| |
.::Rezerwa 126p::. BEZ KOMUNISTYCZNEJ ADMINISTRACJI |
 |
Układ paliwowy - Pompa paliwa z Łady
ave_vw - 2013-07-29, 12:04 Temat postu: Pompa paliwa z Łady Czy ktoś sie orientuje czy pompa paliwa z łady o taka http://allegro.pl/pompa-p...3415285005.html będzie pasować do malucha ? Wyczytałem że jest dużo wytrzymalsza od maluchowskiej no i co najwazniejsze ma ręczną pomke
Anzel - 2013-07-29, 12:10
Na zdjęciu nie widać,czy pompa ma trzeci króciec do odpływu,będąca w moim posiadaniu posiada takowy.
Jeśli ma dwa krócce,to bedzie pasować p&p do małego fiata,jeśli głowica będzie miała trzy wyjścia,wtedy pozostaje przeróbka odpływu w gaźniku lub przekładka głowicy pompy na standardową ze 126p.
Jakos nie chce mi się wierzyć w jej większą trwałość,wiele orginalnych pomp ma po kilkanaście lub kilkadziesiąt lat i po małej regeneracji nadal bezproblemowo działa.Poza tym,zbiornik w maluchu jest na tyle blisko silnika,że ręczna pompka wydaje się zbędna - pod warunkiem że sama pompa paliwa ma zaworki w dobym stanie
ave_vw - 2013-07-29, 16:16
bardziej mi chodzi o tą reczna pompke niż o wieksza trwałość bo po dłuższym postoju musze katować aku i rozrusznik zanim pompka zaciągnie paliwo. Wiem że to wina puszczającego zaworka ale tak czy tak fajny bajer
grzesiol - 2013-07-29, 21:40
Ja próbowałem założyć i jedyną przeszkodą jest alternator, korpus pompki jest zbyt duży, trzeba by alternator wyciągnąć żeby przeszła. Ja się poddałem, mam taką nówkę jak coś. Także nie, powiem czy to będzie działać.
|
|