przenosin i rozbiórkę czas zacząć!
Kojakus - 2014-10-14, 18:39
W ferworze demontażu wnętrza auta i poszukiwań różnych elementów i pamiątek w piwnicy...
Opakowanie 30-letniej włoskiej farby zaprawkowej
I książeczka z 91 roku
Cytując pierwszy wierszyk:
To ja. Wasz malutki FIAT.
Znacie mnie od tylu lat.
Wielu też kolegów mam.
Tutaj ich przedstawię wam.
Gdy urośnie każde z Was,
na mnie także przyjdzie czas.
I pojawi się FIAT nowy -
już nie mały, lecz sportowy.
Fiat126poznan - 2014-10-14, 19:02
Wow, ale świetne znaleziska
Majonez - 2014-10-14, 19:13
Omg mam tą samą książeczkę , uwielbiałem ją za dzieciaka .
motonita - 2014-10-14, 20:24
a ja mam jeszcza starsze wydanie bajki o maluchu....
maluch... najlepszy pojazd na dobranoc
Raito - 2014-10-15, 22:49
Podrzuć więcej zdjęc tej ksiązeczki
Kojakus - 2014-10-16, 15:43
Trochę offtopu. Jeżdząc po Łodzi znalazłem coś takiego na parkingu:
FreddieM - 2014-10-17, 13:04
73/74???
Szyby napewno nie bespo, w tym tylne uchylane z bardzo nisko zamontowanym tylnym uchylaczem, włoski znaczek z tyłu, zamek klapy jak w pierwszych rocznikach i dobrze widzę wykładzina w romby?
Niesamowity!
Ale bym go brał!
kapsel - 2014-10-17, 14:47
to jest steyr puch a przynajmniej pod maską siedzi 250cm3
arek17 - 2014-10-17, 14:56
Wow takich autek to się na co dzień nie widuje. Piękny jest. Będziesz pytał czy na sprzedaż ?
bananowyludzik - 2014-10-17, 15:05
OT
lusterka steyra
Kojakus - 2014-10-17, 15:08
Dokładnie. Wykładzina w romby. Klapa bambino. A szyby jeśli dobrze pamiętam to securit czy jakoś tak. Wydawał mi się dziwny i inny. Ile to może być warte O.O ? Powiem szczerze mam ochotę zostawić jakąś wiadomość za szybą, ale nie mam bladego ile ewentualnie zaoferować... O ile jest wogóle na sprzedaż
FreddieM - 2014-10-17, 15:19
Kojakus, jakby był na sprzedaż a Ty byś zrezygnował to daj znać - wycenić bardzo ciężko według mnie.
Kojakus - 2014-10-17, 15:33
Właśnie nie wiem ile ewentualnie zaproponować. 1000 czy 5000... Diabeł jeden wie ale auto mnie bardzo zaciekawiło...
interflug - 2014-10-17, 16:31
| kapsel napisał/a: | to jest steyr puch a przynajmniej pod maską siedzi 250cm3 |
Steyr miał boksera i rozpędzał się do prędkości wyższych niż 25km/h:> To jest Steinwinter 250
kapsel - 2014-10-17, 20:49
nono, o to mi chodziło
Pan_Waclaw - 2014-10-17, 22:08
O fajnie, że ktoś mu zrobił fotki Kilka razy go widziałem z tramwaju i bardzo przykuł moją uwagę, bo tak właśnie myślałem, że to Steinwinter. Okaz bardzo ciekawy, stoi tam na pewno kilka tygodni, ale nie dłużej, więc nie jest to jakiś gruchot parkingowy wrastający od lat. Całkiem możliwe, że ktoś ma co do niego jakieś plany. Chociaż z drugiej strony zostawić taki okaz przy dość ruchliwej ulicy, pod chmurką... Dziwne.
Jak chcesz zostawić kartkę to broń Boże nie pisz, że interesuje Cię kupno samochodu. Napisz, że interesuje Cię jego historia, że jesteś entuzjastą Maluchów i wiesz, że ten egzemplarz ma nietypowy silnik i chcesz pogadać. Zostaw swój numer i czekaj. Jak to nic nie da, dopiero daj kartkę z propozycją kupna.
motonita - 2014-10-18, 14:37
ja sadze ze zacznij od rozmowy i skupianiu sie na wadach i uszkodzeniach... a dopiero pozniej niech sprzedajacy cos zaproponuje.,...
Kojakus - 2014-11-17, 13:32
Z powodu braku czasu nie dzieje się tyle ile bym chciał, ale coś zaczęte już jest
Kojakus - 2014-11-25, 21:08
Pytanie z rodzaju tych dla imbecyli. Czytałem w poradniku, ale wole się upewnić. Po zdjęciu śruby mocującej kierownica nadal nie chce zejść Czy bezpiecznym jest użyć środka perswazji bezpośredniej w postaci młotka? Ewentualnie może ma ktoś jakiś inny patent?
Adi. - 2014-11-25, 21:11
Uderz rękoma od tyłu kierownicy,, tylko musisz prosto uderzyć i powinna zejść bez problemu
Maksior - 2014-11-25, 21:46
Kojakus, Jak będziesz uderzał od tyłu kierownicę to uważaj na zęby
Pan_Waclaw - 2014-11-26, 10:43
Możesz też próbować ją "rozruszać" szarpiąc na boki. Ale to raczej nie wystarczy jak była dawno nie zdejmowana
Majonez - 2014-11-26, 19:20
Nie tylko na boki, ale też góra dół, na pewno wystarczy, ja tym sposobem "na wariata" już nie jedną kierownicę ściągnąłem .
Kojakus - 2014-12-13, 18:59
Rozbiórka powoli trwa. Wnętrze praktycznie wymontowane. Podłoga od strony kierowcy jest z opcją dodatkowej wentylacji :F Przednia wiązka prawie cała zdemontwana. Dziś wojowałem z kolumną kierowniczą i wycieraczkami.
Mój maluszek ma regulator pracy wycieraczek. Niestety kiedyśtam był wymieniany pająk na taki od eleganta i regulator odłączono. Pająk od st do regulatora powinien mieć 1 kostkę więcej?
Rocky - 2014-12-13, 19:36
| Kojakus napisał/a: | | Pająk od st do regulatora powinien mieć 1 kostkę więcej? |
Tak.
Kojakus - 2015-01-06, 21:27
http://www.aukcjoner.pl/gallery/018899934-.html#I1
http://www.aukcjoner.pl/gallery/018899904-.html#I1
Błotniki oryginał czy rzemiosło?
rządek - 2015-01-06, 21:36
Ori.
Kojakus - 2015-01-12, 09:47
Separacja udana
CZESIO1958 - 2015-01-12, 10:48
Wybebeszony
Kojakus - 2015-01-12, 10:56
Zostały jeszcze pierdoły. Linki, pedały, tylna wiązka, układ kierowniczy i zawieszenie które będzie w 90% nowe jeśli zwrotnice uda się zregenerować. Minimum z 4 weekendy roboty z moim tempem prac Później tylko blacharz i lakiernik.
Pytanie: jak zdemontować wajchę do otwierania bagażnika. Są przy niej jakieś zaczepy na ścisk?
CZESIO1958 - 2015-01-12, 12:01
Tak są. Zobacz pod wykładziną w bagażniku.
Kojakus - 2015-02-05, 21:20
Jako, że odzew w dziale wycena był słaby to może tutaj będzie ciut lepszy
Czy to oryginalne błotniki? Nurtują mnie te 2 dziurki w górnej części prawego błotnika. Do czego mogą służyć?
metalworks - 2015-02-05, 21:22
To odpływy, cecha charakterystyczna błotników dla rocznika 1984.
Kojakus - 2015-02-05, 21:34
Mówimy o tych dziurkach?
CZESIO1958 - 2015-02-05, 21:41
Raczej o tzw. odpływach.
Kojakus - 2015-02-05, 21:49
Mam świadomość tych odpływów dlatego jestem zainteresowany tymi błotnikami z racji posiadania rocznika 84 Tylko nurtuje mnie czy błotniki wyglądają na oryginały oraz po co mogą być te dwa wskazane otwory. Ewentualnie po czym odróżnić rzemiosło od oryginału?
Tasok - 2015-02-05, 21:52
Na moje oko to otwory, aby przyłapać je tam spawarką, a może już ten błotnik bym przymierzany dawno temu ale ktoś odłożył robotę a otwory zostały.
danielewicz - 2015-02-06, 22:04
| Kojakus napisał/a: | | po co mogą być te dwa wskazane otwory. |
Miejsce zgrzewów.
Kojakus - 2015-02-07, 16:35
Tymaczasem kolekcjonując części na strychu
przemolas4 - 2015-02-28, 23:28
Jak prace u brata bliźniaka ???
Kojakus - 2015-03-01, 20:06
| przemolas4 napisał/a: | | Jak prace u brata bliźniaka ??? |
Na razie zdemontowałem mu tylne zawieszenia. Roboty stoją bo jakieś choróbsko mnie dopadło 2 tyg temu i do tej pory doleczyć się nie mogę, a garaż niestety nieogrzewany
Kojakus - 2015-05-28, 15:42
Pytanie z serii tych dziwnych. Śruby resoru, mocowań wahaczy, łap skrzyni mocowania kół itd. były srebrne czy żółte gdyż chce je dać do ocynku i nie wiem jakiego koloru powinny być.
Grzes - 2015-05-28, 19:30
Raczej żółty.
Kojakus - 2015-06-02, 19:28
I pojechał w długą podróż po piaskarzach, blacharzach i lakiernikach
Kojakus - 2015-08-21, 23:35
Dnia dzisiejszego nadwozie powróciło po piaskowaniu, blacharzu i lakierniku. Bardzo ładnie wyszło, według mnie. Wreszcie lakier świeci się jak 31 lat temu Do naprawy były 2 dziurki: jedna w prawym przednim nadkolu i druga przy prowadnicy fotela kierowcy. Wymieniono końcówki przednich błotników, miejsce tam gdzie koło zapasowe, podszybia i tą blachę na lewą tylną lampę. Aż tyle, albo tylko tyle.
Najbliższy plan? Zakonserwować profile zamknięte i postawić go na nowym zawieszeniu i odnowionych kołach
Pan_Waclaw - 2015-08-22, 00:39
Super, że coś się dzieje Tak trzymaj i wstawiaj kolejne fotki z prac. Powodzenia
metalworks - 2015-08-22, 13:13
Dobrze wygląda, teraz to już z górki Chciałbym aby u mnie prace były już na tym etapie
Kołczyk - 2015-08-22, 14:00
Kojakus:
Jeśli można wiedzieć jakie pieniądze zapłaciłeś za samo piaskowanie całego samochodu?
Łukasz126 - 2015-08-30, 14:03
No! takie projekty lubię!
Przyłączam się do pytania kolegi wyżej o koszty tylko mnie z kolei interesuje pełny koszt.
W przyszłym roku planuję swojego tak odpicować niestety nie wiem jak to wygląda finansowo...
aaha i gdzie robiłeś te zabiegi upiększające?
Avira625 - 2015-08-30, 16:49
Mnie takze to bardzo interesuje chetnie poznalbym koszt.
Ladny projekt, powodzenia w dalszych pracach
Kojakus - 2015-08-31, 18:03
Dzięki za miłe słowa. Do zainteresowanych poszły PW.
Kojakus - 2015-09-12, 22:21
Prace idą baaardzo powoli do przodu. Założyłem już tylne zawieszenie i złożyłem prawie kompletnie lewy tył.
Jako, że w końcu skompletowałem wszystkie niezbędne nowe części do silnika i skrzyni takie jak: uszczelki, wał korbowy, wałek rozrządu, pierścienie, panewki, zawory, kompletne sprzęgło , choinkę i koło pierwszego biegu bo w kółko wyskakiwał (nie dziwie się bo zębów już praktycznie nie było na tym kole ) można powoli zacząć składać.
Żeby nie było, że nie dbam o stronę wizualną to odmalowałem wszystkie blachy silnika na czarny mat, a podwozia na półmat. Oprócz tego oddałem obudowy skrzyni i blok silnika do szkiełkowania. Efekt mnie powalił na kolana Na żywo wygląda to zaj.......
W międzyczasie oddałem do odnowy między innymi felgi. Po lewej felga krzywa jak sk.... nie nadająca sie do prostowania, a po prawej po piasku i proszku z dekielkiem, który pójdzie do przemalowania bo ma odpryski. Niestety muszę znaleść jeszcze jedną sztukę bo czwarta jest wgnieciona Niestety nie ma palnika, aby podprostować. Zresztą nie byłbym pewny efektu
Teraz parę pytań:
1. Czym wygłuszyć wnętrze (ewentualnie gdzie kupić)?
2. Czy gdzieś docinają ten materiał wygłuszający wnętrze? Mój niestety capi tak, że nie da się wytrzymać więc musze dorobić najprawdopodobniej nowy
3. Olej. Lać mineralny czy półsyntetyk? (wiem, jest 5000 tematów na ten temat )
4. Czy ktoś poleci mi firmę do regeneracji niklu na zderzakach? U mnie w Zgierzu niby odnawiają chrom, ale słyszałem wiele opinii, że jakość tej ich powłoki chromowej jest wątpliwa
Marko1992 - 2015-09-12, 23:31
1. Nie wiem czy cos daje ale stosuje sie maty wytłumiające głównie pod car audio, ewentualnie po kosztach taśmy dekarskie.
Co do pkt. 4 to mi w kato wyliczyli pochromowanie 2 zderzakow 600-700 zl nie wiem czy nie lepiej kupic zdezie współczesnej produkcji.
Gregortech - 2015-09-13, 00:10
Kojakus, Ładny efekt po szkiełkowaniu Tylko ta matowa powierzchnia bardzo ładnie łapie kurz i brud i juz tak łatwo nie jest to umyć hehe Wygłuszenia szukaj na allegro pełno tego jest. Olej lej taki jak instrukcja zaleca. Dobra firma od chromów to MOTO CHROM z Poznania.
mtts - 2015-09-13, 09:07
Zamiast odnawiać zderzaki, co tanie nie będzie, wolałbym kupić nowe..
r3mix - 2015-09-13, 09:32
Jak dla mnie chromowanie elementu jest opłacalne tylko wtedy, jeżeli nie można nigdzie kupić gotowego. Chromowanie to nie są tanie rzeczy
Mariush88 - 2015-09-13, 14:12
Na allegro kupisz nowe zderzaki za 550zl
Tasok - 2015-09-13, 14:29
3. Syntetyk ewentualnie półsyntetyk.
Kojakus - 2015-09-13, 17:08
| Tasok napisał/a: | | 3. Syntetyk ewentualnie półsyntetyk. |
Jakieś propozycje?
Co do chromów. Macie rację. Przy kosztach chromowania rzędu 600-700 zł opłaca się kupić leżakowane nówki na allegro i takowych będę szukał.
kisielmotor - 2015-09-13, 17:18
W Belgii i na Słowacji mają nowe zderzaki chromowane z Włoch cena coś koło 50 euro czyli 200 zł widziałem i na pewno polecam . Ze Słowacji przesyłka niewiele kosztuje i mają oryginalne śruby z okrągłym łbem na kwadrat 10 mm a śruby 8 mm i całe mocowanie , Te prosto kąt-ne mocowania .
http://www.pk500.be/eshop/index.php?cPath=24_42
Te co są na Słowacji to napisze jutro jak nie zapomnę .
kisielmotor - 2015-09-13, 17:45
Jak widzę silnik będzie po generalnym remoncie a więc lej półsyntetyk . Lepsze smarowanie .jak mineralny
Wczytując się w instrukcje obsługi malca to nawet tam piszę że w fabryce powinien być zalany półsyntetykiem , a co lali , a co mieli pod ręką . Polecam olej vavoline , Choć ja na pierwszy rozruch zalałem półsyntetykiem z lotosu i zmieniłem po 2000 km . Ale ostateczna decyzja należy do ciebie .
metalworks - 2015-09-13, 18:05
| kisielmotor napisał/a: | | Te co są na Słowacji to napisze jutro jak nie zapomnę |
Pisz pisz, może to gdzieś nie daleko granicy i by się człowiek kopsnął na miejsce
kisielmotor - 2015-09-13, 19:24
A jednak na Słowacji chromy są drogie w Belgi tańsze .
http://www.126fan.sk/esho...products_id=561
http://www.126fan.sk/esho...products_id=562
ale za to z mocowaniami .
A ja potrzebuje foto tabliczki znamionowej z około 1978 .
Tasok - 2015-09-13, 21:40
| Kojakus napisał/a: | | Tasok napisał/a: | | 3. Syntetyk ewentualnie półsyntetyk. |
Jakieś propozycje? |
Jest temat o tym.
Elf sporti, Castrol Edge, Mobil 1 New Life, Mobil 1 2000. Pierwszy wiele osób poleca, trzy ostatnie je stosowałem w różnych silnikach na "większą skalę" i mogę polecić śmiało.
kisielmotor - 2015-09-13, 22:11
Nie polecał bym syntetyka . Dlaczego ? Oleje syntetyczne są stosowane w najnowszych konstrukcjach , tam gdzie są wszystkie uszczelki gumowe . Miejsca cierne są też bardzo dokładnie wykonane przez maszyny CNC oraz azotowane . A w malcu jak to w malcu uszczelki są parciane [ papierowe ] i
istnieje możliwość ich rozpuszczenia przez zawarte w tych olejach środki myjące , czyszczące .
Już spotkałem się z taką sytuacją . Jeśli olej to półsyntetyk wysokiej klasy .
Decyzja należy do ciebie .
Polecam vavoline DuraBlend™ Motor Oil SAE 10W-40
Kojakus - 2015-11-11, 20:53
Po zawieszeniu tył, przyszła kolej na przód:
Teraz pytanie: ile potrzeba wygłuszeń, jakie są najlepsze i w jakich wymiarach?
Kojakus - 2015-12-18, 23:24
Prace idą dalej.
Silnik dostał nowe uszczelki, rozrząd, wał korbowy, panewki, zawory, głowicę, szczotki do prądnicy, śruby, przerywacz zapłonu, sprzęgło i docisk. Osłony zostały odmalowane proszkowo, a reszta niezbędnych elementów poszła do zaczernienia. Blok i pokrywy poszły w szkło. Pompka paliwa została zregenerowana. Zostało kupić świece i zrobić gaźnik gdyż jedna z wypustek trzymających pływak jest wyłamana Całość została zalana Motulem 6100 Synergie+ 10W40.
Skrzynia tak samo poszła w szkło, pokrywa odmalowana proszkowo, a pozostałe elementy zaczernione. Nowa choinka, koło pierwszego biegu, uszczelki, wybierak, łożysko sprzęgła i tylna osłona skrzyni. Natomiast cały mechanizm został zalany Motulem 300 GEAR 75W90.
Teraz w planie przed montażem serca do karoserii jest wygłuszenie auta. Maty bitumiczne już zakupione, natomiast z tych włochatych mat zdzieram i wymieniam wojłok a to tworzywo gumowe traktuję szarym mydłem i szczotą
norek - 2015-12-18, 23:42
Robota godna podziwu ,robi wrażenie
Pan_Waclaw - 2015-12-19, 00:32
Gaźnik polecam robić tutaj - http://lodz.cylex.pl/firm...w-10874921.html Za stówkę Ci ogarnie pełną regenerację.
Mam nadzieję, że jak już zrobisz to cudo, to nie będzie stało pod kocem, tylko pobujasz się od czasu do czasu po osiedlu
metalworks - 2015-12-19, 11:56
Zdziwiłem się widząc prądnice. Dobrze pamiętam, że to ZFA jest?
Kojakus - 2015-12-19, 12:19
Pan_Wacław Dzięki, jak kupię nowy gaźnik to zapewne się tam przejadę. CO do dupowozu jeżdżę innym, a maluszek będzie służył do przejażdżek w ładną pogodę
metalworks Ten egzemplarz to jest odrzut z eksportu więc pewnie dlatego ma prądnicę
kapsel - 2015-12-19, 12:24
Piękna robota Co do spraw gaźnikowych to tak jak pisał Pan_Waclaw - tylko na blokowej
metalworks - 2015-12-19, 12:32
Kojakus, pytam bo właśnie większość odrzutów z eksportu, z którymi miałem styczność miała właśnie alternator. Ale fajnie, że trzymasz w oryginale
Z robotą jedziesz po bandzie, wszystko zrobione bardzo dokładnie. Świętnie się ogląda ale wrzucaj "wincyj" zdjęć!
danielewicz - 2015-12-19, 13:09
Fotki na początku tematu nie robią, mógłbyś poprawić.
rządek - 2015-12-19, 22:46
Ile kosztowało Cię szkiełkowanie bloku i skrzyni?
Kojakus - 2015-12-21, 18:03
danielewicz poprawię w wolnej chwili. Muszę jeszcze raz wszystko zuploadować gdyż wygasło.
rządek Jeśli dobrze pamiętam to chyba za skiełkowanie dałem 250 zł.
Pawello652 - 2015-12-21, 19:52
Silnik i skrzynia zacna powiedz mi jakim lakierem malowałeś obudowę skrzyni i blok silnika ? Zwykły lakier ??
ikarusenon - 2015-12-21, 20:19
| Pawello652 napisał/a: | Silnik i skrzynia zacna powiedz mi jakim lakierem malowałeś obudowę skrzyni i blok silnika ? Zwykły lakier ?? |
| Kojakus napisał/a: | | skiełkowanie |
Wyszkiełkowane nie malowane
ATi - 2015-12-21, 21:03
250 złotych to trochę drogawo chyba jak za dwa elementy tej wielkości. Za tą kwotę to i w proszek, by mogło pójść.
Pawello652 - 2015-12-22, 15:27
No to jestem miło zaskoczony też oddałem graty do szkiełkowania i nawet nie wiedziałem, że taki efekt będzie
Kojakus - 2016-02-13, 19:25
Wygłuszanie wnętrza skończone.
Mało profesjonalnie wygląda ta biała masa uszczelniająca, lecz doszedłem do wniosku, że i tak na to pójdzie wojłok i tapicerka więc nie będzie nic widać.
Natomiast tutaj mamy gaźnik po pełnej regeneracji u przemiłego Pana na Blokowej wraz z regeneracją wizualną
P.S. Zmieniłem hosting i odświeżyłem poprzednie zdjęcia. Powinny już nie wygasać
Pan_Waclaw - 2016-02-14, 00:35
Wygląda obiecująco, ciekawe jak to zda egzamin w praktyce Gaźnik powinien spisywać się rewelacyjnie
Pawello652 - 2016-02-14, 18:02
Profesjonalna robota z tymi Matami
ile kosztowała taka regeneracja gaźnika ?
Kojakus - 2016-02-14, 18:06
| Pawello652 napisał/a: | | ile kosztowała taka regeneracja gaźnika ? |
200 zł, ale u mnie do wymiany była niestety cała górna pokrywa z uwagi na wyłamaną 1/4 uchwytu pływaka. Pływak latał jak żyd po pustym sklepie
Mateusz23maw - 2016-02-14, 18:18
Za tyle to czasem można nowy kupić
Kojakus - 2016-02-14, 18:55
| Mateusz23maw napisał/a: | Za tyle to czasem można nowy kupić |
W rzeczy samej. Jednakże, nowe z epoki nie są ładnie wyszkiełkowane i nie mają wszystkich śrubek ocynkowanych Tym bardziej, że zależy mi, aby jak najwięcej elementów zostało starych z dokładnie tego egzemplarza.
Pawello652 - 2016-02-14, 19:34
trochę dużo ale jak będzie dobrze pracować na tym gaźniku to było warto, z nowym gaźnikiem też nie masz pewności czy nie jest to jakaś chińszczyzna ;/
Mateusz23maw - 2016-02-14, 21:31
Nie sadze żeby kitajce robili gaźniki do malucha
Pan_Waclaw - 2016-02-14, 23:44
Uwierzcie Panowie, że temu gościowi, u którego on ten gaźnik zrobił warto dać 200zł. Zresztą sama regeneracja jest tańsza bez zabiegów "upiększających", ja płaciłem 130zł z regulacją, ale nic nie miałem połamane. Nowy może i się dostanie, ale na zasadzie wykopu garażowego, a z tym różnie bywa...
metalworks - 2016-02-15, 07:18
| Pan_Waclaw napisał/a: | | Nowy może i się dostanie, ale na zasadzie wykopu garażowego, a z tym różnie bywa... |
Kupiłem nowy "leżak magazynowy" i oczywiście okazał się używany z luzem na osi przepustnicy Pięknie tylko wypicowany do sprzedaży. Zwróciłem go i co ciekawe za jakiś czas koleś go znów wystawił na allegro jako nówka sztuka
tomek179 - 2016-02-15, 13:45
| Kojakus napisał/a: | Wygłuszanie wnętrza skończone.
|
Piękna robota, jaką mate zastosowałeś ?
Kojakus - 2016-02-15, 13:58
| tomek179 napisał/a: | | Piękna robota, jaką mate zastosowałeś ? |
Takie cuś: http://www.boll.pl/maty-g...zaca-gladka-156
+ to: https://eshop.wurth.pl/Katalog-gowny/Masa-uszcz.-do-kar.-nadaje-sie-do-mal.-3003020201-/31113003020201.cyid/3111.cgid/pl/PL/PLN/
Pawello652 - 2016-02-16, 19:09
tomek179, Maty z Boll-a jak najbardziej polecam
Kojakus - 2016-05-09, 23:18
Silnik na miejscu
metalworks - 2016-05-10, 12:47
Świetna robota, taka dokładność do detali mi się podoba
Mateusz9510 - 2016-05-10, 18:03
Lepiej niż w fabryce
Pawello652 - 2016-05-10, 20:12
Kojakus, Perfekcyjnie Wykuć dziurę w domu do pokoju wstawić Maluszka i nie jeździć, żeby się nie zakurzył silnik !
Pan_Waclaw - 2016-05-10, 23:35
Jakieś dwa-trzy zloty plus trochę śmigania wokół komina i skrzynia będzie w kolorze olejowym
Kojakus, co jeszcze zostało do poskładania?
Kojakus - 2016-05-11, 09:16
| Pan_Waclaw napisał/a: | Jakieś dwa-trzy zloty plus trochę śmigania wokół komina i skrzynia będzie w kolorze olejowym |
Pewnie tak
Zostało uzbroić bagażnik i wnętrze, zamontować przelotki, rury ogrzewania, drzwi, bak, układ hamulcowy i inne pierdoły
metalworks - 2016-05-12, 20:40
| Kojakus napisał/a: | | wnętrze |
Zostaje czarne czy wykombinowałeś coś innego?
Kojakus - 2016-05-12, 20:55
Czarne, tak jak było. Ale odświeżyłem trochę - wypiaskowałem i pomalowałem proszkowo stelaże, a tapicer wymienił te stare i śmierdzące wnętrza
sokółzomo - 2017-03-23, 20:00
Jak wygląda aktualnie malacz bo temat ucichł, można jakieś fotki zobaczyć?
Kojakus - 2017-03-25, 22:20
Posiada szyby, wiązkę, linki, itd. Siedzenia i kanapa jest już po tapicerze. Zatrzymałem się na cieknącym zbiorniczku hamulcowym i niemożności znalezienia wojłoku / włókniny igłowanej, aby podlepić wygłuszenie oraz złożenie drzwi. Cały czas niestety szukam szyby lewej kierowcy z rocznika
Pan_Waclaw - 2017-03-26, 00:14
Pokaż jakieś fotki jak wygląda obecnie
Czyli zostało już niewiele pracy. Planujesz nim pojechać na jakiś zlot w tym roku??
Kojakus - 2023-05-18, 19:13
Trochę czasu minęło od mojego ostatniego posta. Jakieś 6 lat
Po zawirowaniach i nagminnego braku czasu maluszek został skończony w zeszłym roku. ZOstały jakieś głupotki i regulacje
Zdjęcia z tamtego tygodnia
romek - 2023-05-19, 19:46
Chylę czoła i podziwiam, szacunek. Ale co tam regulować żeby tyle czasu zajelo ?
|
|